Παρασκευή, Μαρτίου 27, 2009

ΑΠΕΡΓΙΑ 2 ΑΠΡΙΛΗ - ΣΕΦΚ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

(ΣΕΦΚ)

Μέλος ΟΙΕΛΕ

Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα

τηλ. 210-3820537, 210-5238148, 6974-439203 fax: 210-5230819

e-mail: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr

    Δεν θα πληρώσουμε εμείς τη δική τους κρίση!

    Χιλιάδες απολύσεις μέσα σε λίγους μήνες. Δεκάδες επιχειρήσεις έβαλαν ή βάζουν λουκέτο. Υποχρεωτικές άδειες και διαθεσιμότητες σε εργοστάσια. Εταιρείες που ήδη έχουν επιβάλει την εργασία εκ περιτροπής ή έχουν περιορίσει την εργάσιμη εβδομάδα σε 3 ή 4 ημέρες. Περικοπές αποδοχών. Εκτεταμένη καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας. Οι εργαζόμενοι/ες βιώνουν τις συνέπειές της οικονομικής κρίσης.

    Τα τεράστια κέρδη που αποκόμισαν οι επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια, οι ιδιωτικοποιήσεις και η πλασματική άνοδος των χρηματοπιστωτικών οδηγούν στη μεγαλύτερη κρίση από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, που είναι αποτέλεσμα του βαθιά εκμεταλλευτικού, καταστροφικού και ανορθολογικού χαρακτήρα του καπιταλιστικού οικονομικού συστήματος.

    Αντιμέτωπες με την κρίση που ολοένα βαθαίνει, οι δυνάμεις του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σπεύδουν να μεταφέρουν το κόστος στις πλάτες των εργαζομένων. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι «πρέπει όλοι να κάνουμε θυσίες» εννοώντας να δεχτούν οι εργαζόμενοι ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευση, για να διατηρηθούν τα κέρδη των επιχειρήσεων. Κλείνουν επιχειρήσεις και αυξάνουν την ανεργία, την οποία εκμεταλλεύονται ως μοχλό για να συμπιέζονται οι αποδοχές και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Εκβιάζουν για εξοντωτική λιτότητα, για περικοπές μισθών, για μοίρασμα της εξαθλίωσης. Απαιτούν να περιοριστούν οι κοινωνικές δαπάνες για να καλυφθούν τα δικά τους χρέη, όπως φάνηκε από τα 28 δισ. που ήδη δόθηκαν για να ενισχυθούν οι Τράπεζες. Πιέζουν για ακόμη μεγαλύτερες ιδιωτικοποιήσεις και ξεπούλημα δημόσιων επιχειρήσεων.

    Οι εργαζόμενοι στο χώρο των φροντιστηρίων βιώνουμε καθημερινά όλο το φάσμα της ανασφάλειας, της ωρομισθίας, των αλλεπάλληλων συμβάσεων ορισμένου χρόνου, της εργοδοτικής τρομοκρατίας, την παραβίαση των Σ.Σ.Ε., της υποχρεωτικής ανεργίας. Τα τελευταία χρόνια το πείραμα των φροντιστηρίων, το μοντέλο της «ελεύθερης αγοράς» επεκτείνεται σε όλο το χώρο της εκπαίδευσης, με ωρομίσθιους καθηγητές στην «ενισχυτική» και την «πρόσθετη» χωρίς δικαιώματα με ελαστικές σχέσεις εργασίας, υπασφάλιση, μηδενικές αυξήσεις…

    Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα το επίσημο συνδικαλιστικό κίνημα δείχνει περισσότερο παρά ποτέ τον συστημικό του ρόλο. Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει ως «σφραγίδες» τα πρωτοβάθμια συνδικάτα που δίνουν τη μάχη για την κατάργηση του δουλεμπορίου, αδιαφορεί για τους απολυμένους, ανατριχιάζει με τις απεργιακές κινητοποιήσεις και ματαιώνει πορείες για… το φόβο των επεισοδίων, κάνει από κοινού με τον ΣΕΒ προτάσεις για να πληρώσουν την κρίση του κεφαλαίου οι εργαζόμενοι.

    Η απάντησή μας να είναι συλλογική και δυναμική. Δεν μοιραστήκαμε τα κέρδη τους, δεν θα μοιραστούμε τώρα τις ζημιές τους και την προσπάθειά τους για μεγαλύτερα κέρδη. Τον δρόμο δείχνουν οι πρωτοβουλίες συντονισμού από τα κάτω των πρωτοβάθμιων σωματείων, που έξω και πέρα από παραταξιακές περιχαρακώσεις ενώνονται για να αντισταθούν στην επίθεση και αναζητούν στη δράση το δρόμο του ακηδεμόνευτου ταξικού συνδικαλισμού. Η συσπείρωση 93 σωματείων στην «Πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων για την αλληλεγγύη στην Κωνσταντίνα Κούνεβα και την κατάργηση του δουλεμπορίου στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα», οι διαδηλώσεις και οι παρεμβάσεις στους χώρους του δουλεμπορίου δείχνουν ότι μπορούμε να απαντήσουμε ενωτικά και αγωνιστικά στην επίθεση του κεφαλαίου.

    Δεν χρωστάμε τίποτα και σε κανένα!

    Μόνη λύση ο αγώνας.

    Οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές σε όλη την Ευρώπη βγαίνουν στους δρόμους. Στην απεργία της Πέμπτης 2 Απριλίου να συντονίσουμε τα βήματά μας μαζί τους. Να δώσουμε ηχηρό μήνυμα σε κυβέρνηση, εργοδότες και κεφάλαιο πως είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε και να αντισταθούμε σε όποιον προσπαθήσει να καταστρατηγήσει τα δικαιώματά μας. Δεν θα πληρώσουμε την κρίση του κεφαλαίου. Θα παλέψουμε για την τήρηση των ΣΣΕ και για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς. Η απεργία θα στείλει το μήνυμα πως δεν θα ανεχθούμε τις απολύσεις με πρόσχημα την κρίση. Να δυναμώσει ο συντονισμός από τα κάτω, εργαζομένων και πρωτοβάθμιων σωματείων ενάντια στις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

    Όλοι στην πανεργατική απεργία

    Πέμπτη 2 Απρίλη

    Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση με τα πρωτοβάθμια σωματεία

    11.00 π.μ. Μουσείο – Πολυτεχνείο

Δεν υπάρχουν σχόλια: