Τετάρτη, Απριλίου 01, 2009

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΥΠΕΧΩΔΕ - και η πολιτική που εξυπηρετεί - με το νέο Προεδρικό Διάταγμα «προστασίας» του Υμηττού ανατρέπει κάθε έννοια προστασίας του βουνού, κάθε έννοια του ίδιου του βουνού. Στο πλαίσιο αυτό τον κατακερματίζει σε 8 συνολικά ζώνες και υποζώνες που ανοίγουν την πόρτα για νέες νόμιμες, παράνομες, νομιμοφανείς, «κοινωφελείς», δημοτικές και «ηθικές» χρήσεις και τον υποβαθμίζει σε «αστικό πάρκο». Παράλληλα, προβάλλει ως επιβεβλημένη και υψίστης σημασίας την κατασκευή μεγάλων οδικών έργων (δρόμοι, σήραγγες και κόμβοι) μέσα, δίπλα και πάνω στον ορεινό όγκο, τολμώντας μάλιστα να τα χαρακτηρίσει ως έργα περιβαλλοντικής αξίας! Όπως όμως ακόμα και η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΥΠΕΧΩΔΕ παραδέχεται, οι επιπτώσεις στο πράσινο θα είναι μόνιμες, ιδιαιτέρως σημαντικές και μη αναστρέψιμες!

Οι συναντήσεις κινήσεων πόλης και πρωτοβουλιών κατοίκων από περιοχές γύρω από τον Υμηττό συνεχίζονται. Κεντρικός στόχος είναι η υποστήριξη της προσπάθειας των κινήσεων για δημιουργία Ανοιχτών Επιτροπών και Συνελεύσεων Κατοίκων σε κάθε δήμο και η εξασφάλιση των κατάλληλων προϋποθέσεων για τον συντονισμό τους στον αγώνα ενάντια στους νέους αυτοκινητόδρομους και το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τον Υμηττό.

Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνεται

Ενημέρωση – Ανοιχτή Συνέλευση κατοίκων νοτιο-ανατολικής Αθήνας και περιοχών του Υμηττού

με θέμα τα σχέδια του Υ«ΠΕ»ΧΩΔΕ για τους νέους αυτοκινητόδρομους στον Υμηττό και την αλλαγή του Προεδρικού Διατάγματος προστασίας του Υμηττού

την Κυριακή 5 Απριλίου ώρα 7.00 στον Δημοτικό Κινηματογράφο Λουΐζα

(Νέας Ελβετίας 34 και Καισαρείας, Βύρωνας)

Καλείται κάθε ενδιαφερόμενος (συλλογικότητα, επιτροπή, κάτοικος) που θέλει να ενημερωθεί και να συμβάλλει σε διοργάνωση δραστηριοτήτων αποτροπής αυτών των σχεδίων και κεντρικής κινητοποίησης.

Απαιτούμε:

  • Κανένας νέος αυτοκινητόδρομος στον Υμηττό, υπόγειος ή υπέργειος με κόμβους και σήραγγες. Καμία διαβούλευση – καμία «εναλλακτική λύση» οδοποιίας. Δημόσια, δωρεάν, γρήγορα και αξιόπιστα μέσα μαζικής μεταφοράς και ολοκληρωμένα δίκτυα πεζόδρομων και ποδηλατόδρομων σε όλη την Αθήνα.
  • Απόσυρση του σχεδίου τροποποίησης του Π.Δ. «προστασίας»-λεηλασίας του Υμηττού. Απόλυτη προστασία του Υμηττού από τα όρια του σημερινού σχεδίου πόλης μέχρι την κορυφή του.
  • Απομάκρυνση όλων των εγκαταστάσεων και δραστηριοτήτων που υπάρχουν στο βουνό και δεν ενισχύουν το δασικό του χαρακτήρα (ΚΥΤ, κεραίες, χώροι μεταφόρτωσης απορριμμάτων, στρατόπεδα, λατομεία, βενζινάδικα) και άμεση αποκατάσταση του φυσικού τοπίου.
  • Καμία νέα εγκατάσταση ιδιωτική ή δημόσια, καμία επέκταση της πόλης στο βουνό.
  • Πυροπροστασία και αναδάσωση του βουνού.

Μόνος ΔΡΟΜΟΣ ο ΑΓΩΝΑΣ στα χέρια των κατοίκων με συνελεύσεις και επιτροπές.

Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα - Λαϊκές Αγωνιστικές Κινήσεις Υμηττού - Πρωτοβουλία Κατοίκων Καισαριανής - Πρωτοβουλία Κατοίκων Καρέα - Πρωτοβουλία Κατοίκων στα Νότια

18 Μαρτίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: