Κυριακή, Απριλίου 12, 2009

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.


Θετική ανταπόκριση έχει η συγκρότηση της Αντικαπιταλιστικής Αριστερής Συνεργασίας για την Ανατροπή σε αγωνιστές, εργαζόμενους και νέους. Στις συνεδριάσεις του Συντονιστικού που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη και αυτή την εβδομάδα καταλήχθηκε το τελικό λογότυπο, εγκρίθηκε ομόφωνα το ακρωνύμιο ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. και αποφασίστηκαν μια σειρά ζητήματα σε σχέση με την εμφάνιση, παρουσία και παρέμβαση του νέου σχήματος της άλλης αριστεράς. Την ερχόμενη εβδομάδα θα κυκλοφορήσουν τα νέα υλικά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μια μπροσούρα με τις αποφάσεις (κοινό κείμενο προβληματισμού, απόφαση Αθηναϊδας, κεντρικά συνθήματα) και πολιτική αφίσα του σχήματος. Παράλληλα προχωρά η τελική κατάληξη της Διακήρυξης και ο σχεδιασμός για καμπάνια αποκάλυψης του ρόλου της Ε.Ε. Θετική ήταν και η απάντηση της «Κομμουνιστικής Ανανέωσης» που αποφάσισε τη συμμετοχή της στο σχήμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Παράλληλα, πλούσια είναι η δράση και συζήτηση στις τοπικές και κλαδικές πρωτοβουλίες που συγκροτήθηκαν στις αντικαπιταλιστικές συνελεύσεις σε όλη τη χώρα. Προγραμματίζεται ο νέος γύρος συνελεύσεων των πρωτοβουλιών και η εξωστρεφής παρέμβαση στα μέτωπα που αποφασίζονται.

(από narnet.gr)


όσο για το λογότυπο, και την εικόνα με τη γυναίκα που σπάει τις αλυσίδες της, διαβάστε το παρακάτω από το sek-ist.gr

Η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή - ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. διάλεξε για το λογότυπό της ένα σύμβολο που έρχεται από τις γνήσιες επαναστατικές παραδόσεις του κινήματος.

Η εικόνα της γυναίκας που σπάει τις αλυσίδες χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Ρωσία το 1920, τότε που η εργατική επανάσταση προσπαθούσε να κρατηθεί ζωντανή ενάντια στις στρατιωτικές επεμβάσεις των Μεγάλων Δυνάμεων. Πρόκειται για αφίσα που κυκλοφόρησε για την επέτειο των 15 χρόνων από τη Ματωμένη Κυριακή 9 Γενάρη 1905.

Οι σφαγές του Τσάρου δεν σταμάτησαν τους εργάτες της Ρωσίας που πήραν την εξουσία, με τις γυναίκες μπροστά, το 1917. Σήμερα οι Τσάροι των θρόνων ανήκουν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, αλλά οι Τσάροι του χρήματος είναι αυτοί που πρέπει με τη σειρά μας να ανατρέψουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: