Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2009

17 ΝΟΕΜΒΡΗ


Πολυτεχνείο 2009: Ογκώδης αντικυβερνητική διαδήλωση

Η ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α)
χαιρετίζει τη μαζικότερη πορεία με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου τα τελευταία χρόνια τόσο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όσο και στις υπόλοιπες πόλεις.

Διαδηλώσεις που χρωματίστηκαν έντονα από αντικυβερνητικά συνθήματα, με αφορμή τα νέα προγράμματα λιτότητας, την επικείμενη αντιασφαλιστική και αντιεκπαιδευτική επίθεση που προετοιμάζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε αγαστή συμφωνία με ΝΔ, Ε.Ε και ΣΕΒ.

Οι πρώτες 100 μέρες του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζονται από ένα αντεργατικό κρεσέντο, από την προσπάθεια από νωρίς να επιβάλλει το σύνολο της συντηρητικής πολιτικής του. Η σημερινή διαδήλωση για την εξέγερση του Πολυτεχνείου έδειξε ότι οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν είναι διαθετιμένοι να δώσουν καμιά περίοδο χάριτος στην κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την προκλητική παρουσία της αστυνομίας από την αρχή της πορείας, με άνωθεν εντολές Χρυσοχοϊδη , που με την παρουσία της και τη στάση της υποδαύλιζε τη δημιουργία επεισοδίων. Αποκορύφωμα της αστυνομοκρατίας ήταν οι μαζικές συλλήψεις στο σωρό, δεκάδων διαδηλωτών, χωρίς καμιά αφορμή και οι προσαγωγές τους στη ΓΑΔΑ στα πλαίσια του δόγματος της προληπτικής (προκλητικής) καταστολής. Ίδιου χαρακτήρα επίθεσης είναι και η μήνυση που υπέβαλλε η εισαγγελία Αθηνών στον πρύτανη του ΕΜΠ και στους δυο αντιπρυτάνεις με αφορμή τη λειτουργία server (κατά τα λεγόμενα της εισαγγελίας) site στο χώρο του Πολυτεχνείου. Η κυβέρνηση και οι δυνάμεις καταστολής είναι βαθιά νυχτωμένες αν νομίζουν ότι με την τρομοκρατία και την καταστολή μπορούν να κάμψουν τις αντιστάσεις των εργαζομένων και της νεολαίας απέναντι στη συντηρητική πολιτική τους, αλλά και μπροστά στις εκδηλώσεις για τον ένα χρόνο από τη στυγνή δολοφονία του μαθητή Α. Γρηγορόπουλου.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων, το σταμάτημα κάθε δίωξης ή άλλων ενεργειών απέναντι στον πρύτανη και τους αντιπρυτάνεις του Πολυτεχνείου, το σταμάτημα κάθε απαγόρευσης ελεύθερης διακίνησης ιδεών.

Οι αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας με το μέτωπο εργασίας – παιδείας – λαϊκών ελευθεριών θα ανατρέψουν τη συντηρητική, αντεργατική πολιτική και τον ωμό κρατικό αυταρχισμό.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, Αθήνα 17 Νοέμβρη 2009
Eργατικό Eπαναστατικό Kόμμα
Kαποδιστρίου 38, Aθήνα


eek@ath.forthnet.gr
Τηλ. 210 5241070
6973940977

Aνακοίνωση Tύπου

To Eργατικό Eπαναστατικό Kόμμα καταγγέλλει τις μαζικές συλλήψεις διαδηλωτών μετά το πέρας της πορείας του Πολυτεχνείου, όπως και τις δεκάδες προσαγωγές νεολαίων έξω από πολλούς σταθμούς του Mετρό, την ώρα που πήγαιναν στην πορεία. Eξ ίσου προκλητική ήταν η ασφυκτική παρουσία των MAT, κατά μήκος της πορείας, σε απόσταση αναπνοής από τους διαδηλωτές που ειρηνικά πορεύονταν με τα πανώ της Aντιεξουσιαστικής Kίνησης και του Eργατικού Eπαναστατικού Kόμματος.
O Προστάτης υπουργός κ. Xρυσοχοΐδης, με την αναίτια βία των MAT έδωσε ικανοποιητικό δείγμα γραφής ως αντάξιος συνεχιστής του κυρίου Mαρκογιαννάκη της Δεξιάς, και του παλιού καλού Xρυσοχοΐδη, του βραβευμένου από το FBI.
Aν η κυβέρνηση ΠAΣOK νομίζει πως μπορεί να κυβερνήσει με ολίγον «καρότο» - ανέξοδες κινήσεις εντυπωσιασμού - και πολύ «ρόπαλο» είναι γελασμένη. Δεν έχει ούτε άλλοθι, ούτε περίοδο χάριτος. H τρομοκρατία δεν θα περάσει! Nα αφεθούν αμέσως ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες.

Aθήνα 17 Nοέμβρη 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: