Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2009

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ-ΚΙΝΗΣΕΩΝ -ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ-ΚΙΝΗΣΕΩΝ –ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ

Πολύ γρήγορα διαλύθηκαν τα νέφη και οι αυταπάτες για τη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το στίγμα της πολιτικής που θα εφαρμόσει. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο απέναντι στους πιο κακοπληρωμένους και με χειρότερες συνθήκες εργαζόμενους, τους χιλιάδες συμβασιούχους και εργαζόμενους σε προγράμματα STAGE. Σχεδιάζει χιλιάδες απολύσεις στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, πετώντας στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους των STAGE, συμβασιούχους, συμβασιούχους έργου, ελαστικά εργαζόμενους, ενώ εκρηκτικές διαστάσεις παίρνει και η επίσημα καταγεγραμμένη ανεργία στον ιδιωτικό τομέα.

Το ΠΑΣΟΚ που πρωτοστάτησε στην επέκταση της ελαστικής εργασίας, δεν καταργεί τα stage και την ελαστικής εργασία. Αντίθετα θέλει να τη διευρύνει και να την παγιώσει .

Περνάει τα stage στον ιδιωτικό τομέα και τις ΔΕΚΟ με το μανδύα της μαθητείας, και αφήνει στο δημόσιο χιλιάδες εργαζόμενοι με άλλες μορφές «ευέλικτης εργασίας» (συμβάσεις έργου, ωρομίσθιοι, αναπληρωτές, επικουρικοί, 4ωρίτες, εποχιακοί κλπ). Ετοιμάζει σχέδιο νόμου που θα ενσωματώνει τη νέα κοινοτική οδηγία για την ενοικίαση των εργαζομένων και παροχή κινήτρων στους εργοδότες όσον αφορά τις προσλήψεις ανέργων και ταυτόχρονα αναβαθμίζει και νομιμοποιεί τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις για να παγιωθούν ως τέτοιες, εν μέσω οικονομικής κρίσης. Θέλει να μετατρέψει τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις σε μοχλό ακόμα μεγαλύτερης ανατροπής των όσων και όποιων σταθερών εργασιακών σχέσεων έχουν απομείνει. Άλλωστε, η επέκταση της ελαστικής εργασίας, η αύξηση της ανεργίας και η ιδιωτικοποίηση αποτελούν πολιτική και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και «δέσμευση» της Ελλάδας στο πλαίσιο του «Συμφώνου Σταθερότητας».

Ταυτόχρονα ο νέος προϋπολογισμός λιτότητας είναι το πρώτο, ουσιαστικά, οικονομικό δείγμα γραφής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Στο όνομα των ελλειμμάτων, της κρίσης και με το μπαμπούλα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους για το «μονόδρομο» μιας τέτοιας σκληρής και αντιλαϊκής πολιτικής. Επιδιώκει να ολοκληρώσει την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και του Σκαραμαγκά.

Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι θα κληθούν να πληρώσουν τα βάρη της κρίσης και τα ελλείμματα που δημιούργησαν το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις τους. Το περίφημο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, που η «προσφέρει» κυβέρνηση, σε συνεννόηση με το ΣΕΒ, δεν αποτελεί, παρά αντάλλαγμα της κοινωνικής συναίνεσης για να εισπράξουν ακόμα περισσότερα κέρδη από τη μεγαλύτερη ληστεία του λαϊκού εισοδήματος.

Απέναντι στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, την ΝΔ που πιέζει για πιο γρήγορη εφαρμογή αυτής της πολιτικής, τους βιομηχάνους και τους μεγαλέμπορους (που κάθε φορά ‘βγαίνουν μπροστά’ για να βγάλουν τις απεργίες παράνομες) και την παραλυτική συναίνεση της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας της ΓΣΕΕ των εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών, οι εργαζόμενοι πρέπει να ορθώσουν το δικό τους μέτωπο, ενάντια στη λιτότητα, την ελαστική εργασία, την ανεργία και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Καλούμε όλα τα εργατικά σχήματα, τις παρεμβάσεις-κινήσεις –συσπειρώσεις σε συνάντηση τη Δευτέρα 30/11 στις 6 , στο Πολυτεχνείο. Για να συζητήσουμε και να σχεδιάσουμε την κοινή μας παρέμβαση στα μέτωπο του επόμενου διαστήματος, τους στόχους και τις μορφές πάλης, το συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων για να ορθωθεί ένα μεγάλο μέτωπο αντίστασης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

  • Καμιά απόλυση - Μόνιμη και σταθερή δουλειά – πλήρη ασφαλιστική κάλυψη για όλους
  • Να καταργηθεί κάθε μορφή ελαστικής εργασίας στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και να εξασφαλιστεί. Συνδικαλιστική κάλυψη της ελαστικής εργασίας
  • Όχι στην νέα λιτότητα. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Τα ελλείμματα να πληρώσουν αυτοί που τα δημιούργησαν, οι τραπεζίτες, οι χρηματιστές, οι βιομήχανοι και όχι οι εργαζόμενοι.
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Καμία εργασία του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα να μην ανατίθεται σε ιδιώτες και εργολάβους. Μαζικοί διορισμοί μόνιμου προσωπικού για να καλύπτει το δημόσιο όλες τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες.

Αριστερή πρωτοβουλία μισθωτών τεχνικών,

Αριστερή ριζοσπαστική συνεργασία υγειονομικών (ΑΡΣΥ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: