Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2009

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΠΟΖΑΠΑΛΙΔΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)

Μέλος ΟΙΕΛΕ

Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα

τηλ. 210-3820537, 6938204777,6974439203

e-mail: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr

Αθήνα, 17/11/2009

Κάτω τα χέρια από τον Ηρακλή

Ο Σύλλογος των Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών εκφράζει την αλληλεγγύη του στον συνάδελφο Ηρακλή Ποζαπαλίδη, πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Ταχυδρομικών – Ταχυμεταφορικών Επιχειρήσεων Αττικής (Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α). Καταγγέλλουμε την Σπηντεξ, η οποία ισχυρίζεται ότι δεν έχει να δώσει δουλειά στον Ηρακλή, ο οποίος εργάζεται στην εταιρεία εδώ και 13 χρόνια με την ειδικότητα ΟΔΗΓΟΥ ΔΙΚΥΚΛΟΥ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑΣ – ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗΣ (COURIER ) και του «προτείνει» αλλαγή ειδικότητας σε εισπράκτορα. Η επίθεση στο πρόσωπο του συναδέλφου πρόεδρου του Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α Ηρακλή Ποζαπαλίδη είναι πρόκληση και αποτελεί συνδικαλιστική δίωξη, καθώς έχει μετατεθεί 10 φορές σε 8 χρόνια. Θεωρούμε ότι η επιχειρούμενη αλλαγή ειδικότητας από την εταιρεία έχει να κάνει με τη συνολική επίθεση στους/τις συναδέλφους ξεκινώντας από τον πρόεδρο του Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α, ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή αντίσταση στη συνέχεια.

Σε μια περίοδο που οι ιδιωτικές εταιρείες ταχυμεταφοράς – ταχυδρόμησης εμφανίζουν αυξημένα κέρδη, που τους επιτρέπουν να επιδιώκουν την ιδιωτικοποίηση των ΕΛ.ΤΑ ταχυμεταφορών, σε μια περίοδο που καθορίζεται από την επικείμενη «απελευθέρωση» της ταχυδρομικής αγοράς καθώς και με την επέκταση των franchise, το Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α παλεύει για ορισμό ειδικοτήτων στον κλάδο, μάχεται για υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ, για Βαρέα Ανθυγιεινά Ένσημα, για σταμάτημα των απολύσεων, για πληρωμή της μισθοδοσίας όπως προβλέπεται από τις συμβάσεις, για τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, για το σταμάτημα της ηλεκτρονικής παρακολούθησης των εργαζομένων από κάμερες, φορητά τερματικά ( PDA BLACK BERRY ).

Γνωρίζουμε τον Ηρακλή από τους κοινούς αγώνες στην Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων σωματείων για την κατάργηση του δουλεμπορίου στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, από την κοινή δράση ενάντια στις απολύσεις στη WIND, στα βιβλιοπωλεία. Γνωρίζουμε το Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α για την ακηδεμόνευτη δράση του στο εργατικό κίνημα και είναι αυτονόητο ότι είμαστε αλληλέγγυοι/ες και σε αυτόν τον αγώνα.

Καλούμε με τα πρωτοβάθμια σωματεία την ΤΕΤΑΡΤΗ 25/11/09 στις 7:00 π.μ στα κεντρικά της μητρικής Σπηντεξ στον Βοτανικό Σπ. Πάτση και Σιδηροκάστρου 1– 3.

Καλούμε την ΤΡΙΤΗ 01/12/09 και ώρα 9:00 π.μ στην τριμερή που θα γίνει στην επιθεώρηση Σουρμελή 2 και Αχαρνών.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

- Καμία αλλαγή ειδικότητας στο συνάδελφο Ηρακλή Ποζαπαλίδη και σε οποιονδήποτε συνάδελφο. Εφαρμογή Ειδικοτήτων στον κλάδο Ταχυδρόμησης – Ταχυμεταφοράς,

- STOP ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΑ FRANCHISE, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΥΕΛΙΚΤΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( ενοικιαζομένων , ορισμένου χρόνου, 4ωρης και 6ωρης Εργασίας)

- ΟΧΙ στην ηλεκτρονική παρακολούθηση των εργαζομένων(PDABLACK BERRY, ΚΑΜΕΡΕΣ)

Η αλληλεγγύη το όπλο μας

Για το ΔΣ του ΣΕΦΚ

Ο Πρόεδρος

Η Γραμματέας

Σταμάτης Κρητικός

Άννα Λεκάκη


Δεν υπάρχουν σχόλια: