Παρασκευή, Δεκεμβρίου 04, 2009

ΣΕΦΚ ΓΙΑ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)

Μέλος ΟΙΕΛΕ

Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα

τηλ. 210-3820537, 6938204777,6974439203

e-mail: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr

Αθήνα, 3/12/2009

Στις αίθουσες που καθημερινά εργαζόμαστε θα μένει μια θέση κενή. Στις απουσίες που θα παίρνουμε ένα όνομα θα ακούγεται καθημερινά. Ένας μαθητής μας δεν θα είναι ποτέ πια μαζί μας. Δολοφονημένος από αστυνομικό. Δολοφονημένος από το σύστημα που καθημερινά απαξιώνει τα όνειρα και την προοπτική όλων των νέων.

(από την απόφαση της Γ.Σ. του ΣΕΦΚ, 14 Δεκέμβρη 2008)

Κυριακή 6 Δεκέμβρη 13.30 στα Προπύλαια: ένας χρόνος από τη δολοφονία του Αλέξη και την εξέγερση που ακολούθησε. Μαζικό εργατικό μπλοκ σωματείων στη διαδήλωση. Δευτέρα 7 Νοέμβρη: στάση εργασίας των εργαζομένων στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης. 13.00-16.30. Συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 13.00 στα Προπύλαια .

Ανακοίνωση
Καλούμε στην εργατική - λαϊκή - νεολαιίστικη διαδήλωση την Κυριακή 6/12/09. Μια διαδήλωση ενάντια στις αντεργατικές - αντιλαϊκές πολιτικές των αφεντικών και των κυβερνήσεων (των όποιων κυβερνήσεων), μια διαδήλωση ενάντια στην κρατική καταστολή και τον αυταρχισμό ενάντια στο κίνημα, μια διαδήλωση που θα υπενθυμίζει πως η οργή της νεολαίας και όλου του λαού ενάντια σε ό,τι μας πνίγει δεν καταστέλλεται, δεν περιθωριοποιείται, δεν αμβλύνεται. Για έναν εργατικό Δεκέμβρη των αντιστάσεων του κόσμου της δουλειάς. Στα πλαίσια αυτά, τα σωματεία απευθύνουν κάλεσμα για μαζικό εργατικό μπλοκ σωματείων, στη διαδήλωση της Κυριακής 6 Δεκέμβρη, στις 13.30 μ.μ. στα Προπύλαια, και πορεία προς τη Βουλή. Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις για συμμετοχή στη διαδήλωση και για τη συγκρότηση εργατικού μπλοκ σωματείων σε αυτή τη διαδήλωση.
Οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Αλέξη δε θα μείνουν ατιμώρητοι. Η νεολαία και οι εργαζόμενοι θα εκδικηθούν αυτούς που πυροβολούν τη ζωή μας με απολύσεις ανεργία, επισφάλεια, μισθούς πείνας, ρόπαλα και χημικά, με σφαίρες. Εμπρός για ένα εργατικό Δεκέμβρη.

Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών(ΣΕΦΚ)
Πανελλαδικό Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών
Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου Αττικής Παναττική Ένωση Καθαριστριών & Οικιακού Προσωπικού(ΠΕΚΟΠ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: