Παρασκευή, Δεκεμβρίου 04, 2009

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ


Πυροβολούν τις ανάγκες μας

Να ανατρέψουμε την πολιτική τους!

6 Δεκέμβρη 2008: Στις τράπεζες λεφτά στη νεολαία σφαίρες… Ένας 15χρονος νέος, ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, πέφτει νεκρός από σφαίρα αστυνομικού. Ολόκληρη η Ελλάδα συγκλονίζεται από την εξέγερση της νεολαίας που βγαίνει αμφισβητεί στο δρόμο όλες τις πολιτικές που τη βάζουν στο στόχαστρο. Οι εικόνες από τον ελληνικό Δεκέμβρη κάνουν το γύρο του κόσμου, τρομάζουν τα αστικά επιτελεία, στέλνουν το μήνυμα ότι η προσπάθεια των καπιταλιστών να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων και των νέων απειλεί να οδηγήσει σε μεγάλες εκρήξεις. Η αντικαπιταλιστική αριστερά, δυνάμεις που αργότερα ίδρυσαν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, από την αρχή μπήκαν στη εξέγερση μαζί με τους χιλιάδες μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενους βάζοντας το αίτημα να πέσει η κυβέρνηση των δολοφόνων, πρωτοστατώντας στην οργάνωση των καταλήψεων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ μέσα από γενικές συνελεύσεις, οργανώνοντας την απεργιακή διαδήλωση στις 10 Δεκέμβρη που «ακύρωσε» η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Δεκέμβρης 2009. Ένα χρόνο μετά η νεολαία και οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να βρίσκονται στο στόχαστρο. Η ΝΔ κατέρρευσε εκλογικά, ως αποτέλεσμα της λαϊκής κατακραυγής για την πολιτική της, όμως το ΠΑΣΟΚ σπεύδει να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο της αντιλαϊκής επίθεσης. Η κυβέρνηση Παπανδρέου ασκεί ιδεολογική τρομοκρατία με τα ελλείμματα για να περάσει τον προϋπολογισμό της άγριας λιτότητας και της ανεργίας, για να νομιμοποιήσει τις μαζικές απολύσεις των συμβασιούχων και των stage, για να φέρει νέο αντιασφαλιστικό νόμο, για να επιβάλει το πάγωμα των μισθών, για να προχωρήσει και σε νέες ιδιωτικοποιήσεις, για να νομιμοποιήσει τα ιδιωτικά ΑΕΙ, για να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο των ρατσιστικών και αντιμεταναστευτικών πολιτικών, για να παγιώσει την αστυνομική βία και καταστολή. Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, ευθυγραμμίζεται με την πολιτική του κεφαλαίου και της ΕΕ, αποδέχεται τις «θυσίες για να βγούμε από την κρίση, δεν παίρνει καμιά πρωτοβουλία αντίστασης και μπαίνει στο «διάλογο» για την αντισφαλιστική επίθεση. Το ΚΚΕ που το Δεκέμβρη κατήγγειλε την εξέγερση και ο ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε ότι διέξοδος ήταν οι εκλογές, αδυνατούν σήμερα να οικοδομήσουν όρους ανατροπής της κυρίαρχης πολιτικής.

Εμείς λέμε ότι ένα χρόνο μετά έχουμε πολλούς λόγους να κατέβουμε στους δρόμους. Απέναντι στην επίθεση που μεθοδεύουν ήρθε η ώρα να βγει ξανά στο προσκήνιο η οργή, η αγανάκτηση και η αμφισβήτηση. Οι μεγάλες διαδηλώσεις στις 6 και τις 7 Δεκέμβρη, με αφορμή τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Αλέξη ας είναι η απαρχή της κλιμάκωσης των αγώνων. Στις 7 Δεκέμβρη απεργούμε στο Δημόσιο τομέα, κλείνουμε σχολεία και σχολές και διαδηλώνουμε ενάντια στη καταστολή, ενάντια στο σχολείο της αγοράς. Στις 17/12 ας δείξουμε ότι ακόμη και όταν ο υποταγμένος συνδικαλισμός αρνείται να πάρει πρωτοβουλία για αγωνιστική απάντηση, όπως και πέρσι όταν δοκίμασε να ματαιώσει την πανεργατική διαδήλωση, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι παίρνουν τον αγώνα στα χέρια τους και διοργανώνουν πανεργατική απεργία από τα κάτω. Σε κάθε σωματείο να δώσουμε τη μάχη για απεργιακή κινητοποίηση στις 17/12 ενάντια στο νέο προϋπολογισμό άγριας λιτότητας.

Η καλύτερη εκδίκηση είναι η ανατροπή της πολιτικής που πυροβολεί τις ανάγκες μας. Δεν πρόκειται να κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια και με απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις θα απαντήσουμε και στο νέο γύρο της αντιλαϊκής επίθεσης. Παλεύουμε για την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής, για να πληρώσουν την κρίση οι καπιταλιστές και οι τραπεζίτες που την δημιούργησαν. Συγκρουόμαστε με τη λογική του κέρδους, της αγοράς και την πολιτική της ΕΕ. Αρνούμαστε να συμβιβαστούμε με την κοινωνία της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης και της οικολογικής καταστροφής. Επιμένουμε στην προοπτική της ανατροπής του καπιταλισμού, της σοσιαλιστικής και κομμουνιστικής χειραφέτησης.

Με την Αριστερά της Ανατροπής

Παλεύουμε για τους Δεκέμβρηδες της νίκης!

6/12 Προπύλαια, 1.30 μ.μ.

Να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

7/12 Πανεκπαιδευτική μέρα δράσης ενάντια στην καταστολή και την παιδεία της αγοράς

17/12 Παλεύουμε για ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ενάντια στον προϋπολογισμό της άγριας λιτότητας και της ανεργίας.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ

Ένα χρόνο πριν, η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρη­γο­ρό­που­λου αποκάλυψε στα μάτια της νεολαίας το αδίστακτο πρό­­σω­πο του συστήματος. Και ξέσπασαν ο θυμός και η συσ­σω­ρευ­μένη οργή σε ασυγκράτητο ορμητικό χείμαρρο που πλημ­μύ­ρισε τους δρόμους όλης της χώρας. Και περ­πά­τησε η νεολαία στο δρόμο της αμφισβήτησης, της μα­ζι­κής αντί­στασης και της συλλογικής πάλης. Για να ανα­γεν­νη­θεί μέσα στο μεγάλο νεολαιίστικο ξεσηκωμό του πε­ρα­σμέ­νου Δεκέμ­βρη, η ελ­πί­δα των αγώνων.

Σαν τα λυσσασμένα σκυλιά, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, παράγοντες και απολογητές του συστήματος, σε πλήρη συγχορδία με τα κα­­λο­θρεμ­μένα ξεπουλημένα φερέφωνα των ΜΜΕ, όρ­μη­σαν για να ξεσκίσουν αυτήν την ελπίδα. Γιατί ένοιωσαν να απει­­λού­νται. Και έστειλαν τα ΜΑΤ να «καθαρίσουν» με χημικά, δακρυγόνα και συλλήψεις. Όμως η νεολαία δεν τρο­μοκρατήθηκε! Και κάλεσαν τα πρόθυμα «αριστερά» κοι­νοβουλευτικά δεκανίκια τους να υπερασπιστούν την αστική νομιμότητα. Όμως η νεολαία τούς ξεπέρασε! Και όλοι μαζί βάφτισαν την οργή της νεολαίας «τρομοκρατία» και την ίδια «κουκουλοφόρο». Όμως ο Δεκέμβρης αποτε­λεί πλέον ορό­ση­μο των σύγχρονων αγώνων του λαού και της νεολαίας. Προ­άγγελο των έντονων ταξικών ανα­με­τρή­σεων και παρα­τε­τα­μένων συγκρούσεων που θα γεννήσει η ολοκληρωτική επί­θεση και η βία του συ­στη­ματος. Φω­τί­ζει το δρόμο των εξε­γέρ­σεων που θα βαδίσει ο λαός και η νεο­λαία παλεύοντας για το δικαίωμα σε ΣΠΟΥΔΕΣ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ!

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο νέος διαχειριστής της εξου­σίας του κεφαλαίου, κλιμακώνει την επίθεση στα δι­και­ώ­ματα του λαού και της νεολαίας, προχωράει στην ισο­πέ­δω­ση των κα­τα­κτήσεων και των όποιων παροχών. Φορ­τώ­νει την κρίση του συστήματος στις πλάτες του λαού, δρομολογώντας την πλήρη κατάργηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, της μό­νι­μης και σταθερής δουλειάς, της δημόσιας και δωρεάν εκπαί­δευσης.

Ενάντια σε αυτήν την πολιτική του συστήματος πρέπει να στραφεί ο λαός και η νεολαία, παλεύοντας για την ανα­τρο­πή της. Γιατί είναι αυτή η πολιτική που πετάει την νεο­λαία έξω από το σχολείο και τις σχολές, της παρέχει ακρι­βο­πλη­ρω­μέ­νες καταρτίσεις σε ιδιωτικά κολέγια, την προε­τοι­μάζει για φτηνό, ευέλικτο, εργατικό δυναμικό. Που προ­ω­θεί τον ερ­γα­σια­κό μεσαίωνα, που καθηλώνει και μειώνει τους μισθούς και καταργεί της ασφάλιση, που σπέρνει την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση σε μεγάλα τμήματα του ελληνικού λαού. Που δολοφονεί τα όνειρα της νεο­λαί­ας καθημερινά, που την οδη­γεί σε αδιέξοδα. Που στηρίζει τις μαζικές δολοφονίες μικρών παιδιών σε όλο τον πλα­νή­τη από τους ιμπεριαλιστές, που δολοφόνησε τον μικρό Αλέ­ξη, που δημι­ούργησε τις αιτίες που οδήγησαν στο Δε­κέμ­βρη.

Αυτήν την πολιτική περιφρουρούν οι μηχανισμοί κατα­στο­λής του κράτους. Στην εμπέδωσή της με τη βία αποσκοπεί η έντα­ση της κρατικής τρομοκρατίας, η θωρά­κι­ση του συ­στή­ματος με ΜΑΤ, πλαστικές σφαίρες, χα­φιε­δοκάμερες και τρο­μο­νό­μους. Γιατί ξέρει ότι ο λαός, η εργα­τιά, η νεολαία δεν είναι διατεθειμένοι για άλλες θυσίες. Για­τί περι­μέ­νει και προ­ε­τοι­μά­ζεται για τις ταξικές μάχες που θα δο­θούν, για τους νέους Δεκέμβρηδες.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί το λαό και τη νεολαία να μετατρέψουν, με τη μαζική συμμετοχή τους, το διή­με­ρο των κινητοποιήσεων στις 6-7 Δεκέμβρη σε εφαλτήριο νέων ανυποχώρητων και πα­ρα­τε­τα­μένων αγώνων. Καλεί το λαό και τους εργαζόμενους να οργανώσουν τη πάλη τους, να οικο­δο­μήσουν εστίες αντί­στα­σης στις γειτονιές και στους χώ­ρους δουλειάς. Να καταδικάσουν τις συμβιβασμένες συν­δικαλιστικές ηγεσίες που προ­ωθούν την υποταγή στο κε­φάλαιο και να πάρουν την υπόθεση στα δικά τους χέ­ρια. Καλεί τη σπουδάζουσα και μαθητική νεολαία σε κοινό βη­ματισμό με την αγωνιζόμενη νεολαία της Γερ­μα­νίας, της Αυ­στρί­ας, του Βελγίου, της Ιταλίας, της Γαλ­λίας για την ανατροπή της εκπαιδευτικής αντι­μεταρ­ρύθ­μισης και την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν εκ­παί­δευσης. Με συνελεύσεις-απεργίες-διαδηλώσεις-κατά­λήψεις να γίνουν οι χώροι δουλειάς, τα σχολεία και οι σχολές κέντρα αγώνα της πάλης για την ανα­τροπή της αντιλαϊκής-αντεργατικής πολι­τι­κής του συστήματος. Στην κατεύθυνση αυτή θα συμ­βά­λει το ΚΚΕ(μ-λ) με όλες του τις δυνάμεις. Προ­βάλ­λο­ντας την αναγκαιότητα της ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ και της δη­μιουρ­γίας ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ του λαού και της νεο­λαίας.

· Για να μην εκτονώνεται η οργή, αλλά να συγκροτείται σε πολιτική κατεύθυνση.

· Για να μην ενισχύονται οι κοινοβουλευτικές αυταπάτες αλλά να στηρίζεται ο αγώνας.

· Για να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία δικαίου, χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

ΟΛΟΙ στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ την ΚΥΡΙΑΚΗ 6/12 στις 1.30 μ.μ. στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ


ΜΑΖΙΚΑ στο ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την ΔΕΥΤΕΡΑ 7/12



Ανακοίνωση της ΟΕΝ (νεολαία ΕΕΚ)


ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ & ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΕΒΡΗ - ΤΗΣ ΑΥΤΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Φ

έτος συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από τους ειδικούς φρουρούς της αστυνομίας Κορκονέα-Σαραλιώτη, την εξέγερση που ακολούθησε, αλλά και την επίθεση με βιτριόλι ενάντια στη βουλγάρα αγωνίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Οι συνθήκες πρωτοφανούς έκρηξης της ανεργίας και κρατικής καταστολής ενάντια στις οποίες εξεγερθήκαμε πέρυσι, είναι κάτι πολύ περισσότερο από παρούσες και δεν αφήνουν στη νεολαία κανένα περιθώριο για αναμνηστικές επετείους και ανώδυνες για το καθεστώς εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Τώρα που η ιστορική κρίση του παγκόσμιου καπιταλισμού επιδεινώνει την ήδη δραματική κατάσταση του καπιταλισμού στην Ελλάδα, αποδεικνύεται ότι ο δρόμος που άνοιξε η εξέγερση του Δεκέμβρη είναι ο μόνος που υπάρχει για την νεολαία και την εργατική τάξη και σήμερα. Τιμάμε τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και τον αγώνα της Κωνσταντίνας Κούνεβα, με εκδηλώσεις σε κάθε συνοικία, καταλήψεις σχολείων και σχολών και μαχητικές διαδηλώσεις στους δρόμους όλης της χώρας –με την οργάνωση της πάλης για δημόσια και υψηλού επιπέδου παιδεία, υγεία και ασφάλιση, για το δικαίωμα στη δουλειά στη νεολαία.

Να συνεχίσουμε στο δρόμο της εξέγερσης του Δεκέμβρη σημαίνει σήμερα όσο ποτέ πριν…

  • Να μη πληρώσουμε τη χρεοκοπία του συστήματος τους με την ίδια μας τη ζωή! Να παλέψουμε ενάντια στη συνέχιση της λιτότητας και στο «νόμο και την τάξη» που επιχειρεί να επιβάλλει η Κυβέρνηση των Παπανδρέου-Πάγκαλου-Χρυσοχοΐδη, στο όνομα της «εξόδου» της οικονομίας τους, από τη χρεοκοπία και την κρίση.

  • Να απλώσουμε την πυρκαγιά της περσινής εξέγερσης σε νέους αγώνες, στην προετοιμασία και τη νίκη μιας νέας εξέγερσης! Καμία ειρήνη -καμία «διαβούλευση» με την «πράσινη» Κυβέρνηση του κεφαλαίου, των μαζικών απολύσεων και της καταστολής - Καμιά «συμμετοχή» στο αντιδραστικό της έργο!

  • Να αναπτύξουμε μια Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας -την εμπροσθοφυλακή του επαναστατικού Κόμματος της εργατικής τάξης- σε κάθε συνοικία σχολείο και Σχολή, παλεύοντας παντού και συστηματικά μαζί με την εργατική τάξη για την επαναστατική ανατροπή του ιστορικά χρεοκοπημένου, κατ’ επίφαση δημοκρατικού αστικού καθεστώτος, για την αναδιοργάνωση της κοινωνίας σε νέες σοσιαλιστικές βάσεις, με όπλο την εργατική εξουσία των συμβουλίων.

  • Να παλέψουμε για την διεθνή επέκταση της εξέγερσης -την παγκόσμια επανάσταση! Να ενώσουμε τον αγώνα της νεολαίας και των εργαζομένων της Ελλάδας με αυτόν της νεολαίας στο Βέλγιο, τη Γερμανία, την υπόλοιπη Ευρώπη, τη Λατινική Aμερική τις ΗΠΑ και όλο τον κόσμο, που δίνεται ενάντια στην ανεργία, τη φτώχεια την κρατική καταστολή και τον πόλεμο.

Η Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας καλεί την γενιά του Δεκέμβρη -τη μεγάλη στρατιά της λευτεριάς- και ολόκληρη τη νεολαία, να προχωρήσει παραπέρα στο δρόμο που χάραξε πριν ένα χρόνο –στο δρόμο της ταξικής εργατικής αυτοργάνωσης, του αγώνα και της αλληλεγγύης, για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση και εξευτελισμό ανθρώπου από άνθρωπο, τον ελευθεριακό Κομμουνισμό!

  • ΚΥΡΙΑΚΗ 6 /12, 1.30 μμ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ / ΠΟΡΕΙΑ
  • ΔΕΥΤΕΡΑ 7 /12, 12 μ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ / ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
  • 11-12/12 ΔΙΗΜΕΡΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
        • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/12, 7 μμ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

        με ομιλητές από Αργεντινή, Ιταλία, Τουρκία, Ελλάδα

        «Ελληνικός Δεκέμβρης και παγκόσμια επανάσταση»

      • ΣΑΒΒΑΤΟ 12/12, 12 μεσημέρι, ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Για επικοινωνία: Καποδιστρίου 38, τκ 10431, Αθήνα / τηλ-fax: 210 5241070 / e-mail: konservokouti@yahoo.gr

www.konservokouti-oen.blogspot.com



ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ '09
Οι Φλόγες της Εξέγερσης
Πυρκαγιές Ανατροπής

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ

Τρίτη 1 Δεκέμβρη:

Ενάντια Στη Σύνοδο Του ΟΑΣΕ, στην Ευρώπη
Της Καταστολής, Της Ασφάλειας Και Του Πολέμου
ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 6.30μμ

Κυριακή 6 Δεκέμβρη:
Ένας Χρόνος Από Τη Δολοφονία Του Αλέξη Γρηγορόπουλου
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΑΜΕ.

ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, 1.30μμ

Δευτέρα 7 Δεκέμβρη:
Συμμετέχουμε-Στηρίζουμε το Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο
ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, 12.30μμ

Τρίτη 22 Δεκέμβρη:
Οι Αγώνες της Κωσταντίνας Κούνεβα Συνεχίζονται

Κοινωνικό Μέτωπο Άμεσης Μαζικής Δράσης και Ανατροπής
ΕΝΑΝΤΙΑ Στην Κρατική Και Εργοδοτική Τρομοκρατία, Στις Απολύσεις,
Στην Ελαστική-Επισφαλή Εργασία, Στα Πογκρόμ Των Μεταναστών,
Στην Καταπίεση και Εκμετάλλευση.

s

Δεν υπάρχουν σχόλια: