Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 20, 2010

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ/ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ #3


Με το χθεσινό Πριν να βάζει στο εξώφυλλο το ζήτημα των αντικαπιταλιστικών ψηφοδελτίων στην Αθήνα & Αττική (μετά και τη σχετική ανακοίνωση του Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ το Σάββατο) μπαίνουμε προς την τελική φάση περίπου ένα μήνα πριν να κατατεθούν οι υποψηφιότητες στα κατά τόπους πρωτοδικεία .

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ :
ΑΤΤΙΚΗ
Στην Αττική, υπάρχει η πρόταση για να είναι επικεφαλής ο Άγγελος Χάγιος (ΝΑΡ) και θα γίνει σύσκεψη την Κυριακή 26/9 - δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα ο χώρος .

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ :

Τη Δευτέρα 27 Σεπτέμβρη στις 12.30 το μεσημέρι θα παρουσιαστεί σε Συνέντευξη Τύπου η περιφερειακή κίνηση για την Κεντρική Μακεδονία με πρόταση υποψήφιος για τη θέση του περιφερειάρχη να είναι ο Γιάννης Κούτρας, ειδικευόμενος γιατρός, πρόεδρος της νοσοκομειακής επιτροπής και μέλος του ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.
(Από Εργατική Αλληλεγγύη, τ935, σελ.2)


ΗΠΕΙΡΟΣ
Υπάρχει συνεχής ενημέρωση από το blog της Αριστερής Παρέμβασης στην Ήπειρο (και της δημοτικής κίνησης ΔΡΑΣΥ στα Γιαννενα), που είναι ενεργό από τις προηγούμενες νομαρχιακές εκλογές (ένα από τα ελάχιστα) .
Παράλληλα υπάρχει συνέντευξη του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Νίκου Ζήκου στο Πριν (σελ.15)

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Εγινε η πρώτη σύσκεψη στις 8/9 στο ΕΚ Τρίπολης, και η νέα προχθές το Σάββατο 18/9, θα κατέληγε το όνομα του συνδυασμού

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

..
Από την σύσκεψη δημιουργήθηκε συντονιστική επιτροπή με εκπροσώπους από κάθε Νομό . - Στην επόμενη σύσκεψη το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη , 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Τρίπολης αρχικά να καταλήξουμε: στην διακήρυξη και το πρόγραμμα πάλης και κατόπιν στην πλήρωση των ψηφοδελτίων, σε πρόγραμμα εκδηλώσεων, εξορμήσεις , οικονομικά , προβολή της εκλογικής μας διακήρυξης .
- Στην σύσκεψη του Σαββάτου 18/9 να καταλήξουμε σε όνομα του συνδυασμού μεταξύ αυτών που προτάθηκαν ("Ανταρσία στον Μωριά" ή στην Πελοπόννησο ή στον Καλλικράτη) αλλά και πιθανών νέων προτάσεων .


ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Το υπο διαμόρφωση σχήμα της 'Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία" καλεί σε συνέλευση την Τετάρτη 22/9 στο ξενοδοχείο Μετροπολ στη Λάρισα

αριστερή παρέμβαση στην Θεσσαλία

ανοιχτή πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλίας για συγκρότηση ψηφοδελτίου ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
Σε καλούμε την Τετάρτη 22/9 και ώρα 19:00 μ.μ. στο ξενοδοχείο METROPOL ΛΑΡΙΣΑΣ
ολόκληρο το κάλεσμα εδώ


ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ :

Από την τελευταία Εργατική Αλληλεγγύη :


Στην Μυτιλήνη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12/9, δεύτερη σύσκεψη, (η πρώτη είχε γίνει το περασμένο Σάββατο με τη συμμετοχή 30 ατόμων από τη Λέσβο και τη Χίο), όπου υπήρξε κοινή συμφωνία το όνομα του συνδυασμού στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να είναι «Ανταρσία στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά»

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ :

Με τίτλο «Ανταρσία στη Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία» θα συμμετέχει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις περιφερειακές εκλογές της αντίστοιχης περιφέρειας της βόρειας Ελλάδας. Αυτό αποφασίστηκε στη Σύσκεψη μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη την περασμένη Κυριακή 19 Σεπτέμβρη.

Στη Σύσκεψη συμμετείχαν μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, την Ξάνθη και την Καβάλα - καθηγητές, δάσκαλοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι, φοιτητές, άνεργοι, φαντάροι, καθώς και από τη μειονότητα της Θράκης
Διαβάστε περισσότερα στην Εργατική Αλληλεγγύη (τ.935, σελ.2)

ΚΡΗΤΗ :

Παγκρήτια ολομέλεια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα γίνει στο Ρέθυμνο το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου στις 7.30 στο Πανεπιστήμιο για να παρθούν οι αποφάσεις σχετικά με τους υποψήφιους, διακήρυξη και το όνομα της Κίνησης στην Περιφέρεια Κρήτης - έχει ήδη προταθεί η «Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση στην Κρήτη»


ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ :


Έγιναν συνελεύσεις χθες Κυριακή σε Ζωγράφου ("Κίνημα για την Πόλη"), Πετρούπολη ("Πρωτοβουλία για μια Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση"), Πειραιά (σύσκεψη για συγκρότηση αριστερής κίνησης πόλης),
Με μαζική συμμετοχή και την παρουσία πολλών ανένταχτων αγωνιστών πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή συνέλευση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με πρόταση για τη συγκρότηση Δημοτικής Κίνησης στον Πειραιά
Χαλάνδρι ("ΑντίΣΤαΣΗ με τους Πολίτες του Χαλανδρίου") που αποφασίστηκε να είναι

Ο Σίμος Ρούσσος επικεφαλής της αντίΣΤαΣΗΣ με τους Πολίτες του Χαλανδρίου στις δημοτικές εκλογές.Στο Αιγάλεω θα γίνει σήμερα 20/9 (7μμ) στην αίθουσα του Δημ.Συμβουλίου, ανοιχτή συνέλευση για την δημιουργία "ανεξάρτητης, αριστερής, ανατρεπτικής" δημοτικοπολιτικής κίνησης .
Στην Αθήνα,
οι τοπικές επιτροπές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλούν Σύσκεψη των μελών και των φίλων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ την Τρίτη 21 Σεπτέμβρη, 7.00 μμ, στο ΕΜΠ (κτίριο Γκίνη) για να συζητήσουμε την εκλογική μας παρέμβαση στον Δήμο της Αθήνας.


ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
Στο Βύρωνα, η "Αριστερή Παρέμβαση" πραγματοποιεί ανοικτή συζήτηση-εκδήλωση την Τετάρτη 22/9 (7:30μμ, Στέκι Νεολαίας, Πλατεία Ταπητουργείου)
Στο Περιστέρι, η Αριστερή Κίνηση δημοσιοποίησε το

Κείμενο παρέμβασης στις δημοτικές εκλογές 2010


Τέλος η προκήρυξη της Μαχόμενης Αριστερής Δύναμη Ανατροπής Δάφνης Υμηττού

Nα φυγουν ολοι!ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :
Στη Θεσσαλονίκη μετά από συνεδρίαση του Συντονιστικού ΑΝΤΑΡΣΥΑ της πόλης αποφασίστηκε στη Σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 7μμ στην ΕΔΟΘ να προταθεί για υποψήφιος Δήμαρχος ο Ζήσης Κλεισιάρης, δικηγόρος και μέλος της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας Δικηγόρων Θεσσαλονίκης.
(Από Εργατική Αλληλεγγύη, τ935, σελ.2)

2 σχόλια:

haridimos είπε...

Δυστυχώς στην Αττική ήδη χάθηκε η δυνατότητα μιας μάχης μέσω τηλεόρασης, καθώς τώρα ο Χατζηνικολάου στο Αλτερ έχει τους άλλους 9 υποψήφιους περιφερειάρχες.. (Σγουρο, Κικιλια, Παφίλη, Γεωργιάδη, Αλαβάνο, Μητρόπουλο, Ψαριανό, Διάκο, Δημαρά) . Και με 9 στο στούντιο, δύσκολα θα μπορούσε να πείσει πως δεν χωράει 10ος..

σύντροφος είπε...

Ανακοινώθηκε το κάλεσμα για τη συγκρότηση Δημοτικής Κίνησης στη Θεσσαλονίκη. Ανάμεσα σε άλλα αναφέρει: "...Στον Δήμο της Θεσσαλονίκης, οι υποψηφιότητες Μπουτάρη -Γκιουλέκα εκφράζουν ξεκάθαρα το πνεύμα της εθελοντικής δουλείας στο μνημόνιο, στην Τρόϊκα των Αμερικανών και των Ευρωπαίων. Εκφράζουν τα συμφέροντα των οικονομικά ισχυρών της πόλης, τη θέλησή τους να χρησιμοποιήσουν τον δημόσιο πλούτο της Θεσσαλονίκης για τα ιδιοτελή τους συμφέροντα, αδιαφορώντας για τον μαρασμό της πόλης και των ανθρώπων της...
...Ένας και μόνο δρόμος ανοίγεται μπροστά μας, ο δρόμος του αγώνα και της ανατροπής. Γι’ αυτό πρέπει να ενισχυθεί ένα ψηφοδέλτιο που να δείξει ότι απέναντι στην κρίση και το «Μνημόνιο» μπορεί να υπάρξει λαϊκή, ριζοσπαστική εναλλακτική λύση. Που να είναι ενάντια στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στο μνημόνιο, στον «Καλλικράτη», στην Τρόϊκα..."
>>>Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 7μμ ΕΔΟΘ (πρ. κορομηλά 51)<<<