Σάββατο, Σεπτεμβρίου 18, 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΑΡ ΓΙΑ ΠΑΤΡΑ

Μπορεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ακόμα να μην έχει καταλήξει σε κάποια ανακοίνωση*, αλλά το ΝΑΡ έβγαλε σήμερα την ακόλουθη


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΝΑΡ, με τον πιο ρητό και κατηγορηματικό τρόπο, καταδικάζει τα ακραία εκφυλιστικά φαινόμενα αστικού τύπου βίας, που ασκήθηκαν από οργανωμένη ομάδα της πολιτικής οργάνωσης ΑΡΑΣ στην Πάτρα την 14η Σεπτεμβρίου 2010. Οι επαναστατικές κομμουνιστικές αρχές, οι αρχές της εργατικής δημοκρατίας και του επαναστατικού πολιτισμού είναι αδιαπραγμάτευτες και επιτάσσουν, ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία, τη σαφή πολιτική τοποθέτηση επί της ουσίας, χωρίς κανενός είδους συμψηφισμούς και πολιτικαντισμούς.

Η συγκεκριμένη πρακτική της ΑΡΑΣ είναι επικίνδυνη και συκοφαντική για την πολιτική της ανατροπής και τον επαναστατικό δρόμο που θέλουμε να ακολουθήσουμε, μαζί με χιλιάδες αγωνιστές και άλλες πολιτικές οργανώσεις στο μέτωπο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Τέτοιες ενέργειες υπερβαίνουν πλέον κάθε όριο και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τα υπαρκτά μικροϊδιοκτησιακά και εκφυλιστικά φαινόμενα, τις πολιτικές ή οργανωτικές ευθύνες άλλων οργανώσεων ή σχημάτων και από λαθεμένες πολιτικές επιλογές ιδιαίτερα στο ζήτημα των συμμαχιών.

Σήμερα, μάλιστα, που η αστική τάξη της χώρας, με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ έχουν κηρύξει τον πόλεμο στην εργατική τάξη, στη νεολαία, στη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία της κοινωνίας και προσπαθούν να κερδίσουν έδαφος με την τακτική του διαίρει και βασίλευε, με τον κοινωνικό κανιβαλισμό, με τον ενδοαριστερό εμφύλιο και τη διάσπαση στους κόλπους του μαζικού κινήματος, τέτοιες ενέργειες μόνο ως υποβοηθητικά εργαλεία στο σχεδιασμό του αντιπάλου μπορούν να εκληφθούν. Η αστική τάξη πολύ θα ήθελε να συκοφαντηθεί με κάθε τρόπο η λαϊκή επαναστατική αντι-βία προκειμένου να προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο ανεμπόδιστα η άσκηση της πιο βάρβαρης επίθεσης στα λαϊκά στρώματα από τη σύγχρονη χούντα κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ.

Το ΝΑΡ τονίζει κατηγορηματικά ότι παρόμοιες πρακτικές δεν έχουν θέση στο συνολικό εγχείρημα του μετώπου της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής και σύγχρονης κομμουνιστικής Αριστεράς, δεν έχουν σχέση με την Αριστερά που χρειάζονται οι εργαζόμενοι. Οι πρακτικές αυτές δεν αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά ούτε με στρουθοκαμηλισμό, ούτε με εκβιασμούς απέναντι στο εγχείρημα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και μάλιστα μπροστά στην εκλογική μάχη. Για μας η προοπτική και η ουσία του αντικαπιταλιστικού μετώπου είναι αδιαπραγμάτευτη.

Μέσα από μια βαθιά πολιτική συζήτηση, με ουσιαστική αυτοκριτική διάθεση, όλοι μας- και το ΝΑΡ- οι αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ιδιαίτερα η νέα γενιά του επαναστατικού αγώνα, μπορούμε να βγούμε πιο ώριμοι και αποφασισμένοι για να μπούμε στις μάχες κατά του ταξικού αντίπαλου. Με τον πολιτισμό της εργατικής δημοκρατίας, έτσι ώστε η ανιδιοτέλεια και η συντροφικότητα να γίνουν σημεία αναφοράς μιας νέου τύπου, σύγχρονης κομμουνιστικής και επαναστατικής στράτευσης.

Νέο Αριστερό Ρεύμα

Αθήνα 17-9-2010*
Στην σημερινή ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενημερώνει πως :

3. Το Συντονιστικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μετά από μια ουσιαστική και σε βάθος συζήτηση κατέληξε σε μια αρχική τοποθέτηση με την οποία καταδικάζει τα θλιβερά επεισόδια που έγιναν την περασμένη βδομάδα στο πανεπιστήμιο της Πάτρας, η οποία θα επικυρωθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Συντονιστικού.Το κείμενο του ΝΑΡ είναι αρκετά καλό και δείχνει πως δεν φοβάται να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά . Αντίθετα η αναφορά του συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο θέμα δείχνει πόσο αδήριτη είναι η ανάγκη για όργανα που δε θα ελέγχονται από τις οργανώσεις αλλά από τα μέλη ..

edit επί του πιεστηρίου :
Κείμενο που αποδίδεται στο συντονιστικό, δεν έχει ανέβει στο antarsya.org αλλά υπάρχει πχ στο μπλογκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ


Τελικά ανέβηκε και στο site της ΑΝΤΑΡΣΥΑ..
Τοποθέτηση του Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σχετικά με τα γεγονότα της Πάτρας


Η ανακοίνωση της ΑΡΑΣ
Αναλυτική_Ανακοίνωση-ΑΡΑΣ για Πάτρα

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ1. Το Συντονιστικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζει την κατηγορηματική καταδίκη του για την οργανωμένη βίαιη επίθεση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14.09 από ομάδα μελών της Αριστερής Αντικαπιταλιστικής Συσπείρωσης (ΑΡΑΣ) σε βάρος φοιτητριών και φοιτητών, μελών του φοιτητικού σχήματος Αντίλογος των Μηχανολόγων Πάτρας και άλλων σχημάτων της ΕΑΑΚ, μελών της Αριστερής Ανασύνθεσης (ΑΡΑΝ) στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι τέτοιες πρακτικές δεν έχουν θέση στην αριστερά που εμείς παλεύουμε για να διαμορφώσουμε. Είναι ξένες και εχθρικές στην αντικαπιταλιστική αριστερά τόσο αυτές όσο και όποιοι τις υλοποιούν και τις στηρίζουν.2. Δεν κλείνουμε τα μάτια σε τέτοια φαινόμενα, ούτε τα προσπερνάμε. Για μας η αριστερά του καθημερινού αντικαπιταλιστικού αγώνα είναι μια αριστερά που λογοδοτεί στους εργαζόμενους και τη νεολαία και δεν φοβάται να κάνει την αυτοκριτική της για κάθε τι στη φυσιογνωμία και την πρακτική της που την κάνει να απομακρύνεται από το στόχο της επαναστατικής ανατροπής. Θέλουμε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να εκφράσει την ανάγκη μιας άλλης αριστεράς, που τόσο η καθημερινή της δράση όσο και το ήθος των αγωνιστών και αγωνιστριών της, να αποπνέει ότι πράγματι μπορούμε να διαμορφώσουμε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, χωρίς εξουσιαστικές σχέσεις, χωρίς ιεραρχικές λογικές, χωρίς διακρίσεις και σεξισμό. Θέλουμε την αριστερά που δεν βάζει τους όποιους μικροηγεμονισμούς και συσχετισμούς πάνω από τις ανάγκες του κινήματος, προβλήματα που αναδείχθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Γι’ αυτό και λέμε όχι σε κάθε λογική οργανωτικής κατίσχυσης, γι’ αυτό και είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στη χρήση φυσικής βίας για την επίλυση πολιτικών διαφορών. Επιμένουμε στο σεβασμό κάθε διαφορετικής άποψης, στην ανοιχτή και βαθιά δημοκρατική λειτουργία, στην προώθηση της ενότητας, της συλλογικότητας και της συντροφικότητας. Η διαμόρφωση μιας τέτοιας φυσιογνωμίας είναι μια διαρκής μάχη που αφορά όλους και όλες τους αγωνιστές και αγωνίστριες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.3. Καλούμε όλο το δυναμικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ειδικά στην νεολαία, να αξιοποιήσει αυτήν τη συζήτηση γι’ αυτά τα θλιβερά και καταδικαστέα γεγονότα ως αφετηρία για ένα νέο βήμα στην ωρίμανση και ανάπτυξη του εγχειρήματός μας. Να συσπειρωθεί πάνω στην βάση των συλλογικών μας αποφάσεων, να δυναμώσει την ενότητά της, να βαθύνει το δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας και συζήτησης όλων των ζητημάτων. Να διασφαλίσει και να αναπτύξει την ενότητα όλων των σχημάτων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στους χώρους δουλειάς, γειτονιών και σπουδών. Πάνω από όλα να δώσει όλες τις δυνάμεις της στη μεγάλη κοινωνική και πολιτική μάχη ενάντια στην βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ1. Το Συντονιστικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζει την κατηγορηματική καταδίκη του για την οργανωμένη βίαιη επίθεση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14.09 από ομάδα μελών της Αριστερής Αντικαπιταλιστικής Συσπείρωσης (ΑΡΑΣ) σε βάρος φοιτητριών και φοιτητών, μελών του φοιτητικού σχήματος Αντίλογος των Μηχανολόγων Πάτρας και άλλων σχημάτων της ΕΑΑΚ, μελών της Αριστερής Ανασύνθεσης (ΑΡΑΝ) στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι τέτοιες πρακτικές δεν έχουν θέση στην αριστερά που εμείς παλεύουμε για να διαμορφώσουμε. Είναι ξένες και εχθρικές στην αντικαπιταλιστική αριστερά τόσο αυτές όσο και όποιοι τις υλοποιούν και τις στηρίζουν.2. Δεν κλείνουμε τα μάτια σε τέτοια φαινόμενα, ούτε τα προσπερνάμε. Για μας η αριστερά του καθημερινού αντικαπιταλιστικού αγώνα είναι μια αριστερά που λογοδοτεί στους εργαζόμενους και τη νεολαία και δεν φοβάται να κάνει την αυτοκριτική της για κάθε τι στη φυσιογνωμία και την πρακτική της που την κάνει να απομακρύνεται από το στόχο της επαναστατικής ανατροπής. Θέλουμε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να εκφράσει την ανάγκη μιας άλλης αριστεράς, που τόσο η καθημερινή της δράση όσο και το ήθος των αγωνιστών και αγωνιστριών της, να αποπνέει ότι πράγματι μπορούμε να διαμορφώσουμε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, χωρίς εξουσιαστικές σχέσεις, χωρίς ιεραρχικές λογικές, χωρίς διακρίσεις και σεξισμό. Θέλουμε την αριστερά που δεν βάζει τους όποιους μικροηγεμονισμούς και συσχετισμούς πάνω από τις ανάγκες του κινήματος, προβλήματα που αναδείχθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Γι’ αυτό και λέμε όχι σε κάθε λογική οργανωτικής κατίσχυσης, γι’ αυτό και είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στη χρήση φυσικής βίας για την επίλυση πολιτικών διαφορών. Επιμένουμε στο σεβασμό κάθε διαφορετικής άποψης, στην ανοιχτή και βαθιά δημοκρατική λειτουργία, στην προώθηση της ενότητας, της συλλογικότητας και της συντροφικότητας. Η διαμόρφωση μιας τέτοιας φυσιογνωμίας είναι μια διαρκής μάχη που αφορά όλους και όλες τους αγωνιστές και αγωνίστριες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ1. Το Συντονιστικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζει την κατηγορηματική καταδίκη του για την οργανωμένη βίαιη επίθεση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14.09 από ομάδα μελών της Αριστερής Αντικαπιταλιστικής Συσπείρωσης (ΑΡΑΣ) σε βάρος φοιτητριών και φοιτητών, μελών του φοιτητικού σχήματος Αντίλογος των Μηχανολόγων Πάτρας και άλλων σχημάτων της ΕΑΑΚ, μελών της Αριστερής Ανασύνθεσης (ΑΡΑΝ) στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι τέτοιες πρακτικές δεν έχουν θέση στην αριστερά που εμείς παλεύουμε για να διαμορφώσουμε. Είναι ξένες και εχθρικές στην αντικαπιταλιστική αριστερά τόσο αυτές όσο και όποιοι τις υλοποιούν και τις στηρίζουν.

Ανώνυμος είπε...

2. Δεν κλείνουμε τα μάτια σε τέτοια φαινόμενα, ούτε τα προσπερνάμε. Για μας η αριστερά του καθημερινού αντικαπιταλιστικού αγώνα είναι μια αριστερά που λογοδοτεί στους εργαζόμενους και τη νεολαία και δεν φοβάται να κάνει την αυτοκριτική της για κάθε τι στη φυσιογνωμία και την πρακτική της που την κάνει να απομακρύνεται από το στόχο της επαναστατικής ανατροπής. Θέλουμε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να εκφράσει την ανάγκη μιας άλλης αριστεράς, που τόσο η καθημερινή της δράση όσο και το ήθος των αγωνιστών και αγωνιστριών της, να αποπνέει ότι πράγματι μπορούμε να διαμορφώσουμε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, χωρίς εξουσιαστικές σχέσεις, χωρίς ιεραρχικές λογικές, χωρίς διακρίσεις και σεξισμό. Θέλουμε την αριστερά που δεν βάζει τους όποιους μικροηγεμονισμούς και συσχετισμούς πάνω από τις ανάγκες του κινήματος, προβλήματα που αναδείχθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Γι’ αυτό και λέμε όχι σε κάθε λογική οργανωτικής κατίσχυσης, γι’ αυτό και είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στη χρήση φυσικής βίας για την επίλυση πολιτικών διαφορών. Επιμένουμε στο σεβασμό κάθε διαφορετικής άποψης, στην ανοιχτή και βαθιά δημοκρατική λειτουργία, στην προώθηση της ενότητας, της συλλογικότητας και της συντροφικότητας. Η διαμόρφωση μιας τέτοιας φυσιογνωμίας είναι μια διαρκής μάχη που αφορά όλους και όλες τους αγωνιστές και αγωνίστριες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ανώνυμος είπε...

3. Καλούμε όλο το δυναμικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ειδικά στην νεολαία, να αξιοποιήσει αυτήν τη συζήτηση γι’ αυτά τα θλιβερά και καταδικαστέα γεγονότα ως αφετηρία για ένα νέο βήμα στην ωρίμανση και ανάπτυξη του εγχειρήματός μας. Να συσπειρωθεί πάνω στην βάση των συλλογικών μας αποφάσεων, να δυναμώσει την ενότητά της, να βαθύνει το δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας και συζήτησης όλων των ζητημάτων. Να διασφαλίσει και να αναπτύξει την ενότητα όλων των σχημάτων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στους χώρους δουλειάς, γειτονιών και σπουδών. Πάνω από όλα να δώσει όλες τις δυνάμεις της στη μεγάλη κοινωνική και πολιτική μάχη ενάντια στην βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

haridimos είπε...

Μόνο που το συγκεκριμένο κείμενο δεν έχει ανέβει στο site της ΑΝΤΑΡΣΥΑ...
Κι αυτό χέρι με χέρι πάει ;

Ανώνυμος είπε...

υπαρχει εδω -->

http://www.anasynthesi.gr/aran/

Ανώνυμος είπε...

Αυτο το κειμενο που υποτιθεται οτι ειναι αποφαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ υπαρχει μονο στο site της ΑΡΑΝ και μονο αυτοι το μοιραζουν. Το site της ΑΝΤΑΡΣΥΑ λεει οτι θα αποφασισει στην επομενη συνεδριαση για το θεμα. Τα συμπερασματα δικα σας.

haridimos είπε...

Το κείμενο εχει ανέβει και στο blog της Ανταρσυα Πάτρας,
http://antarsya-patras.blogspot.com/2010/09/blog-post_18.html
ενω έχει μπει κομμάτι του και στο Πριν
http://www.prin.gr/2010/09/antarsya_19.html

Ανώνυμος είπε...

στο ΠΡΙΝ το ειχα δει,στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πατρας δεν το ειχα δει,λαθος μου.Παντως στη κεντρικη σελιδα της αλλα γραφει.

haridimos είπε...

Ανέβασα το κειμενο της ΑΡΑΣ