Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 08, 2010

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΡ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΣΕ ΕΛΟΥΝΤΑ-ΠΛΑΚΑ

Από το site του ραδιοσταθμού του Αγίου Νικολάου, 104FM
(μια που η περιοχή λόγω του σήριαλ στο Μέγκα με τη Σπιναλόγκα είναι κάθε μέρα στις τηλεοπτικές οθόνες μας..)

Διαδήλωση υπέρ των ανοικτών παραλιών


Κυριακή, 05 Σεπτέμβριος 2010 18:26

από τη πορείαΑυτή η κινητοποίηση ενόχλησε πριν καν γίνει. Γιατί; διότι ο τόπος και ο χρόνος, ενόχλησε. Από το Τσιφλίκι μέχρι τη Πλάκα; Ποιος τολμά να κρούσει ΚΛΕΙΣΤΕΣ θύρες; ΚΑΝΕΙΣ, ούτε δήμος, ούτε αρχές, ούτε εισαγγελέας, ΚΑΝΕΙΣ δεν τολμά να αναστατώσει τα κακώς κείμενα της Ελούντας.

Όλα ξεκίνησαν μετά από μια διαμαρτυρία του συλλόγου Φουρνιωτών, διότι κάποιοι τους αρνήθηκαν να κάνουν τη βουτιά τους εκεί όπου κολυμπούσαν για δεκαετίες. Το κείμενο αυτό προκάλεσε την κινητοποίηση της Οικολογικής Κίνησης Μεραμπέλλου, των συλλόγων ενοικιαζομένων δωματίων Ελούντας και Λασιθίου, των Πολιτιστικών Συλλόγων Φουρνής και Ελούντας, αλλά και απλού κόσμου.

Αλλά γιατί αυτή η κινητοποίηση ενόχλησε πριν καν γίνει; Με απειλές, βολιδοσκοπήσεις, προσπάθεια αναβολής κλπ. Διότι απείλησε τα “χρηστά ήθη” στη περιοχή της Ελούντας ! Ποια είναι αυτά. Κανείς δεν πρέπει να μιλάει για τίποτα ! Στο όνομα της ανάπτυξης, θα πρέπει να θυσιαστούν τα πάντα. Ακόμα και οι παραλίες, ακόμα και το δικαίωμα των πολιτών αυτής της χώρας, των οποίων τα χρήματα έχουν χρησιμοποιηθεί μέσω τραπεζών ή κρατικών και ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων για τα γίνουν όλα αυτά τα ξενοδοχεία, να μπορούν απλά να κάνουν το μπάνιο τους σ' αυτές τις παραλίες πού λούζονταν για εκατοντάδες ή ακόμα και χιλιάδες χρόνια οι γηγενείς αυτού του τόπου. Τώρα τους απαγορεύεται η είσοδος ή στη καλύτερη περίπτωση πρέπει να καταβάλλουν τίμημα για να κολυμπήσουν.

η πραγματικότηταΓια την ιστορία, περί τα 50 άτομα συγκεντρώθηκαν το πρωί της Κυριακής (5/9) στο Τσιφλίκι της Ελούντας και βάδισαν ειρηνικά με δύο πανό, προς τη Πλάκα, όπου και επίσης διαλύθηκαν ήσυχα. Μικροί και μεγάλοι, διαδήλωσαν για το αυτονόητο. Ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Διαμαρτυρήθηκαν για την ανυπαρξία των αρχών, την άρνηση τους να εφαρμόσουν τους νόμους, αλλά και την επικρατούσα λογική ισχύος από τη πλευρά των οικονομικά ισχυρών επενδυτών, ιδιοκτητών των ξενοδοχείων και κάποιων εξοχικών κατοικιών μεγαλόσχημων που ήδη πριν ολοκληρωθούν, έχουν κλείσει τη παραλία γύρω τους.

  1. Λίγο μετά το τέλος του συλλαλητηρίου, μια παρέα, ζήτησε να κατεβεί για μπάνιο στη παραλία της Πλάκας, που έχει κλείσει το Blue Palace. Οι ιθύνοντες του ξενοδοχείου τους το απαγόρευσαν. Έχουν άραγε αυτό το δικαίωμα;
  2. Έλαμψε δια της απουσίας της η δημοτική αρχή Αγίου Νικολάου, η οποία είχε “αντιδράσει” για τις επεμβάσεις στις παραλίες. Διαβάστε το: Παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους


είχε προηγηθει το
Κάλεσμα προς όλους τους φορείς και πολίτες του Μιραμβέλλου για διαμαρτυρία ενάντια στο κλείσιμο των ακτών μας


η είδηση και από την 'ΑΝΑΤΟΛΗ'

Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο των ακτών


Το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο των ακτών μας. Η πορεία διαμαρτυρίας ξεκίνησε από το Τσιφλίκι (στις 11.30) και κατέληξε στην Πλάκα. Διοργανωτές ήταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φουρνής, ο Σύνδεσμος Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων Νομού Λασιθίου και η Οικολογική Κίνηση Μεραμπέλλου.
Περισσότερα θα διαβάσετε στην "ΑΝΑΤΟΛΗ" της Τρίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: