Παρασκευή, Οκτωβρίου 15, 2010

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ...ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ

Ενώ γίνεται παντού στα εργασιακά -και όχι μόνο- ζητήματα ο κακός χαμός, η ΓΣΕΕ αποφάσισε 24ωρη Γενική Απεργία στις .... 15 Δεκέμβρη, δηλαδή σε ένα δίμηνο...

Ελπίζω επιτέλους να καταλάβου(μ)νε πως δεν μπορεί να περιμένει κανείς κάτι θετικό από την συγκεκριμένη ΓΣΕΕ, και τα πως και μέσα κι έξω, και μαζί και χώρια μάλλον θα πρέπει να ξεκοπούν οριστικά ...





Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 14/10/2010 συνεδρίαση της ολομέλειας της διοίκησης της ΓΣΕΕ. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκε αναλυτικά η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί από την εφαρμογή των σκληρών και άδικων μέτρων του μνημονίου της Τρόικας και της Κυβερνητικής πολιτικής και αποφασίστηκε:

Να πραγματοποιηθεί 24ωρη Γενική απεργία στις 15 Δεκεμβρίου 2010 και συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως. Στις διεκδικήσεις της Συνομοσπονδίας και ως απάντηση στο μνημόνιο, είναι ένα μνημόνιο κοινωνικής και εργασιακής προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Απορρίπτουμε κατηγορηματικά κάθε σκέψη για νέα μέτρα λιτότητας και φοροεπιδρομής κατά μισθωτών και συνταξιούχων με τον νέο Προϋπολογισμό έτους 2011. Να πληρώσουν οι «έχοντες και οι κατέχοντες».

Απαιτούμε:

  • Την λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας η οποία λαμβάνει εφιαλτικές διαστάσεις.
  • Μέτρα για την προστασία της απασχόλησης, αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 80% του κατώτατου μισθού καθώς και επιμήκυνση του χρόνου χορήγησης του.
  • Επαναχορήγηση της 13ης και 14ης σύνταξης με προτεραιότητα στους χαμηλοσυνταξιούχους.
  • Την εφαρμογή ενός μείγματος οικονομικής πολιτικής που θα ενισχύει τα εισοδήματα, την ανάπτυξη και την έξοδο από τις δαγκάνες του μνημονίου.

Διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι οι εργαζόμενοι έχουν εξαντλήσει τα όρια αντοχής τους και δεν πρόκειται να δεχθούν νέες περικοπές καθώς και την υποταγή των κλαδικών συμβάσεων στις επιχειρησιακές καθώς και την συνέχιση των εργοδοτικών αυθαιρεσιών.

Η ΓΣΕΕ καλεί όλους τους πολίτες να συστρατευθούν με τα Συνδικάτα για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των βασικών θεμελιωδών οικονομικών, ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων τους.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: