Σάββατο, Οκτωβρίου 30, 2010

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ (φωτο, video)Έγινε σήμερα το μεσημέρι στην Ομόνοια η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική και της Ανταρσίας στις Γειτονιές της Αθήνας, ενώ στη συνέχεια έγινε πορεία στους δρόμους του κέντρου .

ο επικεφαλής στην Αττική, Άγγελος Χάγιος

κομμάτι από την ομιλία


ο επικεφαλής στην Αθήνα, Πέτρος Κωνσταντίνου

κομμάτια από την ομιλία

ο επικεφαλής στον Πειραιά, Θανάσης ΔιαβολάκηςΦωτό από την πορεία που ακολούθησε

edit : κι ένα slide show από φωτό που μου ήρθαν :


κι ένα slide show απο τις φωτο που υπάρχουν στο flickr του ΝΑΡ.
http://www.flickr.com/photos/narfotos/sets/72157625149517875/show/
Tο δελτίο τύπου :

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η προεκλογική συγκέντρωση της «ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ στην Αττική-Ανταρσία σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ» και της «Ανταρσίας στις γειτονιές της Αθήνας» στις 2 μμ στην Ομόνοια. Η πλατεία ήταν γεμάτη από αγωνιστές και αγωνίστριες του εργατικού κινήματος, των φοιτητικών συνελεύσεων, των κινημάτων γειτονιάς, του αντιρατσιστικού κινήματος, της Ένωσης Μεταναστών Εργατών, ιστορικά στελέχη της Αριστεράς και νέους αγωνιστές του κινήματος.

Ο Άγγελος Χάγιος, επικεφαλής της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική, τόνισε ότι η κυβέρνηση και όλος ο συνασπισμός εξουσίας επιχειρούν μια πρωτοφανή αναδιάρθρωση στο σύστημα, υλοποιώντας στην Ελλάδα το σύνθημα του Σαρκοζί για «επανίδρυση του καπιταλισμού». Σκοπός τους είναι η έσχατη συμπίεση της αξίας της εργατικής δύναμης, η διάσπαση της εργατικής τάξης και η αποκρουστική θωράκιση της κοινοβουλευτικής τους χούντας. Το δίλημμα λοιπόν του επόμενου διαστήματος έχει τεθεί από το ίδιο το αστικό πολιτικό προσωπικό: επανίδρυση του καπιταλισμού ή αγώνας για την ανατροπή του. Περιέγραψε το πολιτικό πρόγραμμα που η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή προτείνει σε όλο το εργατικό κίνημα και την Αριστερά: παύση πληρωμών-διαγραφή του χρέους, έξοδο από το ευρώ και ρήξη με την ΕΕ, εθνικοποίηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων, αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, ως τη μόνη ρεαλιστική διέξοδο για να μπορέσει ο λαός να ξαναπάρει πίσω όσα του έχουν στερήσει. Τόνισε ότι η ψήφος στα ψηφοδέλτια της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς σε όλη την Ελλάδα θα συμβάλλει στο δυνάμωμα των αγώνων και στην ενωτική δράση της Αριστεράς στο κίνημα.

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου, επικεφαλής της Ανταρσίας στις γειτονιές της Αθήνας, τόνισε τη μεγάλη μάχη που δίνεται από όλους τους αγωνιστές του ψηφοδελτίου και τη θετική ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα για μια πραγματική ανταρσία στην κυβέρνηση, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Επεσήμανε ότι τα προγράμματα του Κακλαμάνη και του Καμίνη είναι ταυτόσημα, καθώς «υπόσχονται» περισσότερη τσιμεντοποίηση, περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις, λιγότερες κοινωνικές υποδομές, περισσότερη καταστολή για τους πρόσφυγες, τους φτωχούς και κάθε αποκλεισμένο. Η απάντηση έρχεται από την ίδια την ενεργοποίηση των κατοίκων από τα κάτω, στις γειτονιές, στα σωματεία, με τις διεκδικήσεις τους και τους μαζικούς αγώνες τους, που είναι οι μόνοι που μπορούν να καταφέρουν νίκες. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο θέμα των μεταναστών και των προσφύγων, τους οποίους η κυβέρνηση και η δημαρχία προσπαθούν να «δείξουν» ως υπαίτιους για τα προβλήματα που προκαλεί η ίδια η πολιτική τους, η πολιτική της Τρόικας και του κεφαλαίου. Τόνισε ότι οι αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής αριστεράς ήταν και είναι στο πλευρό των μεταναστών, αγωνίζονται για τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και μεταναστριών, όπως και σήμερα είναι στο πλευρό των Ιρανών απεργών πείνας, και θα αγωνίζονται από κοινού μέσα στο εργατικό κίνημα γιατί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτε οι ντόπιοι και οι μετανάστες εργάτες.

Τη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Θανάσης Διαβολάκης, επικεφαλής της Αντικαπιταλιστικής Αριστερής Κίνησης στον Πειραιά-Ανταρσία στο λιμάνι.

Στην συγκέντρωση μίλησαν επίσης ο Σέμκο Μοχαμεντιν από την Επιτροπή των Ιρανών Προσφύγων, που μόλις λίγες ώρες πριν, τα ξημερώματα του Σαββάτου, δέχτηκαν επίθεση «αγνώστων» που πέταξαν εκρηκτικό μηχανισμό στη σκηνή των απεργών πείνας στα Προπύλαια, και ο Τζαβέντ Ασλάμ από την Ένωση Μεταναστών Εργατών.

Ακολούθησε πορεία μέχρι την Βουλή, όπου τα μπλοκ της αντικαπιταλιστικής αριστεράς συνάντησαν την προκλητική και πρωτοφανή, στα χρονικά προεκλογικής εκδήλωσης, παρουσία των ΜΑΤ, που είχαν παραταχθεί μπροστά στη Βουλή, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που αναγορεύει σε εχθρό οποιοδήποτε αγωνιζόμενο τμήμα της κοινωνίας και το αντιμετωπίζει με καταστολή και σιδηρόφρακτες διμοιρίες.

Η πορεία τελείωσε στα Προπύλαια, σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των Ιρανών μεταναστών να κερδίσουν πολιτικό άσυλο.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΕΜΚΟ ΜΟΧΑΜΕΝΤΙΝ ΚΑΙ ΤΖΑΒΕΝΤ ΑΣΛΑΜ

Στην σημερινή συγκέντρωση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική (επικεφαλής: Άγγελος Χάγιος) και της Ανταρσίας στις γειτονιές της Αθήνας (επικεφαλής Πέτρος Κωνσταντίνου) χαιρέτισαν ο Σέμκο Μοχαμεντιν από την Επιτροπή των Ιρανών Προσφύγων και ο Τζαβέντ Ασλάμ από την Ένωση Μεταναστών Εργατών.

Ο Σεμκο στον χαιρετισμό του αφού εξήγησε την κακή κατάσταση της υγείας των προσφύγων που βρίσκονται στα Προπύλαια με δυο από αυτούς να οδηγούνται στο νοσοκομείο σήμερα, τόνισε πως οι Ιρανοί πρόσφυγες έχουν ταξιδέψει χιλιάδες χιλιόμετρα για να φτάσουν μέχρι την Ελλάδα. «Σήμερα μας ρίξανε μια βόμβα μέσα στις σκηνές -η οποία ευτυχώς δεν έσκασε- για να μας φοβίσουν. Όμως εμείς για να φτάσουμε μέχρι εδώ έχουμε περάσει από χιλιάδες βόμβες. Δεν τους φοβόμαστε. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και θα παλέψουμε γι' αυτό. Και μαζί έχουμε και την συμπαράσταση των χιλιάδων εργαζόμενων που περνάνε από τα Προπύλαια και μας δείχνουν την αλληλεγγύη τους. Και έχουμε και όλους εσάς τους συντρόφους από την Ανταρσία, που από την πρώτη στιγμή έχετε σταθεί στο πλευρό μας ό,τι και αν γίνεται. Αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε μέχρι την πλήρη δικαίωση. Μέχρι την στιγμή που όλοι μας χωρίς καμιά εξαίρεση, θα πάρουμε πολιτικό άσυλο. Και να πάμε ακόμα πιο πέρα. Να παλέψουμε ώστε κανένας άνθρωπος να μην είναι παράνομος. Μέχρι εκείνη τη στιγμή που η οργάνωση της κοινωνίας θα είναι επικεντρωμένη στις ανάγκες τις δικές μας, τις ανάγκες των πολλών, των εργατών, της νεολαίας, των μεταναστών, αυτών που δημιουργούν τον πλούτο, και όχι επικεντρωμένη στα συμφέροντα και στο κέρδος μιας χούφτας τραπεζιτών και βιομήχανων».

Ο Τζαβέντ Ασλάμ που μίλησε εκ μέρους της Ένωσης Μεταναστών Εργατών, αφού επιτέθηκε στην κυβέρνηση που με τον νόμο που ψήφισε πέρσι στην ουσία αρνήθηκε την δυνατότητα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε χιλιάδες μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα, και αφού κάλεσε όλον τον κόσμο στην μεγάλη αντιρατσιστική διαδήλωση που θα γίνει αύριο Κυριακή στο Αιγάλεω ενάντια στην ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε Πακιστανός μετανάστης, τόνισε με έμφαση πως οι μετανάστες, είτε ψηφίζουν είτε όχι, στηρίζουν την υποψηφιότητα του Πέτρου Κωνσταντίνου για τον Δήμο της Αθήνας και του Άγγελου Χάγιου στην περιφέρεια της Αττικής. Μέλη της Ένωσης Μεταναστών Εργατών, είναι υποψήφιοι στην Ανταρσία. «Ξέρουμε ότι η Ανταρσία μας στηρίζει. Και ξέρουμε πως και μετά τις εκλογές όλοι εσείς θα είσαστε δίπλα μας. Ως μετανάστες δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να πούμε ξεκάθαρα πως η "Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας" και η "Αντικαπιταλιστική Ανατροπή" στην περιφέρεια της Αττικής είναι τα ψηφοδέλτια που μας εκφράζουν απόλυτα. Τα ψηφοδέλτια που τα στηρίζουμε και τα προτείνουμε γιατί ξέρουμε ότι όλος ο κόσμος που είναι μέσα εκεί δεν έρχεται μόνο στις εκλογές, αλλά όλοι μαζί θα βρεθούμε ξανά στο δρόμο και μετά τις εκλογές σε όλες τις μεγάλες μάχες.Οι -εκτός slide show- φωτογραφίες είναι από το prin.gr

Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς

αλλά και το ιστολόγιο του Νάσου Μπράτσου (που έχει και κάποια βίντεο)

Η προεκλογική συγκέντρωση στην Ομόνοια

Δεν υπάρχουν σχόλια: