Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2010

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (και άλλα)Δελτίο τύπου εξέδωσε η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή για τις πρωϊνές δηλώσεις Πάγκαλου :

Ο κος Πάγκαλος ξαναχτυπά

Στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ «Σαββατοκύριακο» ξεδίπλωσε και πάλι ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης το «ταλέντο» του να μιλά ως εκπρόσωπος απολυταρχικού καθεστώτος! Όσο περνάνε τα χρόνια, όλο και περισσότερο ο κ. Πάγκαλος γυρνά στις ρίζες της οικογενειακής του ιστορίας.

Με ύφος δικτάτορα εκτόξευσε βέλη ενάντια σε κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας χαρακτηρίζοντας περίπου «αντεθνικό» κάθε αγώνα που στρέφεται ενάντια στις… βουλές του ΔΝΤ και της ΕΕ και αναπαρήγαγε τα γνωστά ψεύδη: ότι στην Ελλάδα απασχολούνται 1 εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι (τι κι αν η ίδια η κυβέρνησή του κατέγραψε λιγότερους από 700.000!), ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν παράγουν τίποτα (μήπως να απολυθούν, λοιπόν;), ότι όλοι μαζί «τα φάγαμε», ακόμη και οι συνταξιούχοι (!).

Και βέβαια, επανέλαβε για άλλη μια φορά τις επιθέσεις του στην Αριστερά, ιδιαίτερα την αντικαπιταλιστική αριστερά, γιατί «τολμά» να ζητά να πέσει η κυβέρνηση του Μνημονίου της ΕΕ και του ΔΝΤ. Είναι γνωστό ότι ο κος Πάγκαλος θα ήταν ευχαριστημένος αν η Αριστερά ετίθετο εκτός νόμου, αλλά όπως φαίνεται δεν χάνει ευκαιρία να το υπενθυμίζει!

Το αποκορύφωμα όμως ήταν η φράση του ότι «η Αθήνα είναι παρασιτική πόλη»! Η πόλη όπου ζει και εργάζεται περισσότερο από το μισό εργατικό δυναμικό της χώρας, ονομάζεται από τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης «παρασιτική»! Μήπως γιατί είναι εμφανής η επερχόμενη εκλογική συντριβή του ΠΑΣΟΚ στον Δήμο της Αθήνας και στην Περιφέρεια Αττικής; Τι εξυπηρετεί το Γκαιμπελίστικο παραλήρημα του κ. Πάγκαλου αν όχι να υποβαθμίσει τη σημασία του μηνύματος που στέλνουν ήδη οι εργαζόμενοι της Αττικής;

Ο αυταρχικός κατήφορος του κ. Πάγκαλου καθίσταται επικίνδυνος όταν φτάνει στο σημείο να χαρακτηρίζει «παράσιτο» οποιονδήποτε δεν συμφωνεί με την πολιτική της κυβέρνησής του!

Δεν έχει καταλάβει ο κος Πάγκαλος ότι οι απειλές του δεν περνάνε πια. Όσο κι αν προσπαθούν, δεν μπορούν να αλλάξουν το γεγονός ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι πολιτικές του Μνημονίου της ΕΕ και του ΔΝΤ δεν έχουν καμία νομιμοποίηση στο λαό. Είτε με τους εκβιασμούς του Πρωθυπουργού «ΠΑΣΟΚ ή χρεοκοπία», είτε με τις λοιδορίες του Πάγκαλου, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Τα μέτρα που ετοιμάζουν, με το δεύτερο μνημόνιο, τις νέες περικοπές μισθών, το ξεπούλημα του ΟΑΣΑ, της ΔΕΗ και κάθε δημόσιου οργανισμού, την νέα επίθεση τον δημόσιο τομέα, που προανήγγειλε και ο κος Πάγκαλος με τα λεγόμενά του, δεν θα περάσουν. Θα βρουν αντιμέτωπο το εργατικό κίνημα και όλο τον λαό.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τον λαό να δώσουν την απάντηση που αρμόζει: Μαύρο στα κόμματα του Μνημονίου, ψήφο στην αντικαπιταλιστική αριστερά, συστράτευση σε μαζικά κινήματα στους χώρους δουλειάς, νεολαίας, στις γειτονιές για να φύγει η κυβέρνηση του Πάγκαλου και κάθε επίδοξος διαχειριστής της πολιτικής του Μνημονίου της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Το αρκούντως δραστήριο το τελευταίο διάστημα γραφείο τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, απάντησε και στη συνέντευξη Τσίπρα

Η σημερινή συνέντευξη τύπου του Προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα ήταν αποκαλυπτική των αυταπατών και των προθέσεων του κόμματός του, όπως είχαν ήδη διαφανεί από την επιλογή της «συνάντησης με τον σοσιαλιστικό χώρο» στο πρόσωπο του κου Μητρόπουλου.

Την στιγμή που χρειάζεται να οικοδομηθεί ένα ισχυρό εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, με τη συμβολή και την ενωτική δράση των δυνάμεων της Αριστεράς, για να ανατρέψει το Μνημόνιο και όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές και να διεκδικήσει ο λαός πίσω όσα του έχουν στερήσει, τη στιγμή που είναι αναγκαία μια κοινωνική συμμαχία με όλο το λαό και τη νεολαία ενάντια όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά και σε κάθε επίδοξο διαχειριστή της ίδιας πολιτικής με ή χωρίς Μνημόνιο, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ αναζητά κυβερνητικές λύσεις, «ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού προς τα αριστερά», με την από τα πάνω συνάντηση του κόμματός του με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που διαφοροποιούνται από την πολιτική του Γ. Παπανδρέου. Την ίδια στιγμή που σε όλη την Ευρώπη ξεδιπλώνονται οι ίδιες στρατηγικές για έξοδο του κεφαλαίου από την κρίση, ο Α. Τσίπρας περιορίζεται στο να θέτει το δίλημμα «αποδοχή ή απόρριψη του Μνημονίου», αντί για μια πολιτική ρήξης με την ΟΝΕ και την ΕΕ, που είναι σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δεν άκουσε, ή κάνει ότι δεν ξέρει, τις συνεντεύξεις του Αλ. Μητρόπουλου, που επαναλαμβάνει συνεχώς ότι ανήκει στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, ότι δεν θέλει να ανατρέψει το ΠΑΣΟΚ αλλά να το βοηθήσει να αλλάξει πολιτική; Δεν γνωρίζει άραγε η ηγεσία του ΣΥΝ ότι πολλές φορές στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν διαφωνήσει για να ενσωματώσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια και μετά από λίγο επέστρεψαν στην ευρύχωρη αγκαλιά της διαχείρισης;

Η λογική «πασοκοποίησης» της Αριστεράς για να «συναντηθεί» με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, που δεν καλύπτεται από τη νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη της ηγεσίας του, αποτελεί πλέον στρατηγική επιλογή για την ηγεσία του ΣΥΝ. Επιλογή που συνδυάζεται με την αδυναμία του ΣΥΝ να αποδεσμευτεί από στρατηγικές επιλογές της σοσιαλδημοκρατίας: την πρόσδεση στην ΕΕ και το ευρώ, την αποπληρωμή του «δημόσιου» χρέους, την «ανάπτυξη» μέσω των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων. Μόνο που οποιαδήποτε «λύση» εντός της ΕΕ και του ευρώ, οποιαδήποτε «λύση» που θα επιμένει ότι ο ελληνικός λαός θα πληρώσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το ληστρικό χρέος, οποιαδήποτε «λύση» θα δοθεί σε συνεννόηση με τους τοκογλύφους δανειστές της χώρας, είναι καταδικασμένη να οδηγήσει στη χρεοκοπία τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, ακόμη κι αν γίνει από μια κυβέρνηση στην οποία θα συμμετέχει και η Αριστερά, σε όποια εκδοχή της. Αυτό άλλωστε έδειξε εύγλωττα και το παράδειγμα της Αργεντινής.

Αν η ηγεσία του ΣΥΝ είναι πρόθυμη να δώσει τις δυνάμεις της για την δημιουργία και την αναστήλωση του κύρους του «νέου ΠΑΣΟΚ», που πάει να δημιουργηθεί με τα χειρότερα υλικά από το προηγούμενο ΠΑΣΟΚ, ο κόσμος της Αριστεράς δεν θα την ακολουθήσει.

Αυτό που πραγματικά χρειάζονται ο λαός, οι εργαζόμενοι και η νεολαία, είτε ψήφισαν ΠΑΣΟΚ είτε όχι, είναι η συνάντησή τους σε ένα μεγάλο κίνημα ανατροπής με ξεκάθαρη στοχοθεσία που θα βάζει στο κέντρο τα εργατικά δικαιώματα και όχι τα συμφέροντα των διεθνών τοκογλύφων. Κι αυτή δεν είναι άλλη από το πολιτικό πρόγραμμα που η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή προτείνει σε όλη την Αριστερά και στο εργατικό κίνημα: παύση πληρωμών και διαγραφή του ληστρικού χρέους ώστε να βρεθούν τα χρήματα για αυξήσεις σε μισθούς-συντάξεις και στήριξη κάθε κοινωνικού αγαθού, έξοδο από το ευρώ-ρήξη με την ΕΕ, εθνικοποίηση των Τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο, φορολόγηση του κεφαλαίου, δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Γι’ αυτό έχει νόημα στις εκλογές αυτές να στηριχτούν τα ψηφοδέλτια της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς.

Αρκετά μαζική ήταν η συγκέντρωση-συζήτηση που έγινε στην Αγία Παρασκευή με κεντρικό ομιλητή τον Κώστα Παπαδάκη, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομεα .

Δεν υπάρχουν σχόλια: