Τετάρτη, Δεκεμβρίου 22, 2010

ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ - ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ

Έγινε σήμερα το απόγευμα σε αίθουσα του ΕΚΑ η σύσκεψη της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική με σκοπό την πραγματική συγκρότηση του περιφερειακού σχήματος . Περιμένοντας το δελτίο τύπου που θα βγεί, - edit , βγήκε σήμερα Πέμπτη :

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 23/12/2010

 Πραγματοποιήθηκε χθες 22/12/10 σε αίθουσα του ΕΚΑ σύσκεψη της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική για την πολιτική κατεύθυνση, τη συγκρότηση και την οργάνωση της παρέμβασής της στους εργατικούς αγώνες, στο μαζικό λαϊκό κίνημα και στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Στην εισήγηση και στη συζήτηση συνολικά, αναδείχτηκαν οι τάσεις όξυνσης της ταξικής πάλης και η ανάγκη συμβολής της Α.Α. στους μαζικούς αγώνες της περιόδου. Η ανάγκη επεξεργασίας του αντικαπιταλιστικού προγράμματός της με βάση τις ανάγκες του κινήματος για την ανατροπή του μνημονίου και της εφαρμογής του στην Αττική και πιο συγκεκριμένα: Στη μάχη κατά της αντιδραστικής μεταρρύθμισης του Καλλικράτη, των απολύσεων, της αντιλαϊκής οικονομικής του πολιτικής σε Δήμους και Περιφέρειες. Κατά της επίθεσης στο εργατικό εισόδημα, στις κοινωνικές κατακτήσεις στην παιδεία, την υγεία,  που πλήττει τους Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενους. Κατά των ιδιωτικοποιήσεων των κοινωνικών υποδομών, της δημόσιας περιουσίας, της διαχείρισης των απορριμμάτων και του περιβάλλοντος.
Με τη συμμετοχή δεκάδων μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της Κ.Ο. Ανασύνταξη και αγωνιστών της αντικαπιταλιστικής αριστεράς που δίνουν καθημερινά τη μάχη σε όλη την περιοχή, που βρίσκονται καθημερινά στο μαζικό κίνημα και στα μπλόκα της Κερατέας,  αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμός για τη συμβολή μας στις μάχες που είναι σε εξέλιξη και  τα μέτωπα που ανοίγουν την περίοδο αυτή.
Με κριτήριο την αντιδιαχειριστική λογική μας συζητήθηκε και καταλήχτηκε η μη συμμετοχή του εκπροσώπου μας στα όργανα και τις επιτροπές του Περιφερειακού Συμβουλίου, που εκλέγονται στην πρώτη συνεδρίασή του.
Αναζητήθηκαν επίσης οι καλύτεροι τρόποι οργανωτικής αποκρυστάλλωσης και λειτουργίας της  Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην κατεύθυνση τόσο της στήριξης της παρουσίας του σχήματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όσο – κυρίως – της αποτελεσματικότερης και πιο μαχητικής παρουσίας στο κίνημα με συλλογικά συγκροτημένες και τεκμηριωμένες πολιτικές θέσεις.

          Η συζήτηση θα συνεχιστεί και σε επόμενες συσκέψεις του σχήματος, καθώς και σε ανοιχτές συνεδριάσεις της συντονιστικής επιτροπής που συγκροτούν οι 8 υποψήφιοι  αντιπεριφερειάρχες με τον περιφερειακό σύμβουλο, πλαισιωμένοι από συντρόφους που θέλουν να συμβάλουν.





απλά να παραθέσω την ανακοίνωση για τη σημερινή ορκωμοσία του σ.Άγγελου Χάγιου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 22-12-2010


Έγινε σήμερα η ορκωμοσία για το νέο περιφερειακό συμβούλιο.
Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, εκφράζοντας το αντικαπιταλιστικό ρεύμα που αναδύεται στην κοινωνία, έδωσε από την πρώτη στιγμή το στίγμα της, στηρίζοντας τους εργατικούς και νεολαιίστικους αγώνες στους ΟΤΑ, στις συγκοινωνίες, στα ΜΜΕ κα, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ- ΕΕ- ΔΝΤ, τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Κερατέας για την αποτροπή της δημιουργίας ΧΥΤΑ στην περιοχή τους καθώς και όλους τους λαϊκούς αγώνες που αναπτύσσονται στο χώρο της Αττικής. Αυτά τα ζητήματα θα είναι από τα πρώτα ζητήματα που θα αναδείξουμε και στο περιφερειακό συμβούλιο.
Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή προβάλει τη θέση και αγωνίζεται για πλήρη διαχωρισμό του κράτους καθώς και των περιφερειακών και δημοτικών του θεσμών από την εκκλησία, με σεβασμό στην ελευθερία θρησκευτικής επιλογής και συνείδησης. Είμαστε αντίθετοι, επομένως, σε θρησκευτικές τελετές και ορκωμοσίες στις πολιτικές διαδικασίες.
Ο περιφερειακός σύμβουλος της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής Άγγελος Χάγιος ορκίστηκε με πολιτικό όρκο και έκανε την παρακάτω δήλωση, η οποία διαβάστηκε στη διαδικασία της ορκωμοσίας και κατατέθηκε στα πρακτικά της:
«Ως εκπρόσωπος της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική ορκίστηκα στην τιμή και τη συνείδησή μου, ότι θα υπερασπίζομαι τα συμφέροντα των εργαζομένων, Ελλήνων και μεταναστών, για την ανατροπή του μνημονίου και γενικότερα της αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, για μια νέα κοινωνία απαλλαγμένη από την καπιταλιστική βαρβαρότητα και εκμετάλλευση».


 


(η φωτό είναι από το blog του Νάσου Μπράτσου )

3 σχόλια:

αριστερός είπε...

Το ψηφοδέλτιο της "Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική", μετασχηματίζεται σε μετωπική αυτοδιοικητική (με πολιτικό αντικαπιταλιστικό πλαίσιο)!!!!


Η "Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας" θα μετασχηματιστεί οεο;;;;

Ή θα συνεχίζει το ΣΕΚ να παρεμποδίζει αυτή την διαδικασία (κόντρα στη θέληση όλων των άλλων συνιστωσών) και να θέλει την κίνηση "άθροισμα οργανώσεων" με τους ανενταχτους στην απόξω;;

Περιμένω απαντήσεις από συντρόφους του ΣΕΚ....

haridimos είπε...

το ερώτημά σου είναι παραπάνω από εύλογο, ειδικά αν συνυπολογίσουμε πως στην Αθηνα εκλέχθηκαν και δυο συντρόφισσες στα διαμερισματικά συμβούλια -τις Τάνια Βριζάκη (2ο) και Ιωάννα Εφραιμίδη (5ο).

Μήπως θα έπρεπε να υποχρεώσει επιτέλους η βάση την ηγεσία να πράξει τα αυτονόητα ;

σριστερός είπε...

Ναι σύντροφε έχεις δίκιο!

Πρέπει να πιέσουν ΑΜΕΣΑ οι σύντροφοι που συμμετέχουν στην κίνηση της Αθήνας, να μετασχηματιστεί, σε μόνιμη κίνηση με τα χαρακτηριστικά τωνκινήσεων που υπάρχουν και στις υπόλοιπες γειτονιές.

Εάν το ΣΕΚ δεν το θέλει, ας μειοψηφήσει, έτσι ώστε να ξεμπλοκάρει η κίνηση και να πάρει μπροστά!!

Το ίδιο και με την 1η πανελλαδική Συνδιάσκεψη: Εδώ μισόλογα ΔΕΝ χωρούν. Ή θα γίνει μέχρι τον Μαρτη και θα είναι αποφασιστικού χαρακτήρα, με εκλεγμένους αντιπροσώπους από τις κλαδικές και τις τοπικές κινήσεις, και οι οποίοι θα ψηφίσουν αποφάσεις και θα εκλέξουν νεο ΚΣ, ή αλλιώς να το κλεισουμε το μαγαζί γιατι δεν θα έχει κανένα νόημα.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατ εμέ, έχει νόημα μόνο εάν εξελιχθεί ΑΜΕΣΑ σε ενιαίο πολιτκό μέτωπο με μέλη κα ιαποφασιστικες διαδικασίες (ψηφοφορίες, μειοψηφία/πλειοψηφία κλπ). Οι συνιστώσες -καιεγώ είμαι μέλος του ΝΑΡ- διατηρουν την αυτοτέλειά τους, έχουντο δικαίωμα ότανμειοψηφούν να δρουν στην κοινωνία αυτοτελώς!

Το ίδιο όμως ισχύει και για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Εχει κάθε δικαίωμα να διαμορφώνει την φυσιογνωμία καιτην γραμμή της, σε αυτοτέλεια απο τις συνιστώσες της!!

Αϊντε και καλές γιορτές να πάρουμε δυναμη για τη συνέχεια!