Παρασκευή, Απριλίου 29, 2011

ΣΜΤ : 1Η ΜΑΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

1η ΜΑΗ: ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΙΣ 10.30 πμ, ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε

11 ΜΑΗ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Η φετινή πρωτομαγιά συμπίπτει με τον ένα χρόνο που η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το κεφάλαιο μας οδήγησαν στην νέα βαρβαρότητα του ΔΝΤ και της ΕΕ. Επιπλέον, γίνεται σε ένα εκρηκτικό διεθνές περιβάλλον, με την αιματηρή ανάμιξη του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, αλλά και τις εξεγέρσεις των λαών της βόρειας Αφρικής και της αραβικής χερσονήσου να κλονίζουν τα αντιδραστικά καθεστώτα και να δείχνουν τις δυνατότητες της μαζικής αγωνιστικής ανατρεπτικής δράσης.

Η φετινή πρωτομαγιά αποτελεί επίσης και την πρώτη κρίσιμη πανεργατική αναμέτρηση μετά την εξαγγελία του νέου αντεργατικού πακέτου μέτρων της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της «Συμφωνίας για το ευρώ». Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, εάν εφαρμοστούν, απειλούν να γυρίσουν την εργαζόμενη πλειοψηφία σε κατάσταση απόλυτης υποταγής στις δυνάμεις του κεφαλαίου. Το νέο πακέτο μέτρων έρχεται την στιγμή που το Μνημόνιο έχει χρεοκοπήσει πολιτικά στα μάτια της πλειοψηφίας των εργαζόμενων. Αποκαλύπτεται ότι δεν έγινε για να «σώσει την χώρα», αλλά τους τραπεζίτες και τους «δανειστές», συντρίβοντας την κοινωνία. Νέες μειώσεις μισθών και ουσιαστική κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, νέο επαχθές ασφαλιστικό, κατάργηση των κοινωνικών παροχών και των επιδομάτων ανεργίας είναι τα επόμενα άμεσα σχέδιά τους. Μαζί με αυτά έρχονται να προστεθούν το κλείσιμο εκατοντάδων σχολείων, πανεπιστημίων και νοσοκομείων, το μαζικό ξεπούλημα της δημόσια περιουσίας, από την ενέργεια ως τα νερά και από λιμάνια και τα αεροδρόμια έως τα νησιά και τα δάση.

Η λήψη αντιλαϊκών μέτρων σε όλη την Ευρώπη, δείχνει ότι η συντριβή των εργατικών δικαιωμάτων είναι επιλογή του ευρωπαϊκού κεφαλαίου. Η είσοδος και της Πορτογαλίας στον μηχανισμό στήριξης και η εκτίμηση για ένταξη και άλλων χωρών σε αυτόν, παράλληλα με το «Σύμφωνο για το ευρώ», δείχνει πως προωθούν ένα πανευρωπαϊκό "Μνημόνιο διαρκείας". Για την Ελλάδα, αυτό σημαίνει μέτρα σκληρής λιτότητας έως το 2038 τουλάχιστον!

Ταυτόχρονα από διάφορες πλευρές του κατεστημένου, πληθαίνουν οι προτάσεις για την «αναδιάρθρωση του χρέους», δηλαδή της χρεοκοπίας του λαού. Πρόκειται για μία ακόμα κλιμάκωση στην ιστορικών διαστάσεων επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους. Η κατεδάφιση των κατακτήσεων και του επιπέδου ζωής επιδιώκεται να είναι ισοπεδωτική και μόνιμη. Κυβέρνηση και εργοδότες, μεγαλοεκδότες και καναλάρχες, ΝΔ και ΛΑΟΣ, θέλουν και πάλι το λαό στη γωνία, τρομοκρατημένο από την απειλή της χρεοκοπίας, άφωνο και άβουλο μπροστά στο μέγεθος της κοινωνικής καταστροφής.

Αγωνιστική ταξική ενότητα ενάντια σε κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ

Απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου να προτάξουμε την εργατική απάντηση της ανυπακοής, της αντίστασης και της ανατροπής! Να διαλέξουμε το δρόμο του αγώνα, τη μετωπική ρήξη με τον εκβιασμό των ελλειμμάτων και του χρέους από τους τραπεζίτες, τους χρηματιστές, το ελληνικό και ευρωπαϊκό κεφάλαιο. Σε ρήξη με τις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που δεν μπορούν και δεν θέλουν να δώσουν μια τέτοια μάχη, που προσπαθούν να βρουν διέξοδο σε στημένους και αδιέξοδους διαλόγους και σε συμβιβασμούς για να μη μας συμβεί το χειρότερο (!!), σκορπώντας την απογοήτευση και προετοιμάζοντας το έδαφος για την αποδοχή των χειρότερων μέτρων.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση δεν μας μένει άλλος δρόμος από το να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να οικοδομήσουμε μέσα στα σωματεία μας την αγωνιστική ταξική ενότητα των εργαζομένων και την αλληλεγγύη. Μόνο εάν ο αγώνας μας οργανωθεί στη βάση των σωματείων και των συνελεύσεων, μόνο εάν φέρει στο προσκήνιο των διεκδικήσεων τα σύγχρονα εργατικά δικαιώματα, το Σικάγο του 21ου αιώνα μπορεί να μην είναι ουτοπία αλλά να γίνει πραγματικότητα.

Η πρωτομαγιά και η απεργία στις 11 Μάη μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό βήμα στον μεγάλο αγώνα που απαιτεί η ιστορική εποχή που ζούμε. Για να εκφραστεί ο θυμός και η αγανάκτηση για την ανελέητη επίθεση που δέχεται η ζωή μας, για να μετατρέψουμε την οργή σε μια μεγάλη εργατική απάντηση.

Καλούμε όλα τα μέλη του σωματείου, να συμβάλλουν αποφασιστικά ώστε να γίνει η 1η Μάη μέρα αντίστασης και κλιμάκωσης σε όλη την Ελλάδα και στη συνέχεια για την επιτυχία της απεργίας στις 11 Μάη. Να στείλουμε μήνυμα ανυπακοής και αποφασιστικού αγώνα για την ανατροπή της επίθεσης και τη νικηφόρα σύγκρουση με την πολιτική του κεφαλαίου και το σύστημά του.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

(ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ)

Πλατεία Καρύτση 10, 4ος όροφος, ΑΘΗΝΑ, http://www.somtechnik.gr,

Δεν υπάρχουν σχόλια: