Δευτέρα, Απριλίου 11, 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΜΤ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ WINDΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
(ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ)
Πλατεία Καρύτση 10, 4ος όροφος, ΑΘΗΝΑ, http://www.somtechnik.gr,

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ WIND ΣΤΙΣ 12 ΑΠΡΙΛΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 14 ΑΠΡΙΛΗ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ
 ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ!
Το σωματείο μισθωτών τεχνικών συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζόμενων στην εταιρεία WIND και στο επιχειρησιακό σωματείο, που έχει κηρύξει 24ωρη απεργία στις 12 Απρίλη και στάση εργασίας την Πέμπτη 14 Απρίλη. Στη Wind η εργοδοσία ετοιμάζει νέα σειρά απολύσεων, έχει προχωρήσει σε εκδικητικές απολύσεις συμβασιούχων που είχαν ενεργό δράση στο σωματείο, ενώ για το πέρασμα των απολύσεων χρησιμοποιεί την «αξιολόγηση». Ταυτόχρονα η εργοδοσία αρνείται την αναγνώριση των ομοιοεπαγγελματικών συμβάσεων στους μηχανικούς, καταστρατηγεί την επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση και προσπαθεί να διασπάσει τους εργαζόμενους.
 Η ίδια επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη σε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ. Απολύσεις στην Vodafone και στην Cosmote, απολύσεις και επιβολή ατομικών συμβάσεων στην Intracom, συνεχείς μειώσεις μισθών στη singular, στην ALTEC ... Ο κλάδος αιχμή των νέων τεχνολογιών, με τεράστια κερδοφορία για πάνω από δυο δεκαετίες, προκειμένου να κρατήσει και να αναπτύξει την κερδοφορία του πετάει στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους από αυτούς που τόσα χρόνια ξεζούμιζε!
Στόχος τους είναι η επιβολή της περιοδικής-ελαστικής εργασίας, των ατομικών συμβάσεων, της λιτότητας και της μαζικής ανεργίας. Ο εκβιασμός των εργαζόμενων για συνολική αλλαγή των εργασιακών όρων για να αποδεχτούν να δουλεύουν υποταγμένοι, σε όποιο ρυθμό και με όποιες συνθήκες επιβάλλει κάθε φορά η εργοδοσία.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι ,
Η επίθεση που δεχόμαστε είναι ιστορικής σημασίας. Καταργούνται δικαιώματα δεκαετιών, επιστρέφουμε στον εργασιακό μεσαίωνα, φτιάχνουν ένα κολασμένο κόσμο για τα παιδιά μας. Μόνο με τη συλλογική αντίσταση, και τον αποφασιστικό αγώνα μας, μπορούμε να ανατρέψουμε την επίθεση. Μέσα από συνελεύσεις και μαζικές διαδικασίες, σε ΑΜΕΣΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ. Σε συμμαχία με όλους  τους αγωνιζόμενους κλάδους, με νέες ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ να παλέψουμε να ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ της Κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ και των εργοδοτών. Να διαλέξουμε την αγωνιστική διέξοδο, που είναι ο μόνος τρόπος για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων μας.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ - ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ
-                      ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ. ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ
-                      ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΗΣ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
-                      ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ.
-                      ΜΕΙΩΣΗ ΩΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ
-                      ΔΗΜΟΣΙΕΣ, ΦΘΗΝΕΣ, ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: