Παρασκευή, Ιουλίου 15, 2011

ΚΕΙΜΕΝΟ ΘΕΣΕΩΝ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΓΙΑ 1η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ


Έστω και στο παραπέντε (κυριολεκτικά), δημοσιοποιήθηκε το κείμενο θέσεων του κεντρικού Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εν όψει της αυριανής Παναττικής (ουσιαστικά κι όχι Παναθηναϊκής) Συνέλευσης και κυρίως της Συνδιάσκεψης που υποτίθεται* πως έχει δρομολογηθεί για το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτώβρη .

(το post ευελπιστώ να εμπλουτιστεί μέσα στις επόμενες ώρες)

Κείμενο Θέσεων του Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

* και λέω υποτίθεται γιατί το 1-2 Οκτώβρη βγήκε όταν τα κείμενα θα παρουσιάζονταν μέχρι το τέλος Μάη και τέλη Ιουνίου-αρχές Ιουλίου θα είχε γίνει ο πρώτος γύρος συνελεύσεων, ώστε τέλη Αυγούστου-αρχές Σεπτέμβρη να γινόταν ο 2ος κύκλος και να έβγαινε το χρονοδιάγραμμα για 1-2/10 .

Τώρα με δυο μήνες καθυστέρηση λογικά ή πρέπει να πάει για Δεκέμβρη ή να τηρηθεί η αρχική ημερομηνία με διαδικασίες εντελώς τελείως express ...

Άλλωστε στο θέμα της συνδιάσκεψης ο χώρος που δε φημίζεται και για τη συνέπειά του στα προγραμματισμένα ραντεβού, έχει μάλλον ξεπεράσει τον εαυτό του ..
Να θυμήσω πως στην εκδήλωσή που έγινε στον Κεραμεικό στις 20/12 (ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ 20/12 - ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ + βιντεο), η εισήγησή του συντονιστικού ανέφερε επί λέξη..
Και χρειάστηκε να πάμε ημερολογιακά στη Μεγάλη Εβδομάδα για να δημοσιοποιηθεί μια αναφορά
Ανακοίνωση Συντονιστικού ΑΝΤΑΡΣΥΑ (22 Απριλίου)
για να ακολουθήσει το πιο αναλυτικά στις 7 Μάη, η

Απόφαση του Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις εξελίξεις και την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη

που κι αυτή δεν τήρησε τα χρονοδιαγράμματα που έθεσε (λογικό πάντως μέσα στις εξελίξεις που υπήρχαν αυτό το διάστημα)

Κλείνοντας (μάλλον) αυτό το post, να σημειώσω πως ενώ είχε ανακοινωθεί πως θα υπήρχαν δυο κείμενα, ένα με τις θέσεις κι ένα με το οργανωτικό, το δεύτερο δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμα, ενώ και στην πρόσκληση που ανέβηκε στο antarsya.org δεν υπάρχει αναφορά σε οργανωτικά θέματα..

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ οργανώνει μεγάλη ανοιχτή παναθηναική εκδήλωση-συνέλευση το Σάββατο 16 Ιούλη, στις 7.00 μ.μ. στο Πεδίο του Άρεως (Θέατρο Οικονομίδη).
Η διαδικασία αυτή σηματοδοτεί το άνοιγμα της διαδικασίας προς την 1η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στα πλαίσιά της θα παρουσιαστούν οι Θέσεις για την Συνδιάσκεψη και θα ακολουθήσει συζήτηση τόσο  επάνω στα κείμενα των Θέσεων, όσο και πάνω στην πολιτική  συγκυρία και στην πλούσια εμπειρία από την συμμετοχή μας στις μεγάλες μάχες του προηγούμενου διαστήματος.  Τέλος θα εκλεγεί "επιτροπή διαλόγου" για την καλύτερη οργάνωση του διαλόγου και θα καθοριστούν τα επόμενα βήματά μας για την παρέμβαση στην μάχες του επόμενου διαστήματος. 
Για την καλύτερη οργάνωση της σημαντικής αυτής διαδικασίας θα εκδοθεί προπαγανδιστικό υλικό, αφίσα και προκήρυξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Το γεγονός αυτό γεννά τουλάχιστον ερωτηματικά ...

Υ.Γ. Να θυμήσω τις δημοσιευμένες θέσεις οργανώσεων/συνιστωσών για τη συνδιάσκεψη

ΑΡΑΝ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ (15 Απρίλη)
Το ΝΑΡ για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ (3 Μάη)
Τοποθέτηση της ΟΚΔΕ Σπάρτακος για τη συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Αρχές Ιουνίου)

(Δείτε και το
ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ GODOT & ΤΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ.. 


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι ερωτηματικά;;; Είναι προφανές ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, άρα ασυμφωνία στο θέμα της εκλογής αντιπροσώπων, δηλ το αν θα εκλεγούν από ενιαίο ψηφοδέλτιο ή από παραταξιακό(κάθε συνιστώσα χωριστά). Επίσης, το εκλογικό μέτρο κι οι προυποθέσεις υποψηφιότητας κι εκλογής(πχ ποσοστώσεις) αποτελούν πάντα σημαντικά ζητήματα. Τέτοια Θέματα σαν τα παραπάνω και άλλα πολλα(πχ πόσα όργανα και σε τι ιεραρχία θα υπάρχουν;;;) είχαν προκύψει στο ΣΥΡΙΖΑ πριν από χρόνια και ουσιαστικά εξέφραζαν σε οργανωτικό επίπεδο άλλες στρατηγικές για το μέλλον του πολιτικού μορφώματος. Κάτι τέτοιο προφανώς γίνεται και τώρα μες στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε επίπεδο κορυφής. Ως γνωστόν, το θέμα του ΣΥΡΙΖΑ λύθηκε από την ίδια την πραγματικότητα με (μέχρι τώρα) άσχημο τρόπο. Ας ελπίσουμε ότι δε θα πάθει τα ίδια κι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που δεν έχει να μοιράσει(ακόμη) καρέκλες, χρηματοδότηση, κτλ.......

haridimos είπε...

Προσπαθώ να είμαι κόσμιος αποδεχόμενος πως ενδέχεται να παρουσιαστεί κοινά αποδεκτό οργανωτικό πλαίσιο σήμερα .