Δευτέρα, Οκτωβρίου 20, 2008

ΑΠΕΡΓΙΑ 21 ΟΚΤΩΒΡΗ

Για την αυριανή απεργία της Τρίτης 21/10 έχουν βγει ανακοινώσεις από τις περισσότερες οργανώσεις του χώρου.

Νέο Αριστερό Ρεύμα

Την Τρίτη, 21 Οκτώβρη συμμετέχουμε όλοι στην πανεργατική Απεργία και στις συγκεντρώσεις, που καλούν ταξικά σωματεία και εργατικά σχήματα σε κάθε πόλη.

Στην Αθήνα τα εργατικά σχήματα, παρεμβάσεις-κινήσεις-συσπειρώσεις αλλά και πρωτοβάθμια ταξικά σωματεία καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση στις 11.00 στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ (όπου διοργανώνουν απεργιακή συγκέντρωση ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΣΔΕΠ, γιατροί, φοιτητικοί σύλλογοι και πρωτοβάθμια σωματεία).

Κ.Κ.Ε. (μαρξιστικό-λενινιστικό)

21 Οκτώβρη: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΜΕ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥΣ!
Πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς, 
μεροκάματα και συντάξεις!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Σαν μια μανιασμένη καταιγίδα που συμπαρασύρει τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας εξελίσσεται η επίθεση της κυβέρνησης και του κεφάλαιου. Καταιγίδα χωρίς τελειωμό, που τροφοδοτείται από την ακόρεστη δίψα του καπιταλισμού για περισσότερα κέρδη, που γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη, καθώς ο ανελέητος καπιταλιστικός-ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός δείχνει πως είναι ικανός να οδηγήσει μέχρι και σε γενικευμένη πολεμική σύρραξη.
Αυτά που ζούμε τα τελευταία χρόνια πραγματικά δεν έχουν προηγούμενο. Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας με ακόμη μεγαλύτερη ένταση το έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και στηρίζοντας τα συμφέροντα του μεγάλου, ντόπιου και ξένου, κεφάλαιου ψηφίζει τον έναν αντεργατικό νόμο μετά τον άλλο.
Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά δίνει τη θέση του στην υποαπασχόληση, την ελαστική εργασία, την ανεργία.
Το δικαίωμα στην ασφάλιση και την περίθαλψη συρρικνώνεται, τα βαρέα-ανθυγιεινά περικόπτονται, ενώ νέος αντιασφαλιστικός νόμος ετοιμάζεται για το Δημόσιο.
Οι συλλογικές συμβάσεις είναι σε άμεση αμφισβήτηση, ενώ στις ΔΕΚΟ καταργήθηκαν με νόμο.
Οι ιδιωτικοποιήσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, απειλώντας να πετάξουν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους και διαλύοντας τις εργασιακές σχέσεις.
Οι εργατικοί αγώνες είναι υπό διωγμό. Απεργίες κρίνονται παράνομες, συνδικαλιστές σέρνονται στα δικαστήρια και διαδηλώσεις χτυπιούνται με ΜΑΤ και χημικά.
Το εργατικό εισόδημα μειώνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Η ακρίβεια εκτινάσσεται στα ύψη και ο πληθωρισμός καλπάζει, την ίδια στιγμή που οι μισθοί μειώνονται. Η φτώχεια και η ανέχεια αγγίζουν όλο και περισσότερες εργατικές και λαϊκές οικογένειες.
Τίποτε απ’ όλα αυτά, όμως, δεν είναι αρκετό για το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του! Ειδικά σήμερα που το διεθνές καπιταλιστικό σύστημα τραντάζεται από τη χρηματοπιστωτική κρίση του και βρίσκεται αντιμέτωπο με τα αδιέξοδά του, ένα είναι σίγουρο: το κεφάλαιο θα επιχειρήσει να φορτώσει τις συνέπειες της κρίσης του και πάλι στους εργαζόμενους. Ήδη, το αντιλαϊκό-φορομπηχτικό σχέδιο προϋπολογισμού για το 2009, μετά το ξέσπασμα της κρίσης, είναι υπό αναθεώρηση, και φυσικά σε ακόμη πιο αντιλαϊκή κατεύθυνση. Είναι βέβαιο ότι η πολιτική της λιτότητας και της ανεργίας, των ιδιωτικοποιήσεων, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και του χτυπήματος των συλλογικών συμβάσεων θα ενταθεί στο έπακρο.
Οι δυνάμεις του κεφάλαιου θέλουν να μας πείσουν ότι είμαστε συνυπεύθυνοι για την κρίση. Θέλουν να μας πείσουν να αποδεχτούμε αδιαμαρτύρητα τα σκληρά μέτρα που θα πάρουν εναντίον μας. Εμείς απαντάμε ότι μόνοι υπεύθυνοι για την κρίση είναι το κεφάλαιο και η καταστροφική πολιτική του, καθώς και όλοι αυτοί που τη στηρίζουν. Ο λαός και η εργατική τάξη όχι μόνο δεν έχουν κανένα λόγο να συναινέσουν, αλλά έχουν κάθε λόγο ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΎΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΑΥΤΉ, ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΈΨΟΥΝ!

Πλάι σε αυτούς υπάρχουν και οι άλλοι, η σοσιαλδημοκρατία και η υποταγμένη Αριστερά. Αυτοί που μας λένε ότι διέξοδο από την κρίση θα δώσει ένα άλλο μοντέλο διαχείρισης του καπιταλισμού, πιο «ανθρώπινο» και πιο «δίκαιο». Και μας καλούν να τους ψηφίσουμε στις επόμενες εκλογές για να το υλοποιήσουν. Εμείς απαντάμε ότι δεν υπάρχει «δικαιότερος», πιο «ανθρώπινος» καπιταλισμός. Το σύστημα που βασίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο δεν εξανθρωπίζεται. Αντίθετα, γίνεται ολοένα και πιο άδικο, ολοένα και πιο άγριο. Καμία διέξοδος δεν βρίσκεται στην κάλπη. Η μόνη διέξοδος βρίσκεται στους μαζικούς, ανυποχώρητους ταξικούς αγώνες. Αυτούς φοβάται το κεφάλαιο, γιατί μόνο αυτοί μπορούν να βάλουν φρένο στην πολιτική του.
ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ!
Να μη δεχτούμε να πληρώσουμε εμείς τις συνέπειες της κρίσης τους. Στα σχέδιά τους για επέκταση της φτώχειας και της εξαθλίωσης να απαντήσουμε με αγώνες για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ. Να καταγγείλουμε τις συλλογικές συμβάσεις πείνας και να διεκδικήσουμε νέες. Το ζήτημα αυτό αποκτά πλέον κρίσιμη σημασία για τις ζωές μας.
Σε αυτόν τον αγώνα είναι βέβαιο ότι δεν έχουμε τίποτε να περιμένουμε από τις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Αυτούς που κάνουν ό,τι μπορούν για να μας κρατήσουν στη γωνία. Αυτούς που στήριξαν και στηρίζουν την αντεργατική πολιτική του κεφάλαιου. Αυτούς που έβαλαν ταφόπλακα στους αγώνες για το ασφαλιστικό. Αυτούς που υπέγραψαν την αισχρή συλλογική σύμβαση του ενός ευρώ αύξηση την ημέρα. Αυτούς που σήμερα κλαψουρίζουν για «διορθωτικό» επίδομα, λες και δεν ήξεραν τι υπέγραφαν μερικούς μήνες νωρίτερα.
Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτε από την Αυτόνομη Παρέμβαση η οποία ουσιαστικά στηρίζει την ηγεσία της ΠΑΣΚΕ στη ΓΣΕΕ, δέσμια του κοινοβουλευτικού παιχνιδιού του ΣΥΝ. Ούτε και από την «αγωνιστική» φλυαρία του ΠΑΜΕ μπορούμε να περιμένουμε κάτι. Γιατί οι αγώνες γίνονται στην πράξη, στους δρόμους, με την εργατική τάξη και με στόχο τη ρήξη και τη σύγκρουση με την αντεργατική πολιτική, και όχι μπροστά στις κάμερες και με αποκλειστικό στόχο την κομματική ενίσχυση στις επόμενες εκλογές. Γιατί οι πραγματικοί συσχετισμοί αλλάζουν μέσα από τους αγώνες που ΣΥΝΕΝΩΝΟΥΝ την εργατική τάξη απέναντι στον κοινό εχθρό και δεν τη ΔΙΑΣΠΟΥΝ.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Οι μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό έδειξαν ότι και τη διάθεση έχουμε και τη δυνατότητα να αντισταθούμε στην πολιτική τους. Αυτό πρέπει να κάνουμε και αυτή τη φορά. Βασισμένοι στις δικές μας δυνάμεις, με γνώμονα τα δικά μας συμφέροντα, να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Να οργανώσουμε τους αγώνες και τις αντιστάσεις μας σε κάθε χώρο δουλειάς. Να προετοιμαστούμε για το νέο γύρο της επίθεσης. Να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και να διεκδικήσουμε καλύτερους όρους ζωής για εμάς και τα παιδιά μας.
ΔΕΝ ΖΗΤΙΑΝΕΥΟΥΜΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ! - ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΤΗΣ ΦΤΏΧΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΛΙΤΌΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΊΑΣ!
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ!
ΚΆΤΩ ΤΑ ΧΈΡΙΑ ΑΠΌ ΤΑ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΆ ΜΑΣ!
21 ΟΚΤΩΒΡΗ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΜΟΥΣΕΙΟ (ΠΑΤΗΣΙΩΝ) 10:30 π.μ.

Ταξική Πορεία
Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα


ΠO THN AΠEPΓIA TΩN ΔEKO ΣTHN ΠANEPΓATIKH 21 OKTΩBPH
Πανεργατικό απεργιακό κίνημα

Φύλλο: 837



Τον πιο σημαντικό σταθμό του εργατικού κινήματος για το επόμενο διάστημα αποτελεί η Πανεργατική απεργία και συγκέντρωση των συνδικάτων στις 21 Οκτώβρη. Δεν είναι υπερβολικό να πει κανείς ότι από την επιτυχία της κρίνεται η ζωή της κυβέρνησης.

Οσο πιο μεγάλη είναι η Πανεργατική, τόσο πιο μεγάλη θα είναι η συνέχειά της σε μια σειρά κλάδους, σε μια σειρά μέτωπα. Πρώτα πρώτα στη μάχη για να μην περάσει το κλείσιμο της Ολυμπιακής. Η μαζικότητα της Πανεργατικής θα δώσει την αυτοπεποίθηση στους εργαζόμενους να κλιμακώσουν με απεργίες διαρκείας, με καταλήψεις των αεροδρομίων και της Τεχνικής Βάσης. Μπροστά σε μια τέτοια εξέλιξη, με τα αεροδρόμια και όλους τους χώρους στα χέρια των εργαζόμενων, η κυβέρνηση Καραμανλή θα μετράει μέρες.

Το ίδιο μπορεί να συμβεί με τον ΟΣΕ και όλες τις συγκοινωνίες. Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ αντιδρούν στις εθελούσιες εξόδους που θέλει να περάσει ο Χατζηδάκης με το σχέδιο εξυγίανσης της επιχείρησης, ένα σχέδιο που ανοίγει το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση. Την ίδια στιγμή, σε όλες τις μεταφορές, στο Μετρό, τον ΗΣΑΠ, το Τραμ, στην ΕΘΕΛ, οι διοικήσεις αρνούνται να υπογράψουν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για το 2008. Η πρώτη ενωτική απάντηση των συγκοινωνιών ήρθε με την απεργία στις 8 Οκτώβρη. Η Πανεργατική ανοίγει τη δυνατότητα η συνέχεια να είναι με απεργίες διαρκείας.

Aυξήσεις

Το αίτημα των αυξήσεων ενάντια στην ακρίβεια και την οικονομική κρίση αφορά σε όλους τους εργαζόμενους. Οι εκπαιδευτικοί μπαίνουν ξανά μπροστά για να προβάλουν το αίτημα για 1400 ευρώ κατώτατο μισθό. Η προοπτική που έχει αρχίσει να συζητιέται στις συνελεύσεις είναι να συνεχίσουν με 5νθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από το Δεκέμβρη. Η επιτυχία της Πανεργατικής θα είναι το βήμα για να συνεχίσουν.

Την ίδια στιγμή, η λιτότητα και οι περικοπές έχουν φέρει σε οριακό σημείο τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία. Μετά την 5νθήμερη απεργία το Σεπτέμβρη, οι γιατροί μπορούν να συντονιστούν με τους νοσηλευτές και όλοι μαζί να κλείσουν τα νοσοκομεία. Η μαζικότητα της Πανεργατικής θα τους ανοίξει το δρόμο. Το ίδιο ισχύει στους δήμους. Πέρσι, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ ξεκίνησαν απεργία διαρκείας μετά από δύο μεγαλειώδεις πανεργατικές. Τώρα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησαν ενάντια στις επιθέσεις στο ασφαλιστικό, τις υπηρεσίες καθαριότητας, τα ΒΑΕ.

Σε όλους τους χώρους, η Πανεργατική μπορεί να γίνει η αφετηρία για να ανατραπούν ο προϋπολογισμός λιτότητας και οι ιδιωτικοποιήσεις της κυβέρνησης με απεργιακή κλιμάκωση. Στα ταχυδρομεία, στα λιμάνια, στη ΔΕΗ, στα εργοστάσια. Με αυτή την προοπτική χρειάζεται ο κάθε ένας εργαζόμενος να οργανώσει της 21 Οκτώβρη. Για να είναι αυτή που θα βγάλει ένα νέο απεργιακό κίνημα, ακόμα πιο μεγάλο από την περσινή άνοιξη, στο δρόμο.

Το πόσο ρεαλιστική είναι αυτή τη στιγμή η κλιμάκωση με απεργίες διαρκείας φάνηκε καθαρά από την απεργία των ΔΕΚΟ στις 8 Οκτώβρη. Η γενική κατακραυγή για το κλείσιμο της Ολυμπιακής και την τροπολογία Χατζηδάκη που νομοθετεί τις απολύσεις χωρίς αποζημίωση, ανάγκασε την ΓΣΕΕ να καλέσει σύσκεψη των Ομοσπονδιών των Συγκοινωνιών και των ΔΕΚΟ. Εκεί, η πρόταση για κοινή 24ωρη απεργία και διαδήλωση κυριάρχησε. Μέσα σε μία μόλις εβδομάδα, οργανώθηκε μια μαζική απεργιακή συγκέντρωση, προπομπό της πανεργατικής που έρχεται.

« Πότε θα φύγει; Νύχτα!» φωνάζουν οι εργαζόμενοι της Ολυμπιακής στις διαδηλώσεις τους για το τσιράκι της Aegean, Χατζηδάκη. Η Πανεργατική στις 21 Οκτώβρη ανοίγει τη δυνατότητα για μια απεργιακή συνέχεια τόσο δυνατή που θα αναγκαστεί να «φύγει νύχτα» ολόκληρη η κυβέρνηση Καραμανλή.

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα



dff

Δεν υπάρχουν σχόλια: