Παρασκευή, Οκτωβρίου 17, 2008

ΑΠΕΡΓΙΑ 21/10 - ΣΕΦΚ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)

Μέλος ΟΙΕΛΕ

Ανδρεά Λόντου 6, 10681 Αθήνα

τηλ. 210-3820537, 6974-439203

e-mail: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr

Αθήνα 16/10/2008

21 ΟΚΤΩΒΡΗ: ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΕΦΚ 11.00 ΠΜ

ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ μαζί με τα αγωνιζόμενα σωματεία της εκπαίδευσης

Την ίδια ώρα που η παγκόσμια οικονομική κρίση εξαπλώνεται, οι κυβερνήσεις, η ΕΕ, το κεφάλαιο προσπαθούν να φορτώσουν τις συνέπειές της στις πλάτες των εργαζομένων. Σπεύδουν να ενισχύουν τις τράπεζες και να ρίξουν αμύθητα ποσά στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, την ίδια στιγμή που περικόπτουν δραματικά τις δαπάνες για υγεία και παιδεία. Ενώ καταρρέει ο μύθος της αγοράς ως του καλύτερου συστήματος κοινωνικής οργάνωσης, αυτοί σπεύδουν να μεθοδεύσουν νέο κύμα ιδιωτικοποιήσεων και ξεπουλήματος δημόσιων επιχειρήσεων. Και παρότι αποδεικνύεται περίτρανα ότι η λογική της συσσώρευσης του πλούτου στα χέρια των επιχειρήσεων και των τραπεζών οδηγεί τελικά σε τρομαχτική καταστροφή του κοινωνικού πλούτου, σπεύδουν να υποσχεθούν ακόμη μεγαλύτερη λιτότητα, απολύσεις ανεργία.

Ήρθε η ώρα να πούμε: φτάνει πια! Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν και δεν πρέπει να πληρώσουν το μάρμαρο για την οικονομική τους κρίση που δημιούργησε το ίδιο το κεφάλαιο. Ούτε μπορούν οι εργαζόμενοι να «σφίξουν το ζωνάρι» για άλλη μια φορά στο όνομα του «κοινού καλού» της εθνικής οικονομίας. Αυτοί που μοχθούν και αγωνίζονται και αυτοί που για δεκαετίες όρισαν την εξαθλίωση ως παράμετρο στη συνάρτηση της κερδοφορίας τους δεν έχουν τίποτε να μοιράσουν!

Γι’ αυτό και πρέπει σήμερα να ξεσηκωθούμε. Τη λύση στα προβλήματα δεν θα τη φέρουν αυτοί που τα δημιούργησαν, αλλά ο δικός μας μαζικός ανυποχώρητος αγώνας, η συσπείρωση γύρω από τα σωματεία, η καθημερινή μάχη να μη μένουν κενό γράμμα οι κατακτήσεις και τα δικαιώματά μας, οι συλλογικές συμβάσεις, ο συντονισμός των ίδιων των εργαζομένων και των σωματείων, η μαζική συμμετοχή σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Στις 21 Οκτώβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! Στέλνουμε το μήνυμα ότι δεν θα γίνουμε απαθείς θεατές της συλλογικής μας απαξίωσης, αλλά θα παλέψουμε μαζί τους άλλους εργαζομένους για το δικαίωμά μας στη ζωή και την αξιοπρέπεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: