Τετάρτη, Ιουλίου 08, 2009

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ 9/7

Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι!

Δε θα αφήσουμε να γίνουν οι μετανάστες τα θύματα

της ληστρικής εκμετάλλευσης

Το τελευταίο διάστημα, κυβέρνηση, αντιπολίτευση, εργοδότες, ΜΜΕ και ρατσιστές κινδυνολογούν σε βάρος των μεταναστών: «μας παίρνουν τις δουλειές», «ρίχνουν τα μεροκάματα», «η οικονομία «μας» περνάει κρίση», «αυξάνουν την εγκληματικότητα».

Απέναντι σε αυτή τη ρατσιστική υστερία, πιστεύουμε ότι πρώτα απ΄ όλα το εργατικό κίνημα, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πρέπει να αντισταθούν, να οργανώσουν την πάλη τους, μαζί με τους μετανάστες.

Το πρόβλημα δεν είναι ανθρωπιστικό, ούτε απλά πολιτισμικό. Οι μετανάστες δεν χρειάζονται φιλανθρωπία, ούτε απλά καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Χρειάζονται την τάξη τους, τους κοινούς αγώνες των εργαζόμενων ενάντια στην εκμετάλλευση, την καταπίεση, το ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Οι εργοδότες όλα τα προηγούμενα χρόνια βολεύονταν, όταν οι μετανάστες δούλευαν με μεροκάματα 10 και 20 ευρώ. Από τους εργοδότες - βασανιστές στην Μανωλάδα μέχρι τους βιομηχάνους και που εφοπλιστές που πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους από το ξεζούμισμα των μεταναστών.

Σήμερα η κρίση του καπιταλισμού χτυπάει ανελέητα όλους τους εργάτες, μετανάστες και ντόπιους. Οι 100.000 επιπλέον άνεργοι το 2009 δεν οφείλονται στους μετανάστες αλλά στους καπιταλιστές που κλείνουν τα εργοστάσια και την κοπανάνε για άλλους «παράδεισους εκμετάλλευσης» εργαζομένων, αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζόμενους. Γι’ αυτούς τα σύνορα είναι ανοιχτά, για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες κλειστά!

Ούτε για την φτώχεια και τα χαμηλά μεροκάματα φταίνε οι μετανάστες. Αντίθετα, η μετανάστευση είναι μεταφορά εργατικών χεριών από μια χώρα σε μια άλλη, οι μετανάστες με την εργασία τους παράγουν πλούτο. Με τα χέρια των μεταναστών χτίστηκαν τα «οικονομικά θαύματα» του καπιταλισμού όπως η Αμερική στις αρχές του προηγούμενου αιώνα ή η Γερμανία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στην Ελλάδα οι λεγόμενοι «εθνικοί στόχοι», όπως η ένταξη στην ΟΝΕ και η Ολυμπιάδα, πραγματοποιήθηκαν χάρη στην εκμετάλλευση της κακοπληρωμένης, ανασφάλιστης εργασίας του πρώτου κύματος των μεταναστών, που πλήρωσαν βαρύ φόρο αίματος, καθώς πολλαπλασιάστηκαν τα εργατικά ατυχήματα.

Οι μετανάστες για τους ρατσιστές είναι χρήσιμοι όταν αποδέχονται τις πιο βαριές, βρώμικες, επισφαλείς και προσωρινές δουλειές, αλλά όχι όταν διεκδικούν το δικαίωμα σε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Είναι βολικοί, όταν τρέχουν από πόλη σε πόλη σε εποχιακές δουλειές για να καλύψουν τις ανάγκες των εργοδοτών με το λιγότερο κόστος, Είναι απαραίτητοι για να φουσκώνουν με τις εισφορές τους τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά δεν μπορούν να έχουν αντίστοιχη πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας, ούτε να μεταφέρουν συνταξιοδοτικά δικαιώματα στις χώρες τους.

Γι’ αυτό το λόγο η Ε.Ε. προωθεί την πολιτική της Ευρώπης - Φρούριο, με το Σύμφωνο Σαρκοζί, την οδηγία της ντροπής και τον κανονισμό Δουβλίνο ΙΙ, που απαγορεύουν τις μαζικές νομιμοποιήσεις και ενισχύουν τις μαζικές απελάσεις, που απαγορεύουν την ελεύθερη μετακίνηση των μεταναστών και ενισχύουν την κράτησή τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Γι’ αυτό στην Ελλάδα, τόσο η κυβέρνηση, όσο και το ΠΑΣΟΚ, συναινούν στις αντιμεταναστευτικές πολιτικές, ενώ το ρατσιστικό ΛΑΟΣ έχει αναλάβει την εργολαβία της αντιμεταναστευτικής εκστρατείας. Αλλά και ο υποταγμένος συνδικαλισμός των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδιών εκτός από ανθρωπιστικά μισόλογα και εκφράσεις αλληλεγγύης, αρνείται να μπει μπροστά σε ένα μαχητικό μέτωπο εργατικής πάλης μαζί με τους μετανάστες, που είναι τμήμα της εργατικής τάξης και μάλιστα το πιο εκμεταλλευόμενο!

Αυτό που «ξεχνιέται» είναι, ότι οι εξαθλιωμένοι μετανάστες βρίσκονται στις δυτικές μητροπόλεις επειδή διώχθηκαν από τις χώρες τους, λόγω φτώχειας και πολέμων. Για τη διάλυση των χωρών της Ασίας, της Αφρικής, της λατινικής Αμερικής, της Ανατολικής Ευρώπης ευθύνονται οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε. …και η Ελλάδα. Για τις «ανθρωπιστικές επεμβάσεις» και τους βομβαρδισμούς ευθύνεται και η Ελλάδα, που στέλνει στρατό και φρεγάτες, συμμετέχοντες στις κατοχικές δυνάμεις που βρίσκονται σε δεκάδες χώρες.

Να φύγει ο ελληνικός στρατός κατοχής και όλοι οι στρατοί κατοχής από το Αφγανιστάν, για να μπορέσουν να γυρίσουν στα σπίτιά τους οι Αφγανοί που κοιμούνται στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα και στο λιμάνι της Πάτρας.

Στο πρόσωπο των μεταναστών, οι εργοδότες, οι κυβερνήσεις, και η Ε.Ε. χτυπάνε και όλους εμάς. Θέλουν να διασπάσουν τους εργαζόμενους. Σιγοντάρουν αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε εργαζόμενους με διαφορετικές σχέσεις εργασίας, παλαιούς και νέους, εργαζόμενους και ανέργους. Τρέμουν την εργατική ταξική ενότητα. Για να μας κάνουν όλους μαζί πιο κακοπληρωμένους, περισσότερο ανασφάλιστους, χωρίς δικαιώματα και χωρίς κυρίως το δικαίωμα του συλλογικού αγώνα για μια καλύτερη ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση...

Δεν θα τους κάνουμε την χάρη! Υπερασπίζουμε τους μετανάστες εργαζόμενους, γιατί αυτό είναι το ταξικό μας συμφέρον!

Παλεύουμε όλοι μαζί, έλληνες και μετανάστες, για:

è Ίση αμοιβή για ίση δουλειά. Όχι στη μαύρη ανασφάλιστη εργασία και στην τρομοκρατία του κεφαλαίου. Όχι άλλες Κούνεβες. Να τιμωρείται σκληρά κάθε εργοδότης που χρησιμοποιεί ανασφάλιστη εργασία μεταναστών και όχι μόνο. Οι μετανάστες είναι κομμάτι της εργατικής τάξης!

è Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες! Όχι στα σχέδια για στρατόπεδα συγκέντρωσης, απελάσεις, φυλακίσεις κλπ

è Να ανοίξουν όλα τα συνδικάτα και σωματεία στους μετανάστες και σε όλους τους «μαύρους» της εργασίας.

è Να καταργηθεί το απαράδεκτο Σύμφωνο Μετανάστευσης της Ε.Ε.

è Δικαίωμα πολιτικού ασύλου σε όσους μετανάστες κινδυνεύουν στις χώρες τους.

è Άμεση νομιμοποίηση όλων των μεταναστών.

è Ίσα και πλήρη κοινωνικά, πολιτικά και πολιτιστικά δικαιώματα για όλους τους μετανάστες.

è Άμεση αποχώρηση της Ελλάδας από όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, άμεση επιστροφή των ελληνικών στρατευμάτων από όλες τις χώρες, όπου ασκούν καθήκοντα στρατού κατοχής.

Πιστεύουμε ότι η επίθεση ενάντια στους μετανάστες, πρέπει να γίνει υπόθεση των πρωτοβάθμιων σωματείων και συνολικά του εργατικού κινήματος. Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε εργαζόμενους, σωματεία και εργατικές συλλογικότητες, να συμμετάσχουν στο αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο την Πέμπτη 9 Ιούλη, στις 7.00 μ.μ. στην Ομόνοια, με ένα ταξικό και εργατικό περιεχόμενο, συγκροτώντας ένα εργατικό μπλοκ σωματείων, εργαζομένων και ανέργων.

- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στα ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ

του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια: