Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2009

ΔΕΘ 2009 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 7 ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ


ΔΕΘ 2009: Φτάνει πια!

ΤΑΞΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ενάντια στην κυβερνητική πολιτική

Όλα δείχνουν ότι η επίθεση ενάντια στα εισοδήματα και τα δικαιώματα των εργαζομένων σκληραίνει κι άλλο. Οι εξαγγελίες και ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, αλλά και οι αποφάσεις της Ε.Ε. και των εργοδοτών, στοχεύουν σε:

- Γενίκευση της ελαστικής εργασίας, της 4ήμερης απασχόλησης, των εργολαβιών, της εκ περιτροπής εργασίας, του δουλεμπορίου.

- Νέο χτύπημα στα ασφαλιστικά δικαιώματα με νέο αντι-ασφαλιστικό νόμο το φθινόπωρο, περικοπή των Βαρέων και Ανθυγιεινών, δραστικό περιορισμό της υγειονομικής κάλυψης κλπ

- Ένταση της λιτότητας και ραγδαία επιδείνωση της ανεργίας με την έκρηξη των απολύσεων, που θα κορυφωθούν από Σεπτέμβρη.

- Προσπάθεια κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων, ή υπογραφή συμβάσεων πείνας και υποταγής.

- Εκβιασμοί των εργαζόμενων στο όνομα των «δυσκολιών» της κρίσης, αλλά και διώξεις και απειλές αγωνιστών συνδικαλιστών σε πολλούς κλάδους και χώρους δουλειάς.

- Έκρηξη των εργατικών «ατυχημάτων». 40 δολοφονίες εργατών, τους τελευταίους τέσσερις μήνες, στους χώρους δουλειάς.

- Προσπάθεια αποπροσανατολισμού των εργαζομένων από τα καυτά προβλήματα, με διοχέτευση της οργής τους, ενάντια στους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Η επίθεση στους μετανάστες εργάτες, είναι επίθεση ενάντια σε όλο τον κόσμο της δουλειάς. Το πρόβλημα δεν είναι οι «ξένοι» συνάδελφοί μας αλλά οι εργοδότες και η κυβέρνηση με την πολιτική της φτώχειας και της καταστολής. Δε χρειαζόμαστε «εμφύλιους πολέμους» μέσα στην εργατική τάξη, αλλά ταξικούς αγώνες ενάντια στο κεφάλαιο.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ: ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ – ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ!

Απέναντι στην πολιτική κυβέρνησης, των εργοδοτών και της Ε.Ε. χρειάζεται μια εργατική απάντηση με συντονισμένους αγώνες και διεκδικήσεις που θα αποκρούουν την επίθεση και θα απαιτούν τη ριζική βελτίωση των συνθηκών ζωής, των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών μας. Θα αναδεικνύουν τον ένοχο και θα πολεμούν την αιτία, δε θα ζητιανεύουν για ψίχουλα. Θα στοχεύουν στα κέρδη τους και όχι στην από «κοινού» με τα αφεντικά αντιμετώπιση της κρίσης τους.

Μια τέτοια απάντηση, δεν μπορούν και δεν θέλουν να οργανώσουν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, τα περισσότερα Εργατικά Κέντρα. Έχουν αποδεχθεί – με την πρακτική τους και με τις θέσεις τους – το ρόλο του «κοινωνικού εταίρου», του συνομιλητή με την κυβέρνηση και τους εργοδότες. Μαζί με τον ΣΕΒ ψάχνουν για κοινές λύσεις, ώστε να βγει το κεφάλαιο από την κρίση. Μαζί με την κυβέρνηση συνομιλούν στις επιτροπές για το ποια Βαρέα και Ανθυγιεινά θα καταργηθούν. Υπογράφουν συλλογικές συμβάσεις πείνας και υποταγής. Ακυρώνουν κινητοποιήσεις (όπως στην απεργία της 10 Δεκέμβρη, ή την 1η Μάη). Αρνούνται να κάνουν κάτι για τις εργολαβίες στην καθαριότητα, για τις απολύσεις, για τις διώξεις συνδικαλιστών. Σφύριζαν αδιάφορα, όταν η νεολαία βγήκε στους δρόμους, συγκρούστηκε και δημιούργησε τα σύγχρονα «Δεκεμβριανά». «Δεν ξέρουν και δεν έχουν καμία σχέση με την Κωνσταντίνα Κούνεβα» και τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στο δουλεμπόριο. Άραγε μέχρι που μπορούν να φτάσουν; Τα γραφεία της ΓΣΕΕ καθαρίζει δουλεμπορική εταιρεία!! Η εκπρόσωπος του φιλο-εργοδοτικού επιχειρησιακού σωματείου στην ΟΙΚΟΜΕΤ, την οποία είχε καταγγείλει η Κωνσταντίνα Κούνεβα, εκλέγεται με τα ψηφοδέλτια της ΠΑΣΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Δεν αποτελεί απάντηση στην επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι, ούτε η ταχτική του ΠΑΜΕ. Αυτό που χαρακτηρίζει το ΠΑΜΕ είναι: ο απομονωτισμός, οι κομματικές και περιχαρακωμένες κινήσεις, οι συμβολικοί αγώνες απλά για πολιτική διαμαρτυρία χωρίς διάθεση νικηφόρας προοπτικής με τη λογική «ανάδειξης του προβλήματος» και εξαργύρωσης της αγανάκτησης σε ψήφους, ο γραφειοκρατικός έλεγχος και η κατάπνιξη της εργατικής δημοκρατίας στα σωματεία που ελέγχει…

Τι μπορούμε να περιμένουμε από ένα ΠΑΜΕ που ουσιαστικά μαζί με την ΓΣΕΕ, στήριξε την κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της νεολαιϊστικης εξέγερσης τον Δεκέμβρη;

Για εμάς, μονόδρομος είναι η συσπείρωση στους χώρους δουλειάς. Ο συντονισμός από όλους τους αγωνιζόμενους κλάδους. Οι πρωτοβουλίες των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και των Συνελεύσεων των εργαζόμενων. Οι επιτροπές αγώνα και διεκδίκησης των απεργών, των απολυμένων, των αγωνιζόμενων ανθρώπων, σε δεκάδες χώρους δουλειάς και κλάδους.

Μια ταξική ενότητα και ένα μέτωπο του κόσμου της δουλειάς, που θα οργανώσει τις μικρές και μεγάλες μάχες του εργατικού κινήματος, ενάντια στο συμβιβασμό και την ηττοπάθεια, ενάντια στην εργοδοσία, την κυβέρνηση και κάθε ανάλογη πολιτική.

Με διεκδικήσεις και στόχους που θα αμφισβητούν το «μονόδρομο» της λιτότητας, την «ανάγκη» των απολύσεων, τις παραχωρήσεις στο όνομα της «δύσκολης κατάστασης».

ΝΑ ΒΑΔΙΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ! ΜΑΧΗΤΙΚΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ!

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ στη ΔΕΘ

Οι κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ είναι το πρώτο μεγάλο ραντεβού των εργαζόμενων με τις νέες αντιδραστικές εξαγγελίες ενάντια στις ανάγκες μας. Τα πρωτοβάθμια σωματεία, καλούμε όλα τα μέλη μας, τους ανέργους, τους απολυμένους, όλους τους εργαζόμενους, κάθε συλλογικότητα, να οργανώσουμε μια ενωτική και ανεξάρτητη συγκέντρωση, στη Θεσσαλονίκη, (6.00 μ.μ. στην Καμάρα) το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη και συμμετοχή στην κοινή πορεία με όλους τους εργαζόμενους.

Αντίστοιχα, καλούμε να οργανωθεί και στην Αθήνα, διαδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στα μέτρα και την πολιτική της κυβέρνησης, την Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη στις 7.30 μ.μ. στα Χαυτεία.

Η ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! Να απαιτήσουμε όλοι μαζί:

- Να καταργηθεί το Σύμφωνο Σταθερότητας της Ε.Ε., απειθαρχία στα μέτρα λιτότητας και ελαστικοποίησης.

- Αυξήσεις - ριζική βελτίωση των αποδοχών. Συλλογικές Συμβάσεις παντού με ικανοποίηση των κλαδικών αιτημάτων. 1400 ευρώ κατώτερος μισθός. Να καταγγελθεί τώρα η απαράδεκτη Εθνική Συλλογική Σύμβαση που υπέγραψαν ΓΣΕΕ-ΣΕΒ.

- Νομοθετική απαγόρευση των απολύσεων. Επίδομα ανεργίας ίσο με το μισθό της απόλυσης.

- Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Όχι στην ελαστική και μερική απασχόληση. Όχι στα

- 4ήμερα και το δουλεμπόριο.

- Σύνταξη στα 60 ως ανώτερο όριο εργασίας. Όχι στα νέα αντι-ασφαλιστικά μέτρα και νόμους.

- Αλληλεγγύη στην Κωνσταντίνα Κούνεβα και όλους τους μετανάστες εργάτες. Ίση αμοιβή για ίση δουλειά, πλήρη δικαιώματα για όλους τους μετανάστες εργάτες.

- Δωρεάν και δημόσια υγεία - παιδεία.

- Δημοκρατία και συνδικαλιστικά δικαιώματα σε όλους τους χώρους δουλειάς.

- Παράγουμε τον πλούτο, να πάρουμε από τα κέρδη τους, για τη ζωή και το μέλλον μας!

Οι αγώνες στα χέρια των εργαζομένων, των σωματείων, των συνελεύσεων

ΟΛΟΙ στην ενωτική ανεξάρτητη συγκέντρωση στη ΔΕΘ

και στην κοινή πορεία με όλους τους εργαζόμενους

Σάββατο 5 Σεπτέμβρη, 6.00 μ.μ. Καμάρα (Θεσσαλονίκη)

ΟΛΟΙ στη διαδήλωση διαμαρτυρίας

Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη, 7.30 μ.μ. Χαυτεία (Αθήνα)

- Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής

- Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ)

- Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν (ΕΝΙΕΝ)

- Σωματείο Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Νομού Θεσ/κης

- Σωματείο Μετάλλου Νομού Ιωαννίνων

– Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» (Κοζάνη)

- Πανελλαδικό Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών

Αναχώρηση από Αθήνα με πούλμαν:

Σάββατο 5/9 στις 8.00 π.μ. από Πολυτεχνείο (Πατησίων).

Επικοινωνία στο 6936839012

Δεν υπάρχουν σχόλια: