Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2009

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΘΗΝΑΣ

Έγινε χθες στην Ομόνοια η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Αθήνα.

Συγκέντρωση Αθήνας: μαχητικά στην τελική ευθεία

Μαζική ήταν η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Αθήνα. Μετά τις 7.00 μαζική ήταν η προσέλευση αγωνιστών του Μετώπου, εργαζόμενων και νέων από τις γειτονιές της Αθήνας. Λίγο μετά τις 8 ξεκίνησε η συγκέντρωση στην Ομόνοια, με τον Ν. Ξηρουδάκη, ανένταχτο αγωνιστή και υποψήφιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να ανοίγει τις ομιλίες, παρουσιάζοντας τις βασικές θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Παρούσες όλες οι γενιές της Αριστεράς, του λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος. Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των οργανώσεων που μετέφεραν τον πλούτο της εμπειρίας και των πολιτικών θέσεων του Μετώπου. Μίλησαν με τη σειρά, η ΟΚΔΕ Σπάρτακος, το ΕΚΚΕ, η Κομμουνιστική Ανανέωση, οι Οικολόγοι Εναλλακτικοί, η ΑΡΑΣ, η ΑΡΑΝ, το ΣΕΚ, το ΝΑΡ και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση. Οι συγκεντρωμένοι πολλές φορές διέκοψαν τους ομιλητές με τα συνθήματα «ούτε ΠΑΣΟΚ, ούτε Δεξιά, εμπρός για μια ανεξάρτητη Αριστερά» και «Με την Αριστερά της Ανατροπής, για τις επαναστάσεις της νέας εποχής».

Τη συγκέντρωση έκλεισε με χαιρετισμό ο Κ. Παπαδάκης, ανένταχτος αγωνιστής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Όλες οι ομιλίες τόνισαν την ανάγκη "να μετατρέψουμε το εργατικό λαϊκό κίνημα σε πολιτικό αντίπαλο δέος ενάντια σε όποια κυβέρνηση δοκιμάσει να μας φορτώσει τα βάρη της κρίσης. Για να ξανακάνουμε την Αριστερά συνώνυμη με την ελπίδα, την αντίσταση, την ανατροπή!"

Στο τέλος της συγκέντρωσης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για το θάνατο του συντρόφου Βασίλη Κρεασίδη, υποψήφιου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έφυγε την Πέμπτη από κοντά μας. Οι αγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έδωσαν ραντεβού στις γειτονιές και τους χώρους δουλειάς, όπου μέχρι την Κυριακή θα δώσουν τη μάχη για την ενίσχυση του Μετώπου, αλλά και στις 5 Οκτώβρη, για να οργανώσουν τους αγώνες της επόμενης μέρας.

Δείτε και ένα μικρο slide show από φωτό που εβγαλα χθες

Δεν υπάρχουν σχόλια: