Τρίτη, Σεπτεμβρίου 08, 2009

Διακομματική: εκλογές στα μέτρα του συστήματος

Εκλογές στα μέτρα του συστήματος με την υπογραφή Προκόπη Παυλόπουλου και τη συνενοχή και των πέντε κοινοβουλευτικών κομμάτων !

Η απόφαση της κυβέρνησης με την ανοχή των υπολοίπων να συγκροτήσει Διακομματική Επιτροπή Εκλογών μόνο με τα πέντε κοινοβουλευτικά κόμματα αποτελεί από μόνη της ένα σκάνδαλο. Ο εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη διαδικασία αυτή Π. Κωνσταντίνου ζήτησε να αρθεί ο αποκλεισμός της κίνησης. Εισέπραξε την απάντηση από τον Καίσαρα υπουργό ότι «θα κληθείτε σε επόμενη συνεδρίαση όταν γίνει η ανακήρυξη του συνδυασμού σας». Αυτό είχε υποσχεθεί και στις ευρωεκλογές και δεν το τήρησε ως υπουργείο ενώ η πρακτική κατάληξη ήταν η απόδοση στον συνδυασμό ενός τηλεοπτικού πεντάλεπτου ως χρόνου (συνήθως μεταμεσονύκτιου!) προβολής των απόψεων μας!

Την ίδια στιγμή που τα πάνελ των καναλιών κατακλύζονται από την προβολή των απόψεων τους, ενώ ο διαφημιστικός χρόνος που χρησιμοποιούν ουσιαστικά πληρώνεται από τη φορολογία των εργαζομένων αφού είναι τμήμα της τακτικής και νέας (μετά τις ευρωεκλογές) επιδότησης που θα εισπράξουν.

Είναι φανερό ότι αυτό που ενοχλεί είναι οι ιδέες της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, το νήμα που θέλουμε να συνεχίσουμε από τον εξεγερτικό Δεκέμβρη και τους μεγάλους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας. Δεν περιμέναμε άλλη αντιμετώπιση. Η κυβέρνηση ακολουθώντας τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της μετά την εξέγερση που πυροδότησε η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου έφερε και ψήφισε αντιδραστικούς νόμους «κουκουλονόμους» και εξαπέλυσε ρατσιστικό κυνηγητό σε βάρος των μεταναστών. Η φωνή που στήριξε την αντίσταση χωρίς συμβιβασμούς και ταλαντεύσεις δεν χωράει σε ένα πολιτικό σκηνικό κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού. Και αν Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ συγκροτούν το καθεστωτικό μπλοκ εξουσίας, οι εκπρόσωποι της κοινοβουλευτικής αριστεράς ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ γιατί σιώπησαν και σιωπούν; Γιατί ταυτίζονται με το μπλοκ φίμωσης των αγώνων και κάθε ανεξάρτητης αριστερής φωνής; Θα δώσουμε την μάχη της προβολής των απόψεων μας, στους χώρους δουλειάς, στους εκπαιδευτικούς χώρους, στις γειτονιές, σε κάθε μεγάλη ή μικρή μάχη με τη δύναμη της φωνής μας, στους τοίχους της Αθήνας και των άλλων πόλεων προβάλλοντας τις απόψεις μας και ελπίζουμε να μην στέλνει τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΕΛΤΑ ο Μαρκογιαννάκης όπως το έκανε στα Εξάρχεια πριν λίγες μέρες για να μας σταματάνε. Ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα μας www.antarsya.org

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΗ 12.30 ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) με θέμα: η αντικαπιταλιστική απάντηση στην κρίση και η κάθοδος της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α στις εκλογές.

antarsya.org

Μια σημείωση μόνο..
Υποθέτω πως η συνέντευξη θα γίνει μεθαύριο Πέμπτη, 10 Σεπτέμβρη και όχι στις 10 Οκτώβρη που δεν είναι και Πέμπτη, και είναι και μετά τις εκλογές...

Δεν υπάρχουν σχόλια: