Τετάρτη, Μαΐου 19, 2010

Πέμπτη 20/5 - ΑΠΕΡΓΙΑ


Πέμπτη 20 Μάη, ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ και την ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ,

στις 10.30 π.μ. στο Μουσείο.

Στο φόντο της παγκόσμιας βαθιάς κρίσης του συστήματος, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη ενεργό στήριξη του ΛΑΟΣ και την συναίνεση της ΝΔ, προχωρά με διαδικασίες και όρους κοινοβουλευτικής δικτατορίας σε ένα πραγματικό αντεργατικό πραξικόπημα. Η συμφωνία με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ ισοδυναμεί με έναν κοινωνικό μεσαίωνα και προετοιμάζει το έδαφος για ακόμη σκληρότερα μέτρα. Είναι μέτρα σωτηρίας των επιχειρήσεων και των τραπεζών, που ευθύνονται για την κρίση. Είναι μέτρα που σε κάθε περίπτωση επιδιώκουν να φέρουν τους εργαζομένους σε συνθήκη εξαθλίωσης και το εργατικό κίνημα σε κατάσταση συντριβής, σαν διέξοδο αφενός για να ανακάμψουν τα κέρδη αλλά και να ενισχυθεί η πολιτική και κοινωνική κυριαρχία των δυνάμεων του συστήματος.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εμφανίζεται ότι δήθεν δίνει μάχη να απαλλαγεί η χώρα από την επιτήρηση. Ενώ από την πρώτη στιγμή γνωρίζει πολύ καλά το ...ζητούμενο, που δεν είναι άλλο από τη δραστική μείωση του εισοδήματος μας, δημοσιοποιεί τα μέτρα με ...δόσεις. Θέλει να υπονομεύσει τον κοινό αγώνα των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Προσπαθεί να συσκοτίσει τον ενιαίο αντεργατικό χαρακτήρα των μέτρων στο εισόδημα, στο ασφαλιστικό, στις εργασιακές σχέσεις. Θέλει να κρύψει τη σκληρή επίθεση στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα με την αύξηση του αριθμού των απολύσεων και τη μείωση των αποζημιώσεων, ενώ θα ακολουθήσει πολύ σύντομα κι η τυπική κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, μαζί με τη διάλυση των κατώτατων ορίων των μισθών, την ουσιαστική κατάργηση των κλαδικών ΣΣΕ, όπως προβλέπει το «μνημόνιο» συνεργασίας με το μηχανισμό στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ.

ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ: Απαγορευμένος καρπός η ασφαλιστική πρόνοια

Το σχέδιο-έκτρωμα για το ασφαλιστικό δεν είναι απλώς ένα ακόμη αντεργατικό πλήγμα. Πρόκειται για ένα «νομοσχέδιο - εφιάλτη» σε μία «κοινωνία - εφιάλτη». Πρώτον, γιατί ήδη το «μνημόνιο» που υπογράφηκε για να ενεργοποιηθεί ο «μηχανισμός στήριξης» και το σχετικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στις 6 Μαΐου περιέχουν ένα κανιβαλικό σύνολο δεσμεύσεων για την ασφάλιση που αποτελούν αδιαπραγμάτευτο πλαίσιο της ασκούμενης πολιτικής. Και δεύτερον γιατί, το εφιαλτικό νομοσχέδιο Λοβέρδου -που επιπροστίθεται στους νόμους Σιούφα, Ρέππα και Πετραλιά - γίνεται κατανοητή σε όλο του το βάθος, αν προβληθεί στην πραγματικότητα που θα διαμορφωθεί από το φθινόπωρο του 2011, όταν οι προωθούμενες αντιδραστικές τομές θα είναι ζώσα πραγματικότητα και η ανεργία θα σκαρφαλώσει στα ύψη. Για τη συντριπτική πλειοψηφία των ασφαλισμένων, και ιδίως των νέων εργαζομένων, καταργείται η έννοια της σύνταξης και της ασφαλιστικής προστασίας. Η σύνταξη και η ασφαλιστική προστασία, γίνονται «απαγορευμένος καρπός» για χιλιάδες εργαζόμενους και κυρίως για τη συντριπτική πλειοψηφία των νέων.

ή αυτοί ή εμείς !!

Μας λένε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση. Ότι η συμφωνία σφαγείο είναι ο μονόδρομος. Μονόδρομος για μας είναι η αποφασιστική κλιμάκωση πάλης. Αυτό έδειξε και η μεγάλη απεργία στις 5 Μάη, οι μεγαλειώδεις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, καθώς και προηγούμενες σημαντικές κινητοποιήσεις. Οι εργαζόμενοι απέρριψαν κατηγορηματικά την επαίσχυντη Συμφωνία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, απέδειξαν πως δεν πρόκειται να ανεχθούν την απαξίωσή τους, αλλά αντίθετα ξεσηκώνονται ενάντια σε αυτή την πολιτική.

Αντιπαλεύουμε τις επιλογές Κυβέρνησης -ΕΕ- ΔΝΤ, και απειθαρχούμε στις αντεργατικές πολιτικές τους. Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των αναγκών μας είναι αδύνατη χωρίς αντιπαράθεση με την ΕΕ, το ΔΝΤ και τις δεσμεύσεις που επιβάλλουν το Πρόγραμμα Σταθερότητας και ο «μηχανισμός στήριξης». Αυτός είναι ο μόνος δρόμος που έχει απομείνει στους εργαζόμενους.

  • ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΦΑΓΕΙΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ- ΕΕ- ΔΝΤ. Απειθαρχία με τις δεσμεύσεις της ΟΝΕ και της ΕΕ. Άμεση παύση πληρωμών του δημόσιου χρέους προς το διεθνές τραπεζο-πιστωτικό σύστημα.
  • ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Να μη χαθεί καμία θέση εργασίας, να απαγορευτούν οι απολύσεις. Κατάργηση της ελαστικής εργασίας και του δελτίου παροχής υπηρεσιών στην εξαρτημένη σχέση εργασίας.
  • Μείωση των ωρών εργασίας (35ωρο, 5νθήμερο, 7ωρο), σαν μέσο τόσο για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, όσο και για το χτύπημα της ανεργίας. Ριζικές αυξήσεις στους μισθούς. 1400€ κατώτερο μισθό.
  • Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση, Σύστημα Υγείας και παιδεία για όλους.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

(ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ)

Πλατεία Καρύτση 10, 10561,4ος όροφος, ΑΘΗΝΑ, http://www.somtechnik.gr,

Δεν υπάρχουν σχόλια: