Τετάρτη, Μαΐου 12, 2010

ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΕ Σ.Ε.Ψ.Ε.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

(ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ)

Πλατεία Καρύτση 10, 4ος όροφος, ΑΘΗΝΑ, http://www.somtechnik.gr,


ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ!

ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ

Την Δευτέρα 10 Μαΐου ανακοινώθηκε στον υπάλληλο του Σ.Ε.Ψ.Ε. (Συνεταιρισμός Επαγγελματιών Ψυκτικών Ελλάδος), Νικόλα Κουσουλάκη η απόλυσή του. Ο Ν.Κ. είναι μέλος της προσωρινής διοίκησης του νέου Σωματείου των ψυκτικών και των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του κλάδου. Οι μόνες αιτίες που υπάρχουν για την απόλυση του εργαζόμενου είναι η συνδικαλιστική του ιδιότητα, το γεγονός της συμμετοχής του σε απεργίες, η δραστηριότητα και αλληλεγγύη του σε σχέση με τους άλλους εργαζόμενους και γενικότερα η θέση που έπαιρνε στο πλευρό των εργαζομένων.

Την ίδια μέρα που ανακοινώθηκε η απόλυση, στην έδρα του συνεταιρισμού συγκεντρώθηκαν δεκάδες εργαζόμενοι και συνδικαλιστές. Οι εκπρόσωποι του συνεταιρισμού στην επικοινωνία τους με τους συνδικαλιστές - αλλά και σε κάθε προηγούμενη τοποθέτηση τους - αναγνώριζαν ότι δεν υπήρχε ουδέποτε πρόβλημα με την εργασία που παρείχε ο Ν.Κ., πράγμα που φαίνεται από το γεγονός ότι του είχαν προτείνει θέση προϊσταμένου. Η απόλυσή του είναι απολύτως παράνομη και καταχρηστική.

Η κυβέρνηση η ΕΕ και το ΔΝΤ καταργούν πραξικοπηματικά κατακτήσεις δεκαετιών. Σε αυτό το περιβάλλον ανοίγει η όρεξη των εργοδοτών για απολύσεις και καταπάτηση κάθε εργασιακού δικαιώματος. Δύο δρόμους έχουν οι εργαζόμενοι. Ο ένας είναι η υποταγή στο μεσαίωνα. Ο άλλος είναι να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι και με την αλληλεγγύη τους να ανοίξουν το δρόμο για να μην περάσει ο μεσαίωνας. Κάθε απόλυση που γίνεται, πρέπει να σημαίνει και μια μεγάλη μάχη για τους εργαζόμενους. Όλοι ενωμένοι μπορούμε να παλέψουμε ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία. Μας αφορά όλους.

Καλούμε την εταιρεία να προχωρήσει στην ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ του συναδέλφου. Η εργοδοσία να παύσει κάθε πρακτική με στόχο την τρομοκράτηση και τον εκβιασμό των εργαζομένων. Σε διαφορετική περίπτωση θα έχει να αντιμετωπίσει καθημερινά το κίνημα των εργαζομένων μέχρι τελικά να επαναπροσληφθεί ο συνάδελφός μας.

ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟΛΥΣΗ.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ.

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ- ΕΕ -ΔΝΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: