Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 27, 2010

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ/ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ #4

Έχουν προχωρήσει αρκετά σε κάποιες περιφέρειες τα πράγματα, είχαμε και την μετάθεση της σύσκεψης στην Αττική (με την ανακοίνωση να δημοσιοποιείται μόλις μια μέρα πριν την αρχική ημερομηνία...) . Ας δούμε αναλυτικά...
(το post θα ενημερώνεται συνεχώς μέσα στην βδομάδα όσο βρίσκω περισσότερα στοιχεία)

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ :

ΑΤΤΙΚΗ :
Θα γίνει σύσκεψη την Πέμπτη (6:00μμ) στην αίθουσα των Τραπεζοϋπαλλήλων (Σίνα 16)

Οι τοπικές επιτροπές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από όλη την Αττική καλούν τα μέλη και τους φίλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ την Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη στις 6.00 μ.μ. στην Αίθουσα Υπαλλήλων Τράπεζας Ελλάδας (Σίνα 16) σε ανοιχτή Σύσκεψη με στόχο μια αντικαπιταλιστική πολιτική παρέμβαση στην Περιφέρεια Αττικής.

Απευθυνόμαστε σε κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια που βρέθηκε στους απεργιακούς αγώνες ενάντια στο σφαγείο κυβέρνησης- ΔΝΤ-ΕΕ, στους αγώνες ενάντια στον Καλλικράτη και την εγκατάσταση του ΔΝΤ στους Δήμους, στους αγώνες για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων από την βουλιμία του κεφαλαίου, στις κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των μεταναστών από τις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις, στους αγώνες για την υπεράσπιση της δημόσιας Παιδείας, της Υγείας και των Συγκοινωνιών, στους αγώνες για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.


Σημείωση : Ναι μεν γίνεται την Πέμπτη η σύσκεψη, αλλά έχει ΠΡΟαποφασιστεί η υποψηφιότητα του Άγγελου Χάγιου όπως φαίνεται στην αφίσα που θα δείτε παρακάτω για την εκδήλωση της δημοτικής κίνησης στην Αθήνα...
Κατά τα άλλα "όλη η εξουσία στις συνελεύσεις" ...

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Τη Δευτέρα 27 Σεπτέμβρη στις 12.30 το μεσημέρι θα παρουσιαστεί σε Συνέντευξη Τύπου η περιφερειακή κίνηση για την Κεντρική Μακεδονία με πρόταση υποψήφιος για τη θέση του περιφερειάρχη να είναι ο Γιάννης Κούτρας, ειδικευόμενος γιατρός, πρόεδρος της νοσοκομειακής επιτροπής και μέλος του ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.
(Από Εργατική Αλληλεγγύη, τ935, σελ.2)

Σε συνέντευξη τύπου καλεί την Πέμπτη 30/9 στις 12 το μεσημέρι στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης η «Αντικαπιταλιστική Αριστερά-ΑΝΤΑΡΣΙΑ σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ» που θα συμμετάσχει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με επικεφαλής τον Γιάννη Κούτρα, ειδικευόμενο γιατρό, πρόεδρο της νοσοκομειακής επιτροπής και μέλος του ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Ιπποκρατείου νοσοκομείου. Στη συνέντευξη τύπου θα μιλήσουν οι υποψήφιοι, καθώς και πανεπιστημιακοί που στηρίζουν την Κίνηση.

Εκδήλωση-συζήτηση για τις περιφερειακές εκλογές θα γίνει και στα Γιαννιτσά την Κυριακή 3 Οκτώβρη στις 6.30μμ, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Ομιλητές θα είναι ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Κούτρας και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης νομού Πέλλας, Μάκης Γεροντίδης, υπάλληλος Κτηματικής Υπηρεσίας. «Η εφαρμογή του Καλλικράτη θα οδηγήσει σε περαιτέρω εγκατάλειψη της επαρχίας και της υπαίθρου και στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος το όνομα της ΄ανάπτυξης΄» αναφέρει το κάλεσμα για την εκδήλωση. «Γι΄ αυτό οι εκλογές του Νοεμβρίου είναι κεντρική πολιτική μάχη. Τα αποτελέσματά της θα προσπαθήσουν να τα χρησιμοποιήσουν η κυβέρνηση και οι λοιπές δυνάμεις του συστήματος για την ακόμα μεγαλύτερη επίθεση στα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα. Ας τους χαλάσουμε τα σχέδια».

Πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης οργανώνουν η «Θεσσαλονίκη της Ανατροπής» και η «Αντικαπιταλιστική αριστερά - ΑΝΤΑΡΣΙΑ» την Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη στις 10μμ στο κέντρο Σάρωθρον στα Λαδάδικα.

(Aπό την Εργατική Αλληλεγγύη τ.936)

ΗΠΕΙΡΟΣ

Υπάρχει συνεχής ενημέρωση από το blog της Αριστερής Παρέμβασης στην Ήπειρο (και της δημοτικής κίνησης ΔΡΑΣΥ στα Γιαννενα), που είναι ενεργό από τις προηγούμενες νομαρχιακές εκλογές (ένα από τα ελάχιστα) .

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συγκροτήθηκε το σχήμα "Ανταρσία στο Αιγαίο", έφτιαξε και blog

Ανταρσία στο Αιγαίο - Αντικαπιταλιστική Αριστερά!

υπάρχει και συνέντευξη του επικεφαλής Τάκη Τσιρεπλή στο Πριν που κυκλοφορεί (σελ.15).

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Το Σάββατο έγινε σύσκεψη, και διοργανώνεται νέα την Τετάρτη 29/9 στα γραφεία της Α' ΕΛΜΕ Αχαϊας,


Το Σάββατο 25/9 πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη μελών και φίλων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Δυτική Ελλάδα με τη συμμετοχή αγωνιστών από όλους τους επιμέρους νομούς. Στη συζήτηση που διεξήχθει αποφασίστηκε η στήριξη στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές ενός αριστερού αντικαπιταλιστικού σχήματος στη Δυτική Ελλάδα με σαφές πρόγραμμα ενάντια στην τριπλή κατοχή της χώρας από Ε.Ε., Δ.Ν.Τ. και κυβέρνηση. Με πολιτικούς στόχους τη διαμόρφωση ένα ισχυρότερο ρεύμααναχαίτησης της κανιβαλικής κυβερνητικής πολιτικής.Με κεντρικούς στόχους την άρνηση του χρέους και τη μονομερή διαγραφή του, την έξοδο από το Ευρώ και την ΕΕ. Τον αγώνα για την αναδιανομή του πλούτου, την εθνικοποίηση των τραπεζών και λειτουργία τους υπό κοινωνικό έλεγχο. Τον αγώνα για τα τοπικά ζητήματα της εποχής μας. Τον αγώνα αυτό θεωρούμε πως δεν πρέπει να δώσουμε μόνοι! Για αυτό και οργανώνουμε νέα σύσκεψη για την οριστική συγκρότηση της κίνησης την Τετάρτη 29/9 στις 20:00 στα γραφεία της Α’ ΕΛΜΕ Αχαίας όπου και καλούμε κάθε ανένταχτο αγωνιστή να συμμετάσχει στη συλλογική αυτή προσπάθεια.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έχει προταθεί για περιφερειάρχης με το ψηφοδέλτιο της «Αριστερής Παρέμβασης-Αντικαπιταλιστικής Κίνησης Δυτικής Ελλάδας» ο Δημήτρης Δεσύλλας.



ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Την Παρασκευή 24/9 έγινε η καταληκτική -για το όνομα- σύσκεψη και αυτή είναι η προκήρυξη

Διακήρυξη της Αριστερής - Αντικαπιταλιστικής παρέμβασης στο Μοριά


ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ -ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας στηρίζει το ψηφοδέλτιο για τις περιφερειακές εκλογές με τον τίτλο «Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία» και υποψήφιο περιφερειάρχη τον Γενηκομσίου Φάνη ιδιωτικό υπάλληλο.

Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου θα γίνει στην επόμενη συνέντευξη τύπου την ερχόμενη εβδομάδα.




ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Έγινε συνάντηση χθες στη Λιβαδειά .

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Υπάρχει για την Τετάρτη 29/9 στην Κοζάνη κάλεσμα σε
όλους τους αγωνιστές που κατανοούν την ανάγκη για την ύπαρξη ενός ανεξάρτητου αντικαπιταλιστικού πόλου, στην ιδρυτική συνέλευση του συνδυασμού την Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη 2010 στις 8 και 30 μμ στο εργατικό κέντρο Κοζάνης , με θέματα
α)Ιδρυτική διακήρυξη
β)Επιλογή υποψήφιου Περιφερειάρχη
γ)Συγκρότηση ψηφοδελτίου .



ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ :

ΑΘΗΝΑ
Έγινε σύσκεψη την περασμένη Τρίτη και αποφασίστηκε ομόφωνα να είναι επικεφαλής ο Πέτρος Κωνσταντίνου .


Πάνω από 150 άτομα συμμετείχαν την Τρίτη 21 Σεπτέμβρη στην Ανοικτή Σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν τα μέλη και οι φίλοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από το Δήμο της Αθήνας. Η Σύσκεψη αποφάσισε ότι προχωράει σε κάλεσμα για συγκρότηση αντικαπιταλιστικής Δημοτικής Κίνησης, με στόχο τη μόνιμη και σταθερή παρέμβαση στο Δήμο της Αθήνας και τα κινήματα που αναπτύσσονται εκεί και η οποία θα συμμετέχει στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές στη βάση ενός αντικαπιταλιστικού προγράμματος πάλης. Αποφασίστηκε επίσης ομόφωνα να προταθεί ο Πέτρος Κωνσταντίνου ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου. Ως προς το όνομα της Δημοτικής Κίνησης προτάθηκε το «ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ».

Απευθυνόμαστε σε κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια που βρέθηκε στους απεργιακούς αγώνες ενάντια στο σφαγείο κυβέρνησης- ΔΝΤ-ΕΕ, στους αγώνες ενάντια στον Καλλικράτη και την εγκατάσταση του ΔΝΤ στους Δήμους, στους αγώνες για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων από την βουλιμία του κεφαλαίου, στις κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των μεταναστών από τις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις, στους αγώνες για την υπεράσπιση της δημόσιας Παιδείας, της Υγείας και των Συγκοινωνιών, στους αγώνες για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Τέλος, συγκροτήθηκε οργανωτική επιτροπή για να ολοκληρώσει τις επόμενες μέρες την πρόταση για την Εκλογική Διακήρυξη και τα άλλα υλικά της Δημοτικής Κίνησης και να συγκεκριμενοποιήσει το πρόγραμμα της προεκλογικής καμπάνιας.

Πραγματοποιούμε μεγάλη ανοιχτή συνέλευση-εκδήλωση για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου και το σχεδιασμό της δράσης της Δημοτικής Κίνησης στο διάστημα 8-11 Οκτώβρη.


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η Δημοτική Κίνηση για το Δήμο Θεσσαλονίκης «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ - Καλλικράτη» διοργάνωσε συνέντευξη Τύπου σήμερα Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010, στην οποία ανακοίνωσε την κάθοδό της στις Δημοτικές Εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ζήσης Κλεισιάρης, επί σειρά ετών μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι η δημοτική κίνηση απευθύνεται σε όλους όσους βρέθηκαν στους απεργιακούς αγώνες ενάντια στην κυβέρνηση, το ΔΝΤ, την ΕΕ και τον Καλλικράτη, αλλά και στους αγώνες για την υπεράσπιση της δημόσιας Παιδείας, της Υγείας και των Συγκοινωνιών, για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων από την βουλιμία του κεφαλαίου, στις κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των μεταναστών από τις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις. Επίσης, επισήμανε ότι οι υποψηφιότητες Γκιουλέκα και Μπουτάρη εκφράζουν τα συμφέροντα των οικονομικά ισχυρών και τη συμφωνία τους στην εκποίηση του δημόσιου πλούτου της πόλης στο πνεύμα της εθελοντικής δουλείας στο μνημόνιο.

Η Δημοτική Κίνηση «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ - Καλλικράτη» υπογράμμισε ότι η παρέμβασή της θα συνεχιστεί και μετά τις δημοτικές εκλογές στη βάση του αντικαπιταλιστικού προγράμματος με βάση το οποίο συγκροτήθηκε. Βασικά σημεία του που αναπτύχθηκαν είναι η ανατροπή των μέτρων κυβέρνησης και τρόικας, η παύση πληρωμών - διαγραφή του χρέους, η εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο, η έξοδος από την ΟΝΕ και το ευρώ, η απαγόρευση των απολύσεων. Επίσης, τονίστηκε η κάθετη εναντίωση με κάθε σκέψη ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ και του ΟΣΕ.
(από την Εργατική Αλληλεγγύη τ.936)

ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Συνέλευση τοπικής επιτροπής ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πειραιά με θέμα τη συγκρότηση αντικαπιταλιστικού ψηφοδελτίου για το Δήμο του Πειραιά θα γίνει το Σάββατο 2 Οκτώβρη στις 6μμ στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.


MΑΡΟΥΣΙ
Υπάρχει σύσκεψη της 'Εκτός των Τειχών' την Τρίτη 28/9 (7:30μμ) στο Θεωρείο Cafe, Κονδύλη 3


ΒΥΡΩΝΑΣ

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ


Έγινε η ανοικτή συζήτηση της Αριστερής Παρέμβασης χθες στο Βύρωνα με θέμα "Μνημόνιο, Σχέδιο Καλλικράτης, πολιτική του Δήμου. Ανατρέπουμε τα δεδομένα με αγώνες και ριζοσπαστική παρέμβαση στις εκλογές".

ΓΛΥΦΑΔΑ

Μάλλον θα κατέβει η Πρωτοβουλία Κατοίκων στα νότια,

το στοίχημα θα κρίνει η πάλη του λαού

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Θα συμμετάσχει η Αριστερή Κίνηση, με επικεφαλής και πάλι την Αντωνία Αθανασοπούλου-Βαφειάδου

ΚΗΦΗΣΙΑ


Την Τετάρτη 29/9 υπάρχει (αν η αφίσα και το συνοδευτικό κείμενο δεν είναι troll) συνάντηση-συζήτηση στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δ.Κηφησιάς


ΠΡΕΒΕΖΑ
Δημιουργήθηκε η Αριστερή Παρέμβαση πολιτών δ. Πρέβεζας

Στις εκλογές του Νοέμβρη χωρίς υποψήφιο Δήμαρχο!*

Διακήρυξη για τις δημοτικές εκλογές


8 σχόλια:

Ευρυτερος είπε...

Δεν ξέρω, Ανταρσία στο Αιγαίο ή στον Πειραιά ίσως ταιριάζει αλλά ελπίζω να μην είναι Ανταρσία στην Αττική η ονομασία. Θα δούμε βέβαια.

haridimos είπε...

Χωρίς αναφορά στο ψηφοδέλτιο το γκάλοπ της GPO..
Οταν δεν έχεις ανακοινώσει επίσημα υποψήφιο, δεν μπορείς ούτε να γκρινιάξεις..

ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΕΞΤΡΕΜ είπε...

Στο Περιστερι υποψηφια θα ειναι η Αντωνια Αθανασοπουλου-Βαφειαδου και οχι Θεοδωροπουλου που γραφεις εκ παραδρομης

ΑΝΤΑΡΣΥΤΗΣ είπε...

Εμένα πάντως μου φαίνεται αρκετά προβληματικό το να κατεβαίνουμε παντού έχοντας στον τίτλο το ΑΝΤΑΡΣΙΑ, έστω και ορθογραφημένα. Αν είναι έτσι να φτάξουμε παράταξη σαν το ΚΚΕ. Υποτίθεται πως είμαστε με τις κινήσεις και τις διαδικασίες από τα κάτω ΜΑΖΙ με τις συνενοήσεις των οργανώσεων και όχι ΜΟΝΟ με αυτές. Άλλο πράγμα να καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλο να βαφτίζεται έτσι κάθε ψηφοδέλτιο.

haridimos είπε...

Παντου δεν κατεβαίνουμε σαν Ανταρσυα. Στην Ηπειρο είναι Αριστερή Παρέμβαση - νομίζω ίδιος είναι ο τίτλος και στη Θεσσαλια (αν και δεν εχω δει επισημη ανακοινωση).
Συμφωνώ πάντως πως δεν πρέπει να υπάρχει το ίδιο όνομα που παραπέμπει στην Ανταρσυα σε ολες τις περιφέρειες, γιατί είναι σομπρέρο μεξικάνικο.

Ευρυτερος είπε...

Αυτό που έχω ακούσει είναι ότι σκέπτονταν να ονομάσουν την κίνηση "Ανταρσία στο Μοριά". Προτιμώ το νέο τίτλο. Πάντως δεν ξέρω αν το ΑΝΤΑΡΣΙΑ σε κάποιες περιπτώσεις είναι τόσο κακό. Τουλάχιστον είναι αναγνωρίσιμο.

ΑΝΤΑΡΣΥΤΗΣ είπε...

Αναγνωρίσιμο είναι, αλλά το θέμα πΟυ εγώ έχω είναι το κατά πόσο αυτή η διαδικασία είναι πραγματική και δεν περιορίζεται μόνο στους φίλους και τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

haridimos είπε...

Στην Αττική η διαδικασία ΔΕΝ είναι πραγματική. Είναι διαδικασία γραφείων και μόνο .

Στις άλλες περιφέρειες θέλω να πιστεύω ότι κατά βάση η διαδικασία είναι πραγματική..