Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 01, 2010

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΔΕΘ

Πανελλαδική διαδήλωση προγραμματίζεται για τις 11 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού για τα εγκαίνια της ΔΕΘ και η κινητικότητα είναι αρκετά έντονη..


Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. έβγαλε ανακοίνωση (την πρώτη μετά τη ραστώνη του Δεκαπενταύγουστου) με την οποία καλεί
Να γίνει η Πανελλαδική διαδήλωση στη ΔΕΘ 11 Σεπτέμβρη αφετηρία νέων αγώνων

Ανακοίνωση εξέδωσε και το ΝΑΡ
Η ΔΕΘ πρώτη μάχη στο νέο γύρο αγώνων

με την Τάση Συμβολής στην Κομμουνιστική επαναθεμελίωση πάντως να έχει προηγηθεί με κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα λίγες μέρες νωρίτερα :

Κείμενο – πρόταση της Τάσης συμβολής στην κομμουνιστική επαναθεμελίωση για την κινητοποίηση στην ΔΕΘ 2010


Και το ΚΚΕ μ-λ καλεί σε κινητοποίηση στη ΔΕΘ

Όλοι στους δρόμους ενάντια στο Μνημόνιο!


Το ΕΕΚ είχε ανεβάσει σχετικό κείμενο/προτροπή με ημερομηνία Σεπτέμβρη από τις αρχές Αυγούστου..
Κάλεσμα του ΕΕΚ για την ΔΕΘ2/9/2010
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΠΟ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ / ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 6 μ.μ. ΚΑΜΑΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη ΔΕΘ καλουν και οι επιτροπές κατά των διοδίων




Παραμένει φυσικά ερωτηματικό αν θα υπάρξει κοινή συγκέντρωση της εκτός των τειχών Αριστεράς, ή θα δούμε τα περσινά φαινόμενα... Το γεγονός πως ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση, πως το ΕΕΚ καλεί στην Καμάρα και πως η αφίσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν αναφέρει ώρα-μέρος, όσο να'ναι είναι λογικό να μεγαλώνουν τις αμφιβολίες...

Επί του πιεστηρίου...



το ΣΕΚ ήδη έχει δρομολογήσει παρουσία στο άγαλμα του Βενιζέλου και όχι στην Καμάρα και προφανώς γι'αυτό δεν έχει μέρος συγκέντρωσης η αφίσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (που είναι τεχνοτροπίας-διχρωμίας ΣΕΚ)


Υ.Γ. Το Μ-Λ ΚΚΕ δεν υπάρχει στην παραπάνω λίστα καθώς έχει ένα δίμηνο να ανανεώσει το site του και τις ανακοινώσεις του τις βρίσκω μόνο στην Ελευθεροτυπία..

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλό το σχόλιο για το ΜΛ ΚΚΕ. Δυστυχώς κατά τη γνώμη μου κάποιοι δεν κατανοούν ότι ειδικά σήμερα δεν μπορεί να υπάρξει αξίοπιστη προσπάθεια στο εργατικό κίνημα αν δεν βρίσκεται απέναντι από ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ που παίζουν ξεκάθαρο ρόλο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν το καταλαβαίνουν. Ή μάλλον μπορώ αλλά θα μακρυγορήσω, οπότε άσ'το.

Pablo Rabia είπε...

το χρέος που "παγώνει" εύκολα ξεπαγώνει. αυτό για το ΣΕΚ και για όσους υιοθετούν τη λογική της στάσης πληρωμών ή ακόμα χειρότερα της αναδιαπραγμάτευσης του χρέους. (π.χ Παπακωνσταντίνου του ΝΑΡ)

όσον αφορά το θέμα του που καλεί ο καθένας εγώ πιστεύω πως πρέπει να ξεφύγουμε τόσο από τη λογική των ανεξάρτητων "ταξικών" συγκεντρώσεων όσο κι απ' αυτή της υποταγής στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία. έγω θα πρότεινα ξεχωριστή προσυγκένρωση των "εκτός των τειχών" και κοινή πορεία με τους εργαζόμενους που δυστυχώς υποστηρίζουν τους "εντός των τειχών".

Pablo Rabia είπε...

εγώ αν υιοθετούσα την λογική της ανεξάρτητης ταξικής πορείας θα έπρεπε να πορευτώ μόνος μου αφού τον τελυταίο καιρό έχω την τάση να θεωρώ τους πάντες πλην του εαυτού μου οπορτουνιστές. εξαιτίας της ελλειπούς κοινωνικής εμπλοκής μου είπε μια συντρόφισσα.

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Ρε χάρη, άμα έχεις βγάλει άκρη για το τι θα γίνει τελικά, ρίξε κανά φως γιατί έχω χάσει το μπούσουλα. Το τελευταίο που άκουσα και με έστειλε είναι κοινή προσυγκέντρωση ανταρσύα στην αγία σοφία -που είναι ανάμεσα στην καμάρα και το άγαλμα- και μετά καθένας όπου καταλαβαίνει. Ελπίζω να μην ισχύει.

haridimos είπε...

Δεν υπάρχει κάτι δεδομένο..
Υπάρχουν 3 προτάσεις
η μια λέει για συγκέντρωση στην Καμάρα (με τη γνωστή φόρτιση μακριά απο τη ΓΣΕΕ) και κοινή πορεία, η δεύτερη για χωριστό Αγωνιστικό Ραντεβού (Αγία Σοφίας), και κοινή διαδήλωση, υπερασπίζοντας το μοντέλο του Μουσείου στην Αθήνα τον τελευταίο χρόνο και η τρίτη και μειοψηφικότερη (στο συντονιστικο) θέλει χωριστή συγκέντρωση αλλά και χωριστή πορεία.

haridimos είπε...

Tο ΝΑΡ πάει για Καμάρα (μαζί με ΕΕΚ κλπ) τελικά .
Ταξική Συγκέντρωση το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη στις 6.00 μ.μ. στην Καμάρα οργανώνουν πρωτοβάθμια σωματεία, επιτροπές αγώνα και συλλογικότητες της αριστεράς.

haridimos είπε...

Το Μ-Λ ΚΚΕ τελικά καλεί σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ !
http://www.m-lkke.gr/texts/view/83/%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%B7%CF%81%CF%8D%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82#

Ενώ το ΚΚΕ μ-λ στην Καμάρα
http://antigeitonies.blogspot.com/2010/09/11_08.html