Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 06, 2010

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ

Μπορεί στην Αττική ουσιαστικά να μην κουνιέται ακόμα φύλλο σε σχέση με τις περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου στο χώρο της εκτός των τειχών Αριστεράς (γεγονός τουλάχιστον αναντίστοιχο με το γεγονός πως το 2006 είχαν πάρει 19,974 ψήφους και 1,34% ο Λαϊκός Δρόμος του Μ-Λ ΚΚΕ και 19,857 με 1,33% η Συμμαχία για την Υπερνομαρχία που είχε στηρίξει το ΣΕΚ, πέρα ίσως από το δεδομένο ότι το ΚΚΕ μ-λ θα απέχει από τις Καλλικρατικές εκλογές) αλλά στην υπόλοιπη Ελλάδα υπάρχει κινητικότητα..

Στην Ήπειρο, έχει συγκροτηθεί ήδη η "Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο", ενώ έχουν ανακοινωθεί και τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου
Πρώτα ονόματα ψηφοδελτίου της Αριστερής Παρέμβασης στην Ήπειρο
ενώ προχωρούν και οι διαδικασίες για τον Δήμο Ιωαννίνων

ΚΑΛΕΣΜΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Οι δυνάμεις που απαρτίζουν την Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο στις 8/9/10 μέρα Τετάρτη και ώρα 19.30 στη στοά Σάρκα (αιθ. τέως ΕΛΚΕΠΑ) πραγματοποιούν ανοικτή σύσκεψη- συνέλευση με κύριο θέμα την αυτόνομη κάθοδο στο Δήμο Ιωαννίνων, την έγκριση της διακήρυξης, την ανάδειξη του ψηφοδελτίου και του επικεφαλής του συνδυασμού.


Χτες στη Μυτιλήνη έγινε

Ανοιχτή σύσκεψη για τη συγκρότηση ψηφοδελτίου ανατροπής στο Β. Αιγαίο

και αποφασίστηκε η συγκρότηση για

Ψηφοδέλτιο ανατροπής με αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα στο Β. Αιγαίο


Σήμερα υπάρχει σύσκεψη στην Καλαμάτα

Η «ΑΝΤΑΡΣΥΑ» συγκροτεί ψηφοδέλτια

(06/09/2010)
Ανοιχτή σύσκεψη για τη συγκρότηση ψηφοδελτίων, εν όψει των περιφερειακών εκλογών του Νοεμβρίου «στη βάση ενός αντικαπιταλιστικού προγράμματος πάλης» –όπως σημειώνεται στην ανακοίνωσή της- συγκαλεί το κόμμα «ΑΝΤΑΡΣΥΑ», απόψε στις 8 το βράδυ, στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Την Τετάρτη στην Τρίπολη

Σύσκεψη για τις Εκλογές στην Τρίπολη

Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η κ.ο. ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ καλούν σε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Τρίπολης με θέμα την κάθοδο στις Εκλογές Τοπικής Διοίκησης στην Περιφέρεια Πελοπονήσου

Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Τρίπολης



Διεργασίες έχουν γίνει και στην Κρήτη, με συναντήσεις στο Ρέθυμνο & τα Χανιά .

ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Αντικαπιταλιστικά ψηφοδέλτια στην Περιφέρεια Κρήτης

01-09-2010

'Η συγκρότηση και κάθοδος αριστερών αντικαπιταλιστικών ψηφοδελτίων στην Περιφέρεια Κρήτης αλλά και στον Δήμο Χανίων' είναι ο στόχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπως αποφασίσθηκε στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο.
'Αυτές οι εκλογές είναι βαθιά πολιτικές και πιστεύουμε ότι χρειάζεται ένα πρόγραμμα εξόδου από την κρίση. Ενα πρόγραμμα που θα έχει ως θεμέλιό του την άρνηση του χρέους, την εθνικοποίηση τραπεζών, να περιέλθουν υπό δημόσιο και εργατικό έλεγχο οι μεγάλες επιχειρήσεις και να υπάρξει ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ενωση και την ΟΝΕ', τόνισε σε δηλώσεις του μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ. Βασίλης Λιόντος.
Ο ίδιος υπογράμμισε πως χωρίς τα παραπάνω 'δεν μπορείς να κάνεις καμία φιλολαϊκή πολιτική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και η πιο μικρή παραχώρηση θα γίνει υπό την πίεση ενός κινήματος με αυτά τα στοιχεία. Δεν μπορείς να μιλάς για τους όρους εργασίας, την ελαστική, την ανασφάλιστη εργασία σε Δήμους και Δημοτικές Επιχειρήσεις χωρίς να αντιπαρατίθεσαι με τη λογική της Ε.Ε. που προωθεί αυτές τις πολιτικές. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο «Καλλικράτης» δημιουργεί τοπικά κράτη που θα εξαρτώνται από την Ε.Ε., θα παίρνουν δάνεια, θα υπερχρεώνονται και θα φορολογούν σκληρά τους δημότες. Είναι μια έξυπνη πρακτική της κυβέρνησης γιατί μετακυλίει το δημόσιο χρέος στους Δήμους, οδηγώντας τους στην πλήρη επιχειρηματικοποίηση'. Ο κ. Λιόντος υποστήριξε επίσης πως στην ατζέντα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών 'δεν αρκεί να μπαίνει το περιβάλλον και οι ελεύθεροι χώροι, ζητήματα απαραίτητα για την κοινωνία μας, αλλά και οι σχέσεις εργασίας και τα οικονομικά ζητήματα'. Τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ επεσήμαναν πως ανάλογες πρωτοβουλίες αριστερών αντικαπιταλιστικών ψηφοδελτίων που δοκιμάστηκαν στις προηγούμενες εκλογές παρουσίασαν σημαντική επιτυχία εκλέγοντας δημοτικούς συμβούλους σε Δήμους της Αθήνας, στην Ηπειρο, την Πελοπόννησο και αλλού.



Ενώ στα Χανιά

θα γίνει την Τετάρτη συνάντηση από την 'Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της πόλης' για τις δημοτικές εκλογές

Συνάντηση έγινε και στη Θεσσαλονίκη (από την Εργατική Αλληλεγγύη - προσοχή στα pop-up...):
ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με όλες τις δυνάμεις της θα παρέμβει στις εκλογές για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συγκροτώντας ψηφοδέλτιο ανατροπής στη βάση του συνολικού αντικαπιταλιστικού προγράμματος. Αυτό αποφασίστηκε από την ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη στο κτήριο της ΕΔΟΘ. Στην εκδήλωση συμμετείχαν πάνω από 100 αγωνιστές και αγωνίστριες από τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, την Αραβησσό, τα Γιαννιτσά και αλλού. Την πρώτη εισήγηση έκανε ο Γιάννης Κούτρας, πρόεδρος της νοσοκομειακής επιτροπής του Ιπποκρατείου που τόνισε ότι απέναντι στην κρίση και το «Μνημόνιο» μπορεί και πρέπει να υπάρξει αντικαπιταλιστική απάντηση και ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρέπει να δώσει σ΄ αυτές τις εκλογές το στίγμα της κεντρικής πολιτικής μάχης ενάντια στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τη συναίνεση ΝΔ και ακροδεξιού ΛΑΟΣ, ενάντια στο «Μνημόνιο» και ενάντια στον «Καλλικράτη». Ο Γιάννης Λαθήρας, εκπαιδευτικός από τις Συκιές, αναφέρθηκε στην ανάγκη το ψηφοδέλτιο να στηρίζεται στο ζωντανό κόσμο του κινήματος και να προβάλλει τα αιτήματά του, συνδέοντας το συνολικό στίγμα της παρέμβασής μας με τα ιδιαίτερα προβλήματα της Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ακολούθησαν πολλές τοποθετήσεις και πλούσια συζήτηση όπου πήραν το λόγο εργαζόμενοι, πανεπιστημιακοί, φοιτητές και αγρότες απ΄ όλη την Κεντρική Μακεδονία. Ως άξονες της παρέμβασής μας ορίστηκαν η πάλη για την ανατροπή των μέτρων κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και η άμεση απόσυρση όλων των νομοσχεδίων. Η Παύση πληρωμών, διαγραφή του χρέους, η εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση, με εργατικό έλεγχο, η έξοδος από την ΟΝΕ και το ευρώ. Επίσης, η απαγόρευση των απολύσεων, η δημόσια δωρεάν υγεία, παιδεία για όλους και βέβαια το Όχι στον «Καλλικράτη» και η νομιμοποίηση όλων των μεταναστών. Στο τέλος αποφασίστηκε ομόφωνα να προχωρήσουμε άμεσα στην επιλογή ονόματος και στην εύρεση υποψηφίων, καθώς και στη συγκρότηση επιτροπών για τα οικονομικά της καμπάνιας, τον τύπο και τα νομικά θέματα, καθώς και τη συγκρότηση επιτροπής που θα οργανώνει την εξώστρεφη παρέμβαση και την υλικοτεχνική υποδομή. Μέχρι το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη θα οργανωθεί μεγάλη εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου και τυπικής έναρξης της προεκλογικής καμπάνιας.


Δεν μπόρεσα να βρω συγκεκριμένα στοιχεία για τις άλλες περιφέρειες, πέρα από αυτό στο site του ΝΑΡ

Σε ανοιχτές συσκέψεις και εκδηλώσεις προχωρούν οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εν όψει της μάχης των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της 7ης Νοέμβρη. Οι δυνάμεις του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμβάλλουν σε όλη τη χώρα για τη συγκρότηση αριστερών αντικαπιταλιστικών ψηφοδελτίων ανατροπής. Ψηφοδελτίων όπου θα συσπειρωθούν όλες εκείνες οι δυνάμεις και οι αγωνιστές, που θέλουν να παλέψουν από αντικαπιταλιστικές θέσεις για την απόκρουση και ανατροπή του σφαγείου κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, αποφασιστικής καταδίκης του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, για μια αριστερά της νίκης και της ανατροπής.
Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την παρέμβαση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Στη Θεσσαλία ήδη έγινε συνάντηση των δυνάμεων του μετώπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ και στο Ρέθυμνο πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύσκεψη για την παρέμβαση στην Περιφέρεια Κρήτης. Αντίστοιχες συσκέψεις έχουν γίνει στην Κέρκυρα για την Περιφέρεια Ιονίου και στην Ήπειρο, όπου ήδη συγκροτήθηκε η κίνηση «Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο» που ξεκίνησε τις περιοδείες και τις εξορμήσεις στην περιοχή. Αυτές τις ημέρες ανάλογες συσκέψεις έχουν προγραμματιστεί για το Βόρειο Αιγαίο, στη Μυτιλήνη, για την Πελοπόννησο στην Καλαμάτα και την Τρίπολη, για τη Δυτική Ελλάδα στην Πάτρα, ενώ διεργασίες γίνονται στη Στερεά Ελλάδα. Αυτές τις μέρες σχεδιάζονται και οι επόμενες κινήσεις για την μεγάλη περιφέρεια Αττικής, ενώ σε μια σειρά δήμους συγκροτούνται κινήσεις και ξεκινάει η εκλογική δουλειά των σχημάτων της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΡΑΝ δεν είχε στηρίξει τη "συμμαχία για την υπερνομαρχία" το 2006. Επίσημη γραμμή ήταν η αποχή και κάποια μέλη είχαν στηρίξει Τσιριγώτη.

haridimos είπε...

οκ, έγινε διόρθωση

Ευρυτερος είπε...

Στην Περιφέρεια Αττικής γίνεται ακόμα πιο δύσκολο να συγκροτήσεις ψηφοδέλτιο απ'ότι ήταν παλιότερα στην υπερνομαρχία. Γι'αυτό δεν ξέρω αν το ΜΛ-ΚΚΕ έχει τις οικονομικές και οργανωτικές δυνατότητες να κατέβει πάλι αυτόνομα.