Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 13, 2010

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ-ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ

Μια βδομάδα μετά το προηγούμενο σχετικό post (ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ) φαίνεται πως έχουν ψιλοανέβει οι στροφές στις διαδικασίες για τη συγκρότηση ψηφοδελτίων στις περιφερειακές & δημοτικές εκλογές .

Στο χθεσινό Πριν αναφέρεται πως θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες μέρες πρωτοβουλία/κάλεσμα για την περιφέρεια Αττικής . (Αναμφίβολα είναι θετική κίνηση, αλλά κατά την προσωπική μου γνώμη οι διαδικασίες θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει πριν τα σπάσουν ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ..)

Αντικαπιταλιστικά ψηφοδέλτια στις περιφέρειες

Εντείνεται η ανταπόκριση που εκδηλώθηκε από αγωνιστές της ευρύτερης αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, στο κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη συγκρότηση «ψηφοδελτίων ανατροπής στη βάση ενός αντικαπιταλιστικού προγράμματος πάλης». Τις επόμενες ημέρες, θα δημοσιοποιηθεί πρωτοβουλία - ανοικτό κάλεσμα για τη συγκρότηση αντικαπιταλιστικού ψηφοδελτίου στην Περιφέρεια Αττικής.

Στο ίδιο άρθρο υπάρχουν αναφορές και για τις κινήσεις που ήδη έχουν γίνει στις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Βορείου Αιγαίου, Θεσσαλίας, Πελοποννήσου και αυτές που δρομολογούνται σε Δυτική Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα, Ιόνια Νησιά . (Δεν υπάρχει αναφορά για Ηπειρο που το σχήμα έχει ήδη δημιουργηθεί) .

Για τις Δημοτικές τώρα, σε Βύρωνα - Χαλάνδρι - Νέα Ιωνία τα σχήματα που υπάρχουν θα δώσουν ξανά τη μάχη, υπάρχει σκέψη για σχήμα (ως συνήθως προεκλογικό..) στο Δήμο της Αθήνας, γίνονται διαδικασίες σε Αιγάλεω, Νέο Ηράκλειο, Πετρούπολη, Πύργο .

Απο κει και πέρα με ένα γρήγορο ψάξιμο βρήκα ακόμα πως ..

Στα Χανιά έγινε σύσκεψη την περασμένη βδομάδα (για ψηφοδέλτιο στον Δήμο από την Αριστερή Παρέμβαση που δρά εδώ και χρόνια) - διαβάστε το παρακάτω από το blog chania-reporter

Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ


“ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ”
Προσπάθεια για “ψηφοδέλτιο ανατροπής”
10-09-2010

'Κάνουμε την προσπάθεια να συγκροτήσουμε ένα ψηφοδέλτιο ανατροπής. Θέλουμε μια άλλη Αριστερά και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όχι μια Αριστερά διαχειριστική, αλλά μια Αριστερά δίπλα στα κινήματα, που δεν θα κάθεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, δεν θα αποτελεί συμπληρωματική δύναμη του επίσημου πολιτικού σκηνικού', τόνισε το μέλος της 'Αριστερής παρέμβασης στους δρόμους της πόλης', Αντρέας Λιοδάκης, στο περιθώριο της συνέλευσης με θέμα της αυτοδιοικητικές εκλογές που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Σπλάντζιας.


Στα Γιάννενα θα υπάρχει και πάλι η ΔΡΑΣΥ (Δημοτική Ριζοσπαστική Αγωνιστική ΣΥσπείρωση)

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΡΑΣΥ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2010

Στη Νέα Σμύρνη θα υπάρχει ξανά η Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους - Μια πόλη ανάποδα

Αγωνιστικά ενωτικά στις κοινωνικές μάχες που έρχονται με την Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης – Μία Πόλη Ανάποδα στις δημοτικές εκλογές

Στη Νέα Ιωνία κατεβαίνει ξανά η 'Εκτός Σχεδίου'

Ανακοίνωση συμμετοχής της Εκτός Σχεδίου στις δημοτικές εκλογές του Νοέμβρη



υ.γ. Θλίψη προξενεί το γεγονός πως πολλά μπλογκ σχημάτων έχουν να ενημερωθούν μήνες ή και χρόνια ..

3 σχόλια:

synedriakias είπε...

Τα μπλογκ της εκτός των τειχών Αριστεράς και των κινήσεων, πλην εξαιρέσεων, είναι θλιβερά και από άποψη αισθητικής και περιεχομένου...
Κι εγώ με τα μπλογκ είμαι και την άμεση ενημέρωση, όμως δεν μπορείς όλο τον κόσμο να τον βάλεις μπροστά στην οθόνη.
Το κύριο όμως είναι αυτό που έκανες, να μαζεύεις πληροφορίες για να φαίνεται όλη η κινητικότητα.
Επίσης, λόγω τοπικού ενδιαφέροντος, αναρωτιέμαι: Αυτή η Πρωκάτ στα Νότια θα κατέβει επιτέλους; Τώρα που ενώθηκαν οι δήμοι, ποιος την εμποδίζει;

Ανώνυμος είπε...

Σιγά μην κατέβει. Δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις (λέμε τώρα) του ΣΥΡΙΖΑ, όπως στην Πάτρα για να κατέβει.

ex Mao-Stalinist είπε...

Σύντροφοι τι είναι αυτή η Πρωκάτ στα Νότια;