Τρίτη, Σεπτεμβρίου 07, 2010

ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ



ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΕΩΝ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΓΏΝΩΝ

Η φετινή ΔΕΘ δεν θα είναι μια από τα ίδια.

Για τους πάνω, την αντιδραστική συμμαχία κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, ο Σεπτέμβρης είναι αφετηρία του νέου κύματος της επίθεσης, του μνημόνιου Νο 2, που φιλοδοξεί να ισοπεδώσει άμεσα ότι άφησε όρθιο το νομοθετικό πραξικόπημα του προηγούμενου Μαΐου: εξοντωτική λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις, νέα δυσβάσταχτη φορολογία για τα λαϊκά στρώματα, έκρηξη των απολύσεων και άγρια περικοπή των επιδομάτων ανεργίας, επιβολή της μερικής απασχόλησης και των ατομικών συμβάσεων εργασίας, πωλητήριο σε όλες τις ΔΕΚΟ, καταβαράθρωση της δημόσιας υγείας και παιδείας, παράδοση των «κλειστών
επαγγελμάτων» στις πολυεθνικές.

Στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός όχι απλά θα πάει με άδειο καλάθι, αλλά ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη δηλώνοντας ότι « θα πει όλη την αλήθεια». Αυτό με απλά λόγια σημαίνει επιθετική επιχειρηματολογία, του τύπου «τα μέτρα είναι απαραίτητα για να βγούμε από την κρίση» και «έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια» αλλά και σκληρή αντιμετώπιση όλων των αγωνιζόμενων κλάδων, βαφτίζοντας όποιον αντιστέκεται σε συντεχνία. «Θα σώσουμε την χώρα από την χρεοκοπία» δηλώνει ο πρωθυπουργός ξεχνώντας φυσικά να πει ότι έχει ήδη οδηγήσει την εργατική οικογένεια στην φτώχεια και την χρεοκοπία και σηκώνοντας
τα λάβαρα του «νέου πατριωτισμού» που είναι ο πατριωτισμός των τραπεζών, των βιομηχάνων ,των εφοπλιστών και των άλλων πραγματικών συντεχνιών που κερδίζουν και από την κρίση.

Ήδη η πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη μπήκε με το κλείσιμο από τον ΔΟΛ των εκδόσεων Ελληνικά Γράμματα (πετώντας στο δρόμο 100 εργαζόμενους), την απόλυση συνδικαλιστή μισθωτού τεχνικού και το στήσιμο βιομηχανίας μηνύσεων και συλλήψεων στους εργαζόμενους και αλληλέγγυους αγωνιστές που επί μήνες παλεύουν την εργοδοτική τρομοκρατία στο εστιατόριο banquet στη Θεσσαλονίκη.

Για τους κάτω, το ερώτημα είναι αμείλικτο:
Ή ο αντίπαλος θα προχωρά ακάθεκτος σαρώνοντας οτιδήποτε έχει απομείνει όρθιο, ή οι εργαζόμενοι θα σηκώσουν το ανάστημα τους και θα αντιδράσουν με ένα δεύτερο γύρο μαχητικών εργατικών αγώνων για την ανατροπή της επίθεσης, της κυβέρνησης και συνολικά του σύγχρονου καθεστώτος της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας.

Η ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση πρωτοβάθμιων σωματίων και άλλων επιτροπών και πρωτοβουλιών αγώνα θέλει να γίνει το προανάκρουσμα του δεύτερου γύρου των εργατικών αγώνων σπάζοντας το κλίμα παθητικοποίησης που έχουν επιβάλει κυβέρνηση, ΜΜΕ και συνδικαλιστική γραφειοκρατία.

Eνάντια στο συμβιβασμό της ΓΣΕΕ, την προδοτική συμφωνία της για την ΕΓΣΣΕ, την αποκλιμάκωση και σχεδιασμένη διάσπαση των αγώνων και την περιφρόνηση της εργατικής βάσης.

Για να πάρουν οι εργαζόμενοι την υπόθεση στα χέρια τους, για να έρθουν στην ημερήσια διάταξη τα εργατικά δικαιώματα που χτυπιούνται βάναυσα (μισθοί, ασφάλιση, σταθερή εργασία, δημόσια αγαθά, δημοκρατία στους χώρους δουλειάς), κόντρα στις απαιτήσεις της τρόικας. Για να μην πληρώσει ο λαός την κρίση, τα ελλείμματα, το χρέος και τους καπιταλιστικούς ανταγωνισμούς.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 6ΜΜ ΚΑΜΑΡΑ

2 σχόλια:

κάποιος είπε...

μπορεί να μου πει κάποιος ποια και πόσα πρωτοβάθμια σωματεία καλούν στην Καμάρα;

haridimos είπε...

Καλή ερώτηση...