Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 30, 2010

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ (φωτο)


Αυτό είναι -άν άκουσα καλά- το όνομα του συνδυασμού που θα πάρει μέρος στις περιφερειακές εκλογές στην Αττική, με επικεφαλής τον Άγγελο Χάγιο, όχι όπως αποφασίστηκε στη σημερινή σύσκεψη στη Σίνα που υποτίθεται πως είχε συγκληθεί από τις τοπικές συνελεύσεις γι'αυτό ακριβώς το λόγο, αλλά όπως είχε προαποφασιστεί στο συντονιστικό της Ανταρσύα...
Κείμενο θέσεων μπορεί και να διαβάστηκε (δεν ξέρω - πήγα αργά λόγω δουλειάς) πάντως σίγουρα δεν μοιράστηκε στον -αρκετό- κόσμο που ήταν εκεί ... Και όσοι ήταν εκεί και δε φορουσαν τα γυαλιά της οργάνωσής τους, έβλεπαν με το που έμπαιναν μέσα πόσο πραγματικά αμεσοδημοκρατικές ήταν οι διαδικασίες ...

Κι αυτό γιατί στην πόρτα της αίθουσας υπήρχε μια αφίσα *(αυτή που έχει στο εξώφυλλο και στη σελίδα 2 η χθεσινή Εργατική Αλληλεγγύη) της δημοτικής κίνησης που συγκροτήθηκε την περασμένη βδομάδα στην Αθήνα, δηλαδή της "Πρωτοβουλίας για την 'ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ'", για εκδήλωση της 11ης Οκτώβρη στην οποία "θα χαιρετίσει ο Άγγελος Χάγιος, επικεφαλής για την περιφέρεια Αττικής"..

Ο επικεφαλής δηλαδή είχε κλείσει από την απόφαση του συντονιστικού, δεν τέθηκε καν θέμα ψηφοφορίας (το προεδρείο είπε πως θα έπρεπε να κατατεθούν αντιρρήσεις για να θεωρηθεί πως η πρόταση δε γίνεται ομόφωνα αποδεκτή ή κάτι τέτοιο... και μου έφερε μνήμες συνέλευσης Ερασιτεχνικής Α.Ε.Κ. στο Γαλάτσι...), δηλαδή η σύσκεψη σήμερα έγινε για να δώσει επίφαση δημοκρατικότητας σε μια προειλημμένη απόφαση...


Πάλι καλά που ακούστηκαν φωνές για το απαράδεκτο γεγονός του να μην υπάρχει καμιά γυναίκα υποψήφια αντιπεριφερειάρχης** και ήταν το μόνο πράγμα που ουσιαστικά άλλαξε στην προαποφασισμένη πλατφόρμα . Δικαιολογημένα και τα παράπονα των σφων της Κ.Ο. Ανασύνταξη για την διαδικασία (την ποιά ;;;) που ακολουθήθηκε .. Το θέμα με την έξοδο από την ΕΕ (όπως έχει μπει σε Ήπειρο, Πελοπόννησο όπου και η Ανασύνταξη μετέχει στα σχήματα) ή την αντικαπιταλιστική αποδέσμευση που έγραφε το -άγνωστο στο κοινό- κείμενο-πρόταση, είναι κάτι πάντως που ίσως διευθετηθεί - φυσικά και πάντα σε συζητήσεις από τα πάνω...

Φάνηκε ξεκάθαρα - για μένα- πως οι οργανώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν θέλησαν να κάνουν στην Αττική ότι έγινε στις άλλες περιφέρειες που κατεβαίνουν σχήματα του χώρου .. Δεν έγιναν τοπικές συνελεύσεις και μετά περιφερειακές, για να μεταφερθούν τα θέματα στις τοπικές και μετά οι περιφερειακές να αποφασίσουν για όνομα, θέσεις, υποψήφιους, αλλά απλά έγινε ένα μάζεμα για να μας ανακοινωθεί τι συναποφάσισαν στο συντονιστικό.. Όχι όλοι πάντως γιατί από ότι έμαθα η Κομμουνιστική Ανανέωση δεν μετέχει στο ψηφοδέλτιο ...

Και φυσικά είναι τραγικό μετά από όσα θλιβερά έγιναν στην Πάτρα, και όσα ακολούθησαν, πολλοί από τους εμπλεκόμενους να παραμένουν στο ίδιο μήκος κύματος που οδήγησε στα συγκεκριμένα γεγονότα..

Διαβάστε για τη σύσκεψη και στον ευρύτερο

Άγγελος Χάγιος με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή



*(Στη φωτό που ανέβασα φαίνεται και το blog της κίνησης που είναι το http://antarsiageitoniesathinas.blogspot.com/
Μια παρένθεση... όταν βγάζουμε μια αφίσα που αναφέρει ένα επίσημο blog site, καλό είναι να το έχουμε στήσει πρώτα, να μην είναι με τις default κουρτίνες ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ...)

Έτσι ήταν το μπλογκ μέχρι τα ξημερώματα.. Τουλάχιστον το πρωί το φτιάξανε..

** τα ονόματα που ακούστηκαν για αντιπεριφερειάρχες είναι Γιάννης Σηφακάκης - κέντρο Αθήνας, Κώστας Παπαδάκης - Βόρεια Αθήνα, Σπύρος Δρίτσας - Νότια Αθήνα, Χρίστος Μπίστης - Δυτική Αθήνα, Νίκος Καββαδάς - Πειραιάς, Γιάννης Φελέκης - Νησιά
Δημήτρης Σαραφιανός - Ανατολική Αττική, Δημήτρης Γράψας - Δυτική Αττική


edit επί του πιεστηρίου...
Το δούλεμα συνεχίζεται, καθώς στην ανακοίνωση που έβγαλε η Ανταρσύα για τη σύσκεψη της Αττικής (Αλήθεια γιατί δεν έβγαλε και για όλες τις άλλες περιφέρειες που δημιουργήθηκαν σχήματα;) αναφέρει πως οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες..
Σύντροφοι, σόρρυ, αλλά για να υπάρξει ομοφωνία σε μια απόφαση προαπαιτούμενο είναι να έχει προηγηθεί κάποια ψηφοφορία ...

7 σχόλια:

synedriakias είπε...

Χαρίδημε έχεις δίκιο σε όλα.
Δίνω δίκιο στη μέθοδο που ακολουθήθηκε από τους οργανωμένους μόνο λόγω κρισιμότητας της περιφέρειας και έλλειψης χρόνου, κάτι που αναγκαστικά ενέπλεξε πολιτικά γραφεία και όχι τη βάση του κόσμου.
Πάντως, αν άκουγαν τα μέλη, τότε η φωνή της Δέσποινας (μακράν η καλύτερη τοποθέτηση) θα είχε γίνει από πριν δεκτή και όχι άρον άρον στο τέλος της διαδικασίας.
Το ζήτημα της δημοκρατίας και της συντροφικότητας πιστεύω ότι είναι το μεγάλο στοίχημα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από δω και πέρα. Αν καταφέρουμε να αφήσουμε τις μικρο-ιδιοκτησίες και τους κομματικούς πατριωτισμούς θα πάμε πραγματικά μπροστά.
Αρχίζει να με ενοχλεί όμως και ο ανταρσίτικος πατριωτισμός που βλέπω στο ΣΕΚ. "Πας μη ΑΝΤΑΡΣΥΑ βάρβαρος". Ε, όχι!

Γενοβέζος είπε...

Που το είδες συνεδριάκια το "πας μη Ανταρσυα βάρβαρος" του ΣΕΚ; Τεκμηρίωσε το ή μη το γράφεις καθόλου

synedriakias είπε...

Αγαπητέ Γενοβέζε, το είδα στην Κρήτη και δε λέω περισσότερα εδώ για να μην εκτεθούμε.
Γενικότερα, από το ΣΕΚ βλέπω έναν ανταρσίτικο πατριωτισμό που υψώνει τείχη απέναντι στους συντρόφους που υπερασπίζονται το "Κ", την κομμουνιστική φυσιογνωμία. Αυτός νομίζω ότι είναι λάθος δρόμος, που ακολουθεί σε γενικές γραμμές και το ΝΑΡ.

Ανώνυμος είπε...

Για άλλη μια φορά οι φωνές της αντίδρασης όταν την πέφτουν στην ανταρσυά ταυτίζονται με ανύπαρκτες οργανώσεις.
Όταν την φτιάχναμε στην Αθηναίδα όλη η αντίδραση έμαθε για το ξεκάθαρο πολιτικά ΕΕΚ! έσκασε η φούσκα. Τώρα η ανασύνταξη, οργάνωση των 20 πανελλαδικά έγινε η νέα ιστορία.
Σύντροφοι, οι εκλογές είναι σε 30 μέρες. Το ξέρετε πολύ καλά οτι η ανταρσύα κάνει δεκάδες συνελεύσεις σε όλη την ελλάδα όλο τον χρόνο.. Μετά τα λυπηρά γεγονότα που συνέβησαν στην πάτρα τα οποία μας πήγαν πίσω στην δουλειά μας για τις εκλογές, ήρθε η ώρα να οργανώσουμε στα σοβαρά την εκλογική (και οχι μόνο) παρέμβαση.
Καλή η κριτική αλλά πολύ εύκολη όταν είσαι απο την απ` έξω.
Υπάρχει πολύς κόσμος στον οποίο πρέπει να φτάσουμε με τα υλικά της ανταρσύα.. αν δεν βλέπετε προβληματικό οτι ΑΚΟΜΑ δεν έχουν βγει τα υλικά για τις περιφέρεις οκ.. Πάμε εναν γύρο συνελέυσεων και στις αρχές νοέμβρη να βρούμε και όνομα..
Σύντροφοι θα κάνουμε όλη την κριτική μας μετά τις εκλογές, κι εμένα με έχει ενοχλήσει η ιστορία που δεν έχουμε γυναίκες υποψηφίους κι άλλα. Αλλά πάμε να δώσουμε τη μάχη και με βαθιά πολιτική συζήτηση θα τα βρούμε!

haridimos είπε...

Μερικές παρατηρήσεις για τον ανώνυμο των 6:27
1/ Τα σχόλια περί ανύπαρκτων οργανώσεων ασχολίαστα.. Θα ήθελα να πιστεύω πως δεν απηχούν τις απόψεις της πλειοψηφίας του κόσμου στον οποίο απευθύνεται η Ανταρσύα .
2/ Και αν είναι ανάξια λόγου η Ανασύνταξη και η κάθε Ανασύνταξη, γιατί σε Ηπειρο-Θεσσαλία-Πελοπόννησο η συνεργασία είναι αποδεκτή και στην Αττική όχι ;
3/ Για να μην είναι απ'έξω η κριτική πρέπει να γίνεται σοβαρή διαδικασία ώστε να μπορεί να γίνει κριτική από τα μέσα. Αλλά κάποιοι νομίζουν πως αν το αποφασίσουν ομόφωνα οι οργανώσεις είναι θέσφατο. Ε σόρρυ αλλά δεν είναι...
4/ Τα γεγονότα της Πάτρας γιατι δεν επηρέασαν τις διαδικασίες στις άλλες περιφέρειες; Ακόμα και στην Πάτρα πιο πολλές συνελεύσεις έγιναν για τις περιφερειακές..
5/ Η λογική του να τα βάζουμε όλα κάτω από το χαλί λόγω εκλογών, συν την αγκύλωση των οργανώσεων, έχει κρατήσει την Ανταρσύα χωρίς αιρετά όργανα εδώ και 18 μήνες .

Ευρυτερος είπε...

H Ανασύνταξη δεν είναι οργάνωση των 20 ατόμων Πανελλαδικά, ούτε ανύπαρκτη. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σοβαρή οργάνωση με οργανωτική βάση περισσότερα από 100 άτομα πανελλαδικά που σε μεγάλο μέρος της αποτελεί παλιότερη διάσπαση του ΝΑΡ με τη διαφωνία του Κώστα Μπατίκα και άλλων συντρόφων και στην πορεία την πλαισίωσαν, αρκετών από τα ΕΑΑΚ που είχαν ιδεολογικές διαφωνίες για την κομμουνιστική φυσιογνωμία και άλλα θεωρητικά σχήματα του ΝΑΡ. Δηλαδή ακόμα και αν η ΔΕΑ που ήταν παλιά μέρος του ΣΕΚ ήθελε να φύγει από το ΣΥΡΙΖΑ και να στηρίξει το εγχείρημα της αριστερής και κομμουνιστικής επαναθεμελίωσης δεν θα έπρεπε να επικοινωνήσουμε και με αυτό το ρεύμα; Ή θα πρέπει σαν το ΚΚΕ απέναντι στους παλιούς συντρόφους μας να έχουμε έναν κανιβαλλικό ανταγωνιστικό πολιτισμό; Η νεολαία της Ανασύνταξης συμμετέχει στην ΕΑΑΚ, εδώ και χρόνια. Είναι πολύ πιο υπαρκτή από πολλές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανώνυμος είπε...

Μου κάνει εντύπωση η συζήτηση για το κατάβασμα. Αυτό για δύο λόγους. Πρώτο, το αν αφιερώνουμε χρόνο για να συζητήσουμε με ένα άλλο ρεύμα έχει να κάνει με το αν θεωρούμε αυτό που κουβαλάει σαν συνεισφορά σαν προωθητικό ή αρνητικό. Το αν είναι χιλιάδες οι υποστηρικτές του ή μερικές δεκάδες δεν είναι ασφαλές κριτήριο. Η έπαρση με την οποία ορισμένοι σύντροφοι αντιμετωπίζουν τις μικρότερες οργανώσεις με κάνει να πιστεύω ότι ξεχνούν ότι στο σύνολο της Αριστεράς οι ίδιοι είναι ένα μικρό σκατό, ενώ στο σύνολο της κοινωνίας είναι ανύπαρκτοι (χυδαία αριθμητικά το βάζω για να δείξω πόσο λάθος είναι αυτή η προσέγγιση, καταλαβαινόμαστε νομίζω). Το δεύτερο είναι ότι ενώ το πραγματικό πρόβλημα είναι το τσαλαπάτημα οποιασδήποτε έννοιας εσωτερικής δημοκρατίας (και μάλιστα για χάρη των εκλογών!!!), κάποιοι επιλέγουν συνειδητά να λένε ότι είναι πρόβλημα των σχέσεών μας με την ΚΟΑ και την ΚΑΝ. Δεν είναι έτσι. Ακόμη και στην περίπτωση που συμφωνούσαμε όλοι από τα πριν, και πάλι θα έπρεπε να γίνουν ανοιχτές συνελεύσεις χωρίς προσυμφωνίες και ουσιαστικός διάλογος. Οι υποψήφιοί μας δεν μπορούν να χρίζονται δια του χειροκροτήματος. Δεν έχει κάνενας σκατοηγετίσκος του χώρου δικαίωμα να με αφοπλίζει ουσιαστικά απέναντι στο ΚΚΕ ή τον ΣΥΝ, δεν δικαιούται να ενισχύει την άποψη που υπάρχει ότι ρεφορμιστές/επαναστάτες ή ότι άλλο, είμαστε κατα βάθος ίδιοι με μόνη διαφορά το περιτύλιγμα.
Επειδή λοιπόν οι περισσότεροι από μας μπορεί να ήμαστε αφισοκολλητές μια ζωή, αλλά χειροκροτητές δεν υπήρξαμε ποτέ, ας προσέξουν καλά τα κοπρόσκυλα των πολιτικών γραφείων γιατί στο τέλος θα τους μείνουν μόνο τα ντουβάρια...