Σάββατο, Οκτωβρίου 02, 2010

Ubuntu 10.10



Σε λίγες μέρες -όπως δείχνει και το μπανεράκι δίπλα- θα είναι διαθέσιμο το Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat, η νέα έκδοση της πιο δημοφιλούς -μια που είναι ιδιαίτερα εύχρηστη- διανομής ελεύθερου λειτουργικού .

Υπάρχει αρκετά οργανωμένη Ελληνική κοινότητα Ubuntu, με forum, περιοδικό (το Ubuntistas έχει φτάσει αισίως στο 9ο φύλλο) .
Νομίζω πως αξίζει να δοκιμάσει κανείς το Ubuntu . (Προσωπικά είναι το μόνο που κατάφερε να κερδίσει θεση στο netbook μου και είναι η βασική μου επιλογή όταν δεν χρειάζεται να κάνω δουλειά μέσω windows ή κυρίως όταν είμαι on the road καθώς τα 3g στικάκια παίζουν μόνο με MS ) Ειδικά στις σημερινές οικονομικές συνθήκες ..

Υ.Γ. Και φυσικά είναι απορίας άξιο γιατί αφού ενώ κόπτονται για τη μείωση των δημοσιονομικών εξόδων δεν ακούγεται τίποτα για την χρήση linux στο δημόσιο τομέα... Τι ρωτάω και εγώ τώρα..

4 σχόλια:

MinO είπε...

Eτσι ακριβώς !!

Αλλα τα έχουμε παραδώσει όλα σε αυτή την χώρα στον Βασιλάκη τον Πόρτα θα αντιστεκόμασταν....

BTW το Ubuntu αξίζει 100% να το βάλει κάποιος, οποιος δεν το εχει κάνει ήδη χάνει....

haridimos είπε...

Σκέφτοναι την επιχειρηματικότητα.. Τα σκάει στη Microsoft το δημόσιο για να κινείται χρήμα στην αγορά...

Ευρυτερος είπε...

Τι πλεονέκτημα έχει το ubuntu απέναντι στα windows 7; Εκτός ότι ειναι δωρεάν, γιατί με μια έννοια και τα windows 7 άμα το θέλεις πολύ, δωρεάν είναι.

haridimos είπε...

Για το 2ο δεν μπορώ (ως Microsoft Certified Professional) να σχολιάσω on public .
Το ubuntu βασικά είναι πολύ πιο γρήγορο στην εκκίνηση, τρώει πολύ λιγότερη μπαταρία σε φορητά .
Πχ στο acer 531 που έχω, με Windows η μπαταρία κρατάει 3-4 ώρες (αν δουλεύει το 3g stick κάτω από 3), ενώ με ubuntu χαλαρά 6-7 ώρες .

Δες κι εδώ
http://elkosmas.gr/2009/11/06/boot_race/