Πέμπτη, Μαρτίου 03, 2011

ΕΞΩΔΙΚΑ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΝΤΡΑΚΟΜ


Παιανία Πέμπτη, 03.03.2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα είμαστε αντιμέτωποι με μια ολόπλευρη επίθεση της διοίκησης της ΙΝΤΡΑΚΟΜ απέναντι στα εργασιακά μας δικαιώματα που περιλαμβάνει τις συνεχόμενες απολύσεις, και που σε αυτή τη φάση εκφράστηκε με τις απολύσεις 100 συναδέλφων μας και τις μειώσεις μισθών μέσα από ατομικές συμβάσεις που οι εργαζόμενοι τις αποδέχτηκαν κυριολεκτικά με το πιστόλι στον κρόταφο, καθώς απειλούνταν με απόλυση σε περίπτωση άρνησης. Η Διοίκηση της ΙΝΤΡΑΚΟΜ όμως ξεπερνά πλέον κάθε όριο στην τρομοκράτηση. Τις προηγούμενες μέρες ξεκίνησε να στέλνει εξώδικα στους συναδέλφους που δεν αποδέχτηκαν τη μείωση των αποδοχών τους, όπου τους κοινοποιεί ότι εάν σε 5 μέρες δεν υπογράψουν τη μείωση του μισθού τους θα προχωρήσει στην απόλυσή τους.
Η συγκεκριμένη ενέργεια είναι αντεκδικητική, είναι παράνομη, συνιστά την πλέον ωμή τρομοκρατία. Αποτελεί επίσημη αποδοχή από μέρους της ότι η μέχρι τώρα «συναίνεση» των εργαζομένων στην βλαπτική μεταβολή της εργασιακής τους σχέσης ήταν με την απειλή της απόλυσης. Αποτελεί επίσημη αποδοχή από μέρους της ότι λειτουργεί σήμερα αντεκδικητικά και τρομοκρατικά, επειδή ακριβώς στο σχεδιασμό της είναι η ακόμα μεγαλύτερη επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα. Επιχειρεί να μετριάσει τη δυναμική των 2 48ωρων απεργιών που πραγματοποιήσαμε μέσα στο Φλεβάρη με καθολική συμμετοχή των συναδέλφων και αποτελούν μια σημαντική αγωνιστική παρακαταθήκη για τη συνέχεια. Αποτελεί κίνηση ευρύτερης σημασίας για τους εργαζόμενους που ξεφεύγει από τα όρια της ΙΝΤΡΑΚΟΜ. Δεν είναι τυχαίο που μετά την επίθεση στα δικά μας εργασιακά δικαιώματα ακολουθούν οι εργαζόμενοι στη Wind, Cosmote, OTE και ο κατάλογος δε θα έχει τέλος αν δεν κινηθούμε αποφασιστικά και συντονισμένα.
Όλοι οι εργαζόμενοι της ΙΝΤΡΑΚΟΜ συμπαραστέκονται στη Βασιλική Καμαριάρη, συναδέλφισσα που συμμετέχει ενεργά στο συνδικαλιστικό κίνημα, είναι πρωτοπόρα στους αγώνες του Σωματείου μας, και η οποία σήμερα διώκεται αντεκδικητικά από τη Διοίκηση επειδή δε συναίνεσε στην βλαπτική μεταβολή της σύμβασής της. Σε αυτά τα πλαίσια το Δ.Σ. προχώρησε σήμερα το πρωί σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στον Διευθυντή Ανθρώπινου δυναμικού, μαζί με μεγάλη αντιπροσωπεία συνδικαλιστών μελών της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, του ΕΚΑ, προέδρων και μελών διοίκησης Πανελλαδικών Ομοσπονδιών αλλά και πρωτοβάθμιων σωματείων. Στην παράσταση κάναμε σαφές στην Διοίκηση ότι σε αυτή την πρωτοφανή πρόκληση, οι εργαζόμενοι της ΙΝΤΡΑΚΟΜ δε θα είναι μόνοι τους και την καλέσαμε να μην προχωρήσει στην υλοποίηση των σχεδίων της. Υπερασπίζουμε σαν Δ.Σ. στη τριμερή συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας που ορίστηκε για την ερχόμενη Πέμπτη 10/3 και τη στηρίζουμε στη συνέχεια και οικονομικά, στην περίπτωση δικαστικής διεκδίκησης όπως γίνεται για κάθε συνάδελφο που απολύεται άδικα, παράλληλα αξιοποιώντας κάθε συνδικαλιστικό μέσο που διαθέτουμε. Συμπαραστάτης στους εργαζόμενους που διώκονται και στο Σωματείο μας, θα είναι το σύνολο των εργαζομένων της χώρας μας γιατί εάν αυτά τα σχέδια τελικά υλοποιηθούν, ανοίγουν μια νέα πρακτική επιβολής της θέλησης του εργοδότη «δια πυρός και σιδήρου»
Το παρόν Δελτίο Τύπου-Ανακοίνωση θα σταλεί σε Συνομοσπονδίες, Ομοσπονδίες, Σωματεία για να πάρουν θέση αλλά και στα ΜΜΕ για δημοσιοποίηση (όσα διατηρούν στοιχειώδη ανεξαρτησία κι αντικειμενικότητα) και στα πολιτικά κόμματα για να αναλάβουν τις ευθύνες τους.


Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: