Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΜΤ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ VODAFONE



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
(ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ)
Πλατεία Καρύτση 10, 4ος όροφος, ΑΘΗΝΑ, http://www.somtechnik.gr,

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ VODAFONE ΣΤΙΣ 24 ΜΑΡΤΗ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
 ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ!
Το σωματείο μισθωτών τεχνικών συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζόμενων της εταιρείας Vodafone και στο επιχειρησιακό σωματείο, που έχει κηρύξει 24ωρη απεργία στις 24 Μάρτη. Το τελευταίο διάστημα η εταιρεία κάνει μείωση του προσωπικού με «κατάργηση θέσεων λόγω συγχώνευσης τμημάτων» ή με το πρόσχημα της «χαμηλής απόδοσης», ενώ παράλληλα το ένα μετά το άλλο κλείνει τα ιδιόκτητα καταστήματα. Παράλληλα ζητά από 10άδες συναδέλφους την «οικειοθελή παραίτηση» τους παρουσιάζοντας την απόλυσή τους ως τετελεσμένη.
Η ίδια επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη σε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ. Απολύσεις στην Wind, και την Cosmote, απολύσεις και επιβολή ατομικών συμβάσεων στην Intracom κα. Ο κλάδος αιχμή των νέων τεχνολογιών, με τεράστια κερδοφορία για πάνω από δυο δεκαετίες, κερδοφόρος, προκειμένου να κρατήσει και να αναπτύξει την κερδοφορία του πετάει στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους από αυτούς που τόσα χρόνια ξεζούμιζε!
Στόχος τους είναι η επιβολή της περιοδικής-ελαστικής εργασίας, των ατομικών συμβάσεων, της λιτότητας και της μαζικής ανεργίας. Ο εκβιασμός των εργαζόμενων για συνολική αλλαγή των εργασιακών όρων για να αποδεχτούν να δουλεύουν υποταγμένοι, σε όποιο ρυθμό και με όποιες συνθήκες επιβάλλει κάθε φορά η εργοδοσία.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι ,
Η επίθεση που δεχόμαστε είναι ιστορικής σημασίας. Καταργούνται δικαιώματα δεκαετιών, επιστρέφουμε στον εργασιακό μεσαίωνα, φτιάχνουν ένα κολασμένο κόσμο για τα παιδιά μας. Μόνο με τη συλλογική αντίσταση, και τον αποφασιστικό αγώνα μας, μπορούμε να ανατρέψουμε την επίθεση. Μέσα από συνελεύσεις και μαζικές διαδικασίες, σε ΑΜΕΣΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ. Σε συμμαχία με όλους  άλλους αγωνιζόμενους κλάδους, με νέες ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ να παλέψουμε να ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ της Κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ και των εργοδοτών. Να διαλέξουμε την αγωνιστική διέξοδο, που είναι ο μόνος τρόπος για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων μας.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ - ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ
-                      ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ. ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.
-                      ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ
-                      ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ
-                      ΜΕΙΩΣΗ ΩΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ
-                      ΔΗΜΟΣΙΕΣ, ΦΘΗΝΕΣ, ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: