Πέμπτη, Νοεμβρίου 03, 2011

ΣΜΤ - ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 4/11


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
(ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ)
http://www.somtechnik.gr/ Γραφεία: Πλατεία Καρύτση 10, ΑΘΗΝΑ, 4oς όροφος,TK:10561
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΙΣ 7 ΜΜ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ,ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ - ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ - ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ
Η εξαγγελία δημοψηφίσματος δεν συνιστά τίποτα άλλο παρά μια πανικόβλητη κίνηση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Η λαϊκή οργή δεν αφήνει πλέον κανένα περιθώριο «σταθεροποίησης» της κυβέρνησης.
Ο λαός με τους αγώνες του είπε ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ η κυβέρνηση και η τρόικα ΕΕ-ΔΝΤ, των μνημονίων, της διαρκούς λιτότητας, του ξεπουλήματος των εργατικών δικαιωμάτων. Είπε ΟΧΙ στη συμφωνία που διασώζει τα κέρδη των τραπεζών και των βιομηχάνων, που προχωράει στη λεηλασία των Ασφαλιστικών Ταμείων, της δημόσιας περιουσίας, των μισθών και των συντάξεων.
Η κυβέρνηση πλήρως απονομιμοποιημένη από τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, δεν μπορεί να εκτονώσει την οργή και την αγανάκτηση, με δημοψηφίσματα, εκβιαστικά διλήμματα και αναμονή για κάλπες. Οι κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος, οι μεγαλειώδεις πανεργατικές απεργίες, οι καταλήψεις, οι παρελάσεις που μετατράπηκαν σε διαδηλώσεις, η ανυπακοή στα χαράτσια, αποτελούν ανώτερο βήμα στην παρατεταμένη ταξική αντιπαράθεση που ξεκίνησε με το μνημόνιο.
Γι αυτό οι δυνάμεις του συστήματος αναζητούν «λύσεις», ώστε με κάθε τρόπο να προχωρήσει η επίθεση και να ανακοπεί η ανοδική τάση του λαϊκού παράγοντα, ο οποίος μπορεί να πνίξει την αντιλαϊκή πολιτική και όσους την προωθούν, δηλαδή το κεφάλαιο, τους τραπεζίτες και τους υπηρέτες του.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΜΟΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ
Να φύγει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η τρόικα ΕΕ-ΔΝΤ-τραπεζών, τα μνημόνια, οι αντεργατικοί νόμοι και να μην έρθει καμία άλλη κυβέρνηση που θα συνεχίσει τον κοινωνικό πόλεμο («εθνικής σωτηρίας», ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ κλπ).
ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ. Στάση πληρωμών στους τοκογλύφους -διαγραφή του χρέους. Ρήξη με το ευρώ και την ΕΕ.
Ανατροπή της πολιτικής της ΕΕ, του ΔΝΤ, των πολυεθνικών και των Ελλήνων ολιγαρχών του πλούτου.
Να πάρουμε πίσω τον κλεμμένο πλούτο. Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, με συλλογικές συμβάσεις και σταθερή εργασία. Απαγόρευση των απολύσεων.
Οι τράπεζες και οι στρατηγικές επιχειρήσεις στο δημόσιο, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο χωρίς αποζημίωση και καμιά λαϊκή επιβάρυνση. Διαγραφή όλων των χρεών ανέργων.
Όχι στον νέο ολοκληρωτισμό, την οικονομική και αστυνομική βία και την καταστολή.
Με ένα εργατικό και λαϊκό κίνημα ρήξης και ανατροπής. Με την αγωνιστική ταξική ενότητα όλου του αγωνιζόμενου λαού, των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, των ανέργων, των νέων, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων, που θα ξεπερνά τις υποταγμένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Για να ανατραπεί η επίθεση και να επιβληθούν κατακτήσεις, σε όφελος της εργατικής τάξης και της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: