Τρίτη, Νοεμβρίου 01, 2011

ΕΦΥΓΕ Ο ΣΦΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΙΑΝΤΖΗΣ...



Η αναφορά του Κώστα Μάρκου στον Κώστα Τζιαντζή το Σάββατο 29/10, στην 1η μέρα της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ .


Η ανακοίνωση του Νέου Αριστερού Ρεύματος


Έφυγε ο σ. Κώστας Τζιαντζής
Νέα
01.11.11
k-tziantzis.gif Τώρα που τον χρειαζόμασταν περισσότερο από ποτέ μας έφυγε τις πρώτες πρωινές ώρες ο σύντροφος Κώστας Τζιαντζής. Ο Κώστας Τζιαντζής ήταν ένας από τους βασικούς πυλώνες της ίδρυσης και της πορείας του ΝΑΡ, που αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στην υπόθεση του κομμουνιστικού κινήματος και της σύγχρονης επαναθεμελίωσής του. Αγωνιστής του αντιδικτατορικού κινήματος και των μεγάλων αγώνων της μεταπολίτευσης, από τα 15 μέλη της Κ.Ε. του ΚΚΕ που αποχώρησαν το 1989 και δημιούργησαν το Νέο Αριστερό Ρεύμα, του οποίου μέλος της Π.Ε. ήταν μέχρι σήμερα.
.

Σύντομο Βιογραφικό
«Έφυγε» σήμερα, 1η Νοεμβρίου, ο Κώστας Τζιαντζής, ηγετική προσωπικότητα της κομμουνιστικής Αριστεράς και του αντιδικτατορικού κινήματος, σε ηλικία 63 ετών.

Γεννήθηκε στον Πύργο της Ηλείας το Σεπτέμβρη του 1948. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Εντάχθηκε στο αντιδικτατορικό κίνημα, συνελήφθη το 1968 από την Ασφάλεια και το 1969 οργανώθηκε στην ΚΝΕ. Ήταν μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ στη διάρκεια της δικτατορίας και ο βασικός συντελεστής στη δημιουργία της Αντι-ΕΦΕΕ. Στην εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν γραμματέας της ΚΝΕ Σπουδάζουσας και έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξέλιξη των γεγονότων. Καταζητούμενος της χούντας από το Φεβρουάριο του 1974 πέρασε στην παρανομία μέχρι τη μεταπολίτευση. Μετά την κατάρρευση της χούντας υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ μέχρι το 1989, οπότε αποχώρησε μαζί με άλλα 14 μέλη της ΚΕ που δημιούργησαν εν συνεχεία το Νέο Αριστερό Ρεύμα.

Στα δύσκολα για την Αριστερά χρόνια που ακολούθησαν έδωσε σκληρές μάχες για την ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού ιδανικού και τη διαμόρφωση ενός επαναστατικού προγράμματος, του αντίστοιχου κόμματος και του εργατικού κινήματος της εποχής μας για την κομμουνιστική απελευθέρωση.

Η πολιτική κηδεία του θα γίνει από το νεκροταφείο Αμαρουσίου την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου στις 3.00 μ.μ.
Η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Για την απώλεια του συντρόφου Κώστα Τζιαντζή
Tuesday, 01 November 2011 11:38
Σήμερα το πρωί, 1 Νοεμβρίου, έφυγε από κοντά μας ο σύντροφος Κώστας Τζιαντζής, ηγετική φυσιογνωμία της επαναστατικής Αριστεράς και του κομμουνιστικού κινήματος. Η ζωή του σ. Τζιαντζή είναι συνώνυμη με την έννοια της προσφοράς στην εργατική τάξη και στο λαό, για την αντικαπιταλιστική πάλη και την κομμουνιστική επαναθεμελίωση. Από τον αντιδικτατορικό αγώνα μέχρι την ανταρσία στην υποταγή της Αριστεράς το 1989 και από τα πέτρινα χρόνια της δεκαετίας του ’90 μέχρι τη σημερινή σκληρή και ελπιδοφόρα αναμέτρηση των εργαζόμενων και του λαού μας ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, ο σ. Τζιαντζής πρωτοστάτησε στον αγώνα για μια Αριστερά ανατρεπτική και σύγχρονα κομμουνιστική. Ηγετικό στέλεχος του Νέου Αριστερού Ρεύματος, συνέβαλε στη δημιουργία του εγχειρήματος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συνολικά στην προσπάθεια για μια μετωπική αντικαπιταλιστική Αριστερά. Εκφράζουμε τα πιο θερμά συντροφικά συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και στους συντρόφους του αλησμόνητου Κώστα Τζιαντζή.
Δηλώνουμε ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στον κοινό δίκαιο αγώνα, εμπνεόμενοι από την οξυδέρκεια, το σθένος και την ευγένειά του. Μέχρι την τελική νίκη!
Αθήνα 1η Νοέμβρη
Η πολιτική κηδεία του συντρόφου Τζιαντζή θα γίνει την Πέμπτη 3 Νοέμβρη στις 3.00 μ.μ. στο νεκροταφείο Αμαρουσίου
Ανακοίνωση του ΚΚΕ (μ-λ)

Έφυγε από κοντά μας ένας αγαπημένος φίλος και σύντροφος, ο Κώστας Τζιαντζής. Από τα νεανικά του χρόνια αφιέρωσε τη ζωή του για την υπόθεση του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος. Πάντοτε με πίστη και γνώση των δυσκολιών της πάλης και ιδιαίτερα σε συνθήκες οπισθοχώρησης και ήττας του κινήματος, αναζητούσε νέους δρόμους για την απάντηση των σύγχρονων προβλημάτων του κινήματος. Σε αυτόν τον σπουδαίο αγώνα έπαιξε σημαντικό ρόλο και έβαλε, με την ακούραστη δράση και γνώση του, και τη δική του σφραγίδα. Γι’ αυτό έγινε αγαπητός απ’ όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς. Αντίο, καλέ μας σύντροφε Κώστα!
Το Κ.Ο. του ΚΚΕ(μ-λ) εκφράζει την αλληλεγγύη του και τα θερμά του συλλυπητήρια στους συντρόφους του ΝΑΡ και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση, καθώς και στη σύζυγό του Μαριάννα και τα δύο τους παιδιά.


Ανακοίνωση της ΑΡΑΝ (Αριστερή Ανασύνθεση)
Έφυγε ο αγωνιστής Κώστας Τζιαντζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: