Παρασκευή, Ιανουαρίου 30, 2009

ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΡΙΠΙΔΗ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ #2

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

Άστραψε και βρόντηξε ο Στάθης Βαμβέτσος– μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ—στο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ της Τρίτης 27/1/2009 με όλα τα γαλόνια και το όπλο επί σκοπών, σε άρθρο για τους εργαζόμενους του “Καρυπίδη”.
Κατακεραύνοσε ότι ΝΑΡ Ιωαννίνων ότι προσπάθησε να διασπάσει τους εργαζόμενους στο “Καρυπίδη”, έτσι , χωρίς να λέει το πως και το γιατί; Όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις ρίξε λάσπη , κάτι θα μείνει.
Όμως το ΝΑΡ το γνωρίζουν πολύ καλά – καιρό τώρα -και οι εργαζόμενοι του “Καρυπίδη” και των Ιωαννίνων. Ξέρουν καιρό τώρα πως έχει προτείνει – και με την ευκαιρία της επίσχεσης εργασίας στο “Καρυπίδη” - να δημιουργηθεί ένα μέτωπο πάλης όλων των εργαζόμενων, από τους εργαζόμενους και με τους εργαζόμενους , που έχουν ανάλογα προβλήματα , που δυστυχώς στα Γιάννενα είναι πολλοί. Τους καλούσε και τους καλεί , όπως και το ΠΑΜΕ , Σωματεία , ΔΣ, ΕΚΙ , τ.τ ΑΔΕΔΥ, για συντονισμό αγώνα και πάλης αλλά και άλλους φορείς για την αποκάλυψη της κυβέρνησης , του νομαρχιακού συμβουλίου, δημοτικών συμβουλίων, βουλευτές και κόμματα κεφαλαίου. Πράγμα που τόσο το ΠΑΜΕ, όσο και το ΔΣ του ΕΚΙ αρνούνται πεισματικά. Η λογική γενικά γνωστή, ο κάθε χώρος δουλειάς να αντιμετωπίζει την εργοδοσία και την κυβέρνηση από μόνος του.
Στις 14/ 1/ 2009 ο εκπρόσωπος της ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και το ΝΑΡ συμφωνεί, έβαλε το ζήτημα του συντονισμού του αγώνα, στο τότε ΔΣ του ΕΚΙ και όποιος θέλει ας κοιτάξει τα πρακτικά της συνεδρίασης του ΔΣ. Η θέση του ΠΑΜΕ ήταν πως δεν χρειάζεται συντονισμό και ενημέρωση και αυτό το έχει κάνει το ίδιο το ΠΑΜΕ. Μια θέση που βρήκε σύμφωνο την πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΚΙ , δηλαδή η ΠΑΣΚΕ.
Κατηγορεί ο Σ.Β το ΝΑΡ ότι προσπάθησε να πείσει τους εργαζόμενους στο “Καρυπίδη”, να φτιάξουν εργοστασιακό “εργοδοτικό” σωματείο. Όπως όμως γνωρίζει πολύ καλά , τόσο το ΠΑΜΕ, όσο και ο άρτι αφιχθείς στα Γιάννενα Σ.Β οι συνδικαλιστές της ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και οι δυνάμεις του ΝΑΡ ενημέρωσαν και τόνισαν στους εργαζόμενους του “Καρυπίδη” ότι – όπως και οι ίδιοι γνωρίζουν - υπάρχει στο κλάδο τους το σωματείο της Χημικής Βιομηχανίας, σωματείο που δρα αποτελεσματικά και με νικηφόρα για τους εργαζόμενους αποτελέσματα, άρα πρέπει να οργανωθούν σε αυτό και όχι στο σωματείο εμπορ/ληλων, όπως τους θέλει το ΠΑΜΕ και ο Σ.Β, λόγω πλειοψηφίας στο σωματείο σήμερα.
Το ΝΑΡ έχει παλέψει και παλεύει για συνδικάτα κλαδικά και πότε για εργοστασιακά ή κατά χώρους δουλειάς και επαγγέλματος ή σε όποιον μας βολεύει και συμφέρει πρόσκαιρα. Δηλαδή είναι κόντρα στην διαλυτική προσπάθεια του ΠΑΜΕ, όπως έγινε και με τον κλάδο του νερού- ποτών όπου με παρέμβαση του ΠΑΜΕ, από κλαδικό σωματείο έγινε εργοστασιακό , μόνο σε μια επιχείρηση στο ν. Ιωαννίνων.
Το ΝΑΡ αγωνίζεται για σωματεία που θα εγγράφουν όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από συμβάσεις εργασίας, εθνικότητας..κτλ. Σωματεία που το πρώτο και το τελευταίο λόγο θα τον έχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, μέσω των γενικών συνελεύσεων τους. Που θα έχουν ως σημαία αγώνα το σύνθημα: η απελευθέρωση της ίδιας της εργατικής τάξης είναι έργο αυτής της ίδιας της τάξης και δεν θα παραχωρείτε σε κανένα σωτήρα εργατοπατέρα, και εργοδοτικό ή φιλοκυβερνητικό συνδικαλισμό. Σωτήρες σαν τον Τίτο, Βαμβέτσο, Γκορμπατσόφ, Ζιντάο, έχουν πεθάνει προ πολλού.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ 27/1/2009


ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: