Παρασκευή, Ιανουαρίου 23, 2009

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ - ΝΑΡ


Όλη η Ελλάδα μετατράπηκε σε ένα απέραντο μπλόκο των αγροτών που διεκδικούν μαζικά και μαχητικά: την απορρόφηση της απούλητης παραγωγής τους, ικανοποιητικές τιμές στα προϊόντα τους, προστασία τους εισοδήματός τους που μειώνεται συνέχεια, μείωση του κόστους παραγωγής τους, αποζημιώσεις για καταστροφές, πάγωμα χρεών και χαμηλότοκη δανειοδότηση από την ΑΤΕ, κατάργηση του ΦΠΑ, ανθρώπινες συντάξεις, ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών ζωής στο χωριό (παιδεία, υγεία).
Η μαζική και μαχητική κινητοποίηση των αγροτών συνδέεται αντικειμενικά με την πρόσφατη εξέγερση της νεολαίας και της κοινωνίας με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Έχει κοινές αιτίες και δείχνει τη βαθύτερη λαϊκή οργή και διαμαρτυρία κατά της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης και Ε.Ε. που χειροτερεύει σε συνθήκες κρίσης, σκανδάλων και διαφθοράς και γενικευμένης επίθεσης σε βάρος των δικαιωμάτων και ελευθεριών όλων των εργαζόμενων.
Υποκινητής της αγροτικής εξέγερσης είναι ειδικότερα η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ που εφαρμόζει η κυβέρνηση με τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ. Πολιτική που αναθεωρείται συνεχώς προς το χειρότερο, σε όφελος των πολυεθνικών και βιομηχάνων τροφίμων. Είναι η ίδια πολιτική που τις εξευτελιστικές τιμές για τον αγρότη τις δεκαπλασιάζει στον εργαζόμενο καταναλωτή.
Το Νέο Αριστερό Ρεύμα - ΝΑΡ χαιρετίζει τον δίκαιο και δυναμικό αγώνα των φτωχομεσαίων αγροτών. Τους καλεί να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους με ενωτικές Επιτροπές Αγώνα και Συνελεύσεις σε κάθε μπλόκο, αποκρούοντας στην πράξη τις διασπαστικές μεθοδεύσεις και πρακτικές των γνωστών αγροτοπατέρων και γραφειοκρατών. Καλεί σε μαζική αλληλεγγύη και συμπαράσταση τους εργαζόμενους και τη νεολαία, σε μέτωπο πάλης φτωχομεσαίας αγροτιάς – εργατών γης – εργατικής τάξης – νεολαίας, για την απόκρουση και ανατροπή της αντεργατικής και αντιαγροτικής πολιτικής κυβέρνησης και Ε.Ε. Μόνο έτσι μπορούν οι φτωχομεσαίοι αγρότες να νικήσουν: Να πετύχουν κατακτήσεις, να υπερασπίσουν δικαιώματα, να βελτιώσουν τη ζωή και τη θέση τους, να μείνουν στο χωριό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: