Τρίτη, Ιανουαρίου 13, 2009

ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ Π.Ο.Τ.Α. – ΑΚΤΩΡ

ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ Π.Ο.Τ.Α. – ΑΚΤΩΡ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14.01.2009 ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλλει την απόλυση του οικοδόμου συνδικαλιστή Αντρέι Σπαταρού από το εργοτάξιο της εταιρείας ΑΚΤΩΡ στην Πύλο, καθώς και τις ανοιχτές απειλές και την στάση τρομοκρατίας του εργοταξιάρχη του έργου.

Η εργοδοτική τρομοκρατία έχει στόχο να πλήξει κάθε συνδικαλιστική δράση στους χώρους δουλειάς, ιδιαίτερα μπροστά στις αντιδράσεις των εργαζόμενων στην προσπάθεια της εργοδοσίας να φορτώσει στις πλάτες τους τις συνέπειες της κρίσης της δικής τους πολιτικής.

Ιδιαίτερα στις κατασκευές οι τεχνικές εταιρείες έχουν επιβάλλει ένα κυριολεκτικά απάνθρωπο καθεστώς εξοντωτικών ωραρίων, καταστρατήγησης των ασφαλιστικών υποχρεώσεων για οικοδόμους και τεχνικούς, καταπάτησης κάθε έννοιας εργατικού δικαιώματος ακόμα και της υπάρχουσας νομοθεσίας, με την ανοχή και την σύμπραξη, εκτός των άλλων και των όποιων 'κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών'. Στο εργοτάξιο του Άκτωρ στην Πύλο προς όφελος της επιτάχυνσης ολοκλήρωσης του έργου και εις βάρος των εργαζομένων, αλλά και της ασφάλειας στο χώρο δουλειάς, τα ωράρια γίνονται εξοντωτικά. Είναι σύνηθες φαινόμενο η παραμονή των εργαζομένων μετά τις 18:00 το απόγευμα (γεγονός που υπερβαίνει το απαράδεκτο έτσι κι αλλιώς ωράριο 7:30 – 18:00), όπως επίσης και η συνεχής δουλειά ακόμα και τις Κυριακές, ενώ καταπατούνται οι συλλογικές συμβάσεις των εργαζόμενων. Το εργοτάξιο απασχολεί περισσότερους από 2.000 εργαζόμενους. Το συνολικό ύψος της επένδυσης υπολογίζεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και το οικονομικό όφελος τόσο του ανάδοχου (ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ), όσο και τον εργολάβων κατασκευής είναι δυσθεώρητο.

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών κηρύσσει 24ωρη απεργία στο εργοτάξιο στην Πύλο και καλεί τους συναδέλφους εργαζόμενους τεχνικούς να συμμετάσχουν μαζί με τους οικοδόμους και τους υπόλοιπους εργαζόμενους, δίνοντας απάντηση στην εργοδοτική τρομοκρατία, τα εξοντωτικά ωράρια, την ανασφάλεια, την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Ο εργοδοτικός μεσαίωνας και το περιβαλλοντικό έγκλημα πάνε μαζί στην κατασκευή ενός έργου που γίνεται πάνω στην εγκληματική εκμετάλλευση και καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος και την υπερεκμετάλλευση των ανθρώπων που το κατασκευάζουν. Η θέση της μεγάλης πλειοψηφίας των τεχνικών είναι στην κοινή πάλη με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΑΠΟΛΥΣΗ

ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ στους ΜΙΣΘΟΥΣ

ΝΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΑ ΩΡΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

(ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ)

Πλατεία Καρύτση 10, 10561,4ος όροφος, ΑΘΗΝΑ, http://www.somtechnik.gr, τηλ. επικοινωνίας 6936760879, 6977806266

Δεν υπάρχουν σχόλια: