Κυριακή, Ιανουαρίου 11, 2009

ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΡΓΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΡΓΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

Να ενώσουμε τη δύναμή μας με το κίνημα της νεολαίας


Δεκαοκτώ χρόνια από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα και ένα μήνα περίπου από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, οι χιλιάδες διαδηλωτές-τριες που πλημμύρισαν τους δρόμους την Παρασκευή 09/01 στο πρώτο συλλαλητήριο της χρονιάς, απέδειξαν ότι η εξέγερση του Δεκέμβρη δεν σβήνει! Μια πραγματική λαοθάλασσα διαδηλωτών ανέτρεψε το κλίμα «εξομάλυνσης», τρόμου και αναμονής που επιχειρούσε να επιβάλλει η ΝΔ, με τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑΟΣ και των ΜΜΕ.

Η απάντηση της κυβέρνησης της ΝΔ ήταν ένα όργιο καταστολής και τρομοκράτησης. Τα ΜΑΤ, με κυβερνητική εντολή και με την παρότρυνση των ΜΜΕ για μηδενική ανοχή, κτύπησαν απρόκλητα με πολύ επικίνδυνα χημικά, ισραηλινής κατασκευής, την πορεία στο Σύνταγμα και με αποχαλινωμένη αγριότητα κυνήγησαν διαδηλωτές και περαστικούς, ξυλοκοπώντας και προβαίνοντας σε δεκάδες προσαγωγές. Χαρακτηριστική της αστυνομικής μανίας ήταν ο προπηλακισμός και η σύλληψη δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ, που απλώς στέκονται στον δρόμο, αλλά και 15 δικηγόρων, που έσπευσαν να συνδράμουν δεκάδες διαδηλωτές εγκλωβισμένους από τα ΜΑΤ σε πολυκατοικία της οδού Ασκληπιού. Ο χημικός πόλεμος, το ξύλο και οι συλλήψεις συνεχίστηκαν ακόμα και έξω από τη ΓΑΔΑ, όταν κόσμος έσπευσε να διαμαρτυρηθεί για τις συλλήψεις.

Η ΝΔ προσπαθεί με κάθε τρόπο να δώσει εξετάσεις «επιχειρησιακής επάρκειας» στο κεφάλαιο, ενάντια στο λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα, σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης που θα υπάρξουν ακόμα μεγαλύτερες κοινωνικές και εργατικές αντιδράσεις. Θέλει να επιβάλλει τον τρόμο και να θέσει «εκτός νόμου» κάθε κινητοποίηση και διεκδίκηση. Ξεκίνησε με την υπονόμευση και αμφισβήτηση του Πανεπιστημιακού άσυλου και την προετοιμασία κατάργησής του στην πράξη. Προχώρησε σε απαγόρευση συγκέντρωσης νέων στην Πτολεμαΐδα, προχωρώντας σε προσαγωγές και συλλήψεις όσων πήγαιναν σε αυτήν, ενώ έχει ήδη ενεργοποιήσει τον τρομονόμο (που ψήφισε μαζί με το ΠΑΣΟΚ υπό τις οδηγίες της ΕΕ) σε βάρος συλληφθέντων διαδηλωτών στη Λάρισα, ακόμα και ανηλίκων!

Κυβέρνηση, ΜΜΕ και κρατικοί μηχανισμοί θέλουν να μας κρατήσουν καθηλωμένους, παθητικούς θεατές, ακόμα κι επιθετικούς κριτές. Για να μη βγούμε στο δρόμο, να μην ενώσουμε τις δυνάμεις μας με την νεολαία, σήμερα που ένα κίνημα επικίνδυνο για το σύστημα γεννιέται. Ένα κίνημα μαζικό, που αγκαλιάζει μεγάλα τμήματα της σπουδάζουσας νεολαίας, της εργασιακής περιπλάνησης, της ελαστικής εργασίας. Ένα κίνημα που διεκδίκησε στους δρόμους, ενώθηκε με την αγωνία του ανέργου και του απασχολήσιμου, την οργή του απολυμένου, την αγανάκτηση όλης της κοινωνίας. Ένα κίνημα επικίνδυνο γιατί αν βρεθούν μαζικά κι οι εργαζόμενοι συμμέτοχοι, διεκδικεί να είναι νικηφόρο.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για:

  • Παραδειγματική τιμωρία των ενόχων της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
  • Να απελευθερωθούν όλοι οι συλληφθέντες. Να αφοπλιστεί η αστυνομία, να καταργηθούν τα ΜΑΤ. Έξω οι δυνάμεις κατοχής από το κέντρο της Αθήνας.
  • Κάτω τα χέρια από το άσυλο. Υπεράσπιση και διεύρυνση του ασύλου.
  • Να καταργηθούν οι τρομονόμοι-εκτρώματα και κάθε κατασταλτική νομοθεσία.

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ

ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ

ΝΑ ΗΤΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: