Σάββατο, Ιουνίου 13, 2009

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΜΤ 24/6/09

Συνέλευση σωματείου μισθωτών τεχνικών

Τετάρτη 24 Ιούνη στις 7 μμ Πολυτεχνείο (κτίριο Γκίνη)

Την Τετάρτη 24/6 (στις 7 μμ στο Πολυτεχνείο) θα πραγματοποιηθεί
συνέλευση του
σωματείου, με βασικό θέμα τις πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρουμε για την εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης, την ανεργία και τις απολύσεις.

Το δικαίωμα στην εργασία αμφισβητείται πλέον με μαζικούς όρους και στον κλάδο μας, με πολλούς τρόπους και μορφές. Με μαζικές απολύσεις, με απολύσεις σταδιακά (2% ανά μήνα), με «εθελούσιες» αποχωρήσεις, με τη «μείωση» του χρόνου εργασίας με ταυτόχρονη μείωση των μισθών. Στο όνομα της «συγκράτησης» των απολύσεων οι εργαζόμενοι και στον κλάδο μας, πιέζονται να αποδεχτούν τη μη τήρηση της συλλογικής σύμβασης, τη μη πληρωμή των υπερωριών, τη διεύρυνση της ελαστικής εργασίας, την ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση. Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται με δελτίο παροχής υπηρεσιών είναι για μια ακόμα φορά οι πιο ευάλωτοι. Στο όνομα της κρίσης και της πτώσης των κερδών, η κυβέρνηση, η εργοδοσία και η ΕΕ «προτείνουν» το μοίρασμα της ανεργίας, με τη μείωση της εβδομαδιαίας εργασίας με περικοπή των αποδοχών, τη «μερική ανεργία», με διακοπή της εργασίας, για μεγάλα διαστήματα. Επιχειρούν να ρίξουν το βάρος της κρίσης στις πλάτες μας, όπως παλιότερα μας φόρτωναν βάρη της ανάπτυξης.

Ταυτόχρονα το μεταναστευτικό παίρνει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις, και λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης που εφαρμόζει με ζήλο το σχέδιο καταστολής κατά των μεταναστών και προσφύγων, με μαζικές συλλήψεις, στρατόπεδα συγκέντρωσης και απελάσεις.

Για όλα τα παραπάνω σας καλούμε να συζητήσουμε στη συνέλευση. Να αποφασίσουμε για τα αιτήματα και τις μορφές πάλης μας. Να φτιάξουμε ένα σχέδιο κινητοποίησης και αγώνων.


--
http://www.somtechnik.gr/
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
Γραφεία: Πλατεία Καρύτση 10, ΑΘΗΝΑ, 4oς όροφος,TK:10561,

Δεν υπάρχουν σχόλια: