Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2009

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Η επίθεση Κυβέρνησης - Ε.Ε. ενάντια στους μετανάστες, είναι επίθεση ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους!

Έκδοση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τους μετανάστες και την ρατσιστική επίθεση κυβέρνησης-Ε.Ε.

Εργαζόμενοι κι εργαζόμενες,

Η κυβέρνηση της ΝΔ εξαπολύει πραγματικό πογκρόμ, σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων που αναζητούν μια χαραμάδα ελπίδας και ζωής. Επιχειρήσεις σκούπα της Αστυνομίας, μαζικές απελάσεις, άνοιγμα στρατοπέδων συγκέντρωσης, βασανιστήρια και φυλακίσεις, καταδίωξη σε στεριά και θάλασσα, αύξηση των ορίων κράτησης των προς απέλαση μεταναστών στους 18 μήνες, χαρακτηρισμός ως «επικίνδυνου για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια» κάθε μετανάστη σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί δίωξη 3 μόλις μηνών χωρίς καν να έχει καταδικαστεί!

Η κυβέρνηση που ηττήθηκε στις ευρωεκλογές παίζει το χαρτί του ρατσισμού για να αποπροσανατολίσει την οργή και την αγανάκτηση που γεννάει η πολιτική της, που φορτώνει τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στους εργαζόμενους και την νεολαία, με τις απολύσεις, τα κλεισίματα εργοστασίων και με τις επιθέσεις στις δημοκρατικές ελευθερίες στο όνομα του «νόμου και της τάξης». Η πολιτική αυτή αποθρασύνει τους ακροδεξιούς του ΛΑΟΣ και τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής που παραληρούν ρατσιστικά και οργανώνουν επιθέσεις κατά των μεταναστών, όπως στον Άγιο Παντελεήμονα και την Πάτρα, επιδιώκοντας «εθνικές εκκαθαρίσεις» ολόκληρων περιοχών. Πρέπει και μπορούμε να τους σταματήσουμε!

ΤΟ ΠΑΣΟΚ, που στήριξε ως κυβέρνηση την πολιτική της «Ευρώπης-Φρούριο», δεν συγκρούεται με αυτές τις επιλογές και επιλέγει στάση άθλιας συναίνεσης, απαιτώντας από την κυβέρνηση της ΝΔ να «επιδείξει μηδενική ανοχή στους λαθρομετανάστες». Έτσι, ενισχύει τις ρατσιστικές συμπεριφορές και στρέφεται ενάντια στις κατακτήσεις των αγώνων του εργατικού κινήματος και του κινήματος αλληλεγγύης στους μετανάστες που κατάφεραν να ανοίξει η διαδικασία νομιμοποίησης εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών.
υ.γ.

Πάντως αυτά που διάβασα στις αντιγειτονιές (αναδημοσίευση από Προλεταριακή Σημαία) μόνο εύπεπτα δεν είναι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: