Παρασκευή, Ιουνίου 05, 2009

ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ, ΕΚΚ ΓΙΑ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ


Απόφαση της Π.Ε. της κ.ο. ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ για τις ευρωεκλογές
(αναλυτικότερα εδώ)

Θεωρούμε ωστόσο, ότι πρέπει να εκφραστεί και στις ευρωεκλογές με όσο το δυνατόν πιο έντονο τρόπο, έστω και μόνο με την ψήφο, τουλάχιστον η αντίδραση στην Ε.Ε, και η συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας διάλυσης της. Από αυτήν τη σκοπιά, κρίνουμε τις δυνάμεις που αναφέρονται στην Αριστερά.


Θεωρούμε επιζήμιες για το κίνημα τις απόψεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που – προσπαθώντας να συμβιβάσει και τις εσωτερικές του διαφορές – θέτει σαν στόχο μια «Ευρώπη των εργαζομένων», χωρίς καμία αναφορά στην επαναστατική πάλη, στην ανάγκη αποδέσμευσης της χώρας και διάλυσης της Ε.Ε. Οι αυταπάτες για μια φιλεργατική Ε.Ε. που διαδίδει ο ΣΥΝ και οι οργανώσεις που σέρνονται πίσω του, λειτουργούν μόνο σαν αριστερό άλλοθι του καπιταλιστικού συστήματος.


Κρίνουμε επίσης, ότι κινούνται σε λάθος κατεύθυνση οι απόψεις του ΚΚΕ που αποσυνδέουν την έξοδο από την Ε.Ε. από την επαναστατική διαδικασία, οδηγώντας τελικά το εργατικό κίνημα στην αγκαλιά της εθνικής αστικής τάξης. Η προεκλογική εμφάνιση του ΚΚΕ στοχεύει κυρίως στην ψήφο διαμαρτυρίας και μικρή σχέση έχει με τις γενικές του διακηρύξεις για την Ε.Ε., τις οποίες δεν θέτει στην κρίση της εργατικής τάξης. Η προπαγάνδα του επικεντρώνεται στη – σωστή - κριτική προς τις πολιτικές δυνάμεις που επικύρωσαν τη συμφωνία του Μάαστριχτ, όμως υποκριτικά αποσιωπά το ότι Μάαστριχτ και ΟΝΕ θεμελιώθηκαν στη σύνοδο της Μαδρίτης (Ιούνιος 1989), που τη συνυπέγραψε εκ μέρους της Ελλάδας ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υλοποιώντας σχετική απόφαση του συμβουλίου των αρχηγών, στο οποίο συμμετείχε και ο τότε γραμματέας του ΚΚΕ.


Πιστεύουμε τέλος, ότι έχει αξία να ενισχυθούν τα ψηφοδέλτια που προβάλουν την αποδέσμευση της χώρας από την Ε.Ε. συνδέοντας την με την επανάσταση και την εργατική εξουσία, θέση που θεωρούμε σαν τον ελάχιστο κοινό παρανομαστή για την εκλογική στήριξη κάποιου ψηφοδελτίου. Τέτοιο κρίνουμε ότι είναι το ψηφοδέλτιο του ΕΕΚ, όπως και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, έχοντας επίγνωση των αδυναμιών και των αντιφάσεων αυτών των δυνάμεων.




Και η απόφαση της ΚΕ του Επαναστατικού Κομμουνιστικού Κόμματος για τις Ευρωεκλογές

(…)Το Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα (Ε.Κ.Κ.) που ιδρύθηκε μέσα στις φλόγες του Δεκέμβρη του 2008, από ανένταχτους αριστερούς, κομμουνιστές, πρώην μέλη του “Κομμουνιστικού Συνδέσμου – Εργατική Εξουσία”, του “Ξεκινήματος” και του “Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος”, καλεί τους συντρόφους του σε υπερψήφιση του μετωπικού σχήματος της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς “Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή – ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.ως μια πρώτη ελάχιστη βοήθεια ενός ελπιδοφόρου εγχερήματος στο χώρο της ελληνικής εκτός των τειχών Αριστεράς.(…)

Και κάτι απο enet.gr

Στήριξη στην Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) προσφέρουν οι Μπάμπης Δρακόπουλος και Θανάσης Σούμπλης, μέλη των Αριστερών Ριζοσπαστών που έχουν αποχωρήσει από τον ΣΥΝ.

Οι δύο δήλωσαν: «Η ψήφος σε ένα ψηφοδέλτιο αντικαπιταλιστικής - κομμουνιστικής Αριστεράς, όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, είναι μια ψήφος προς θετική κατεύθυνση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: