Σάββατο, Ιουνίου 27, 2009

Ενημέρωση από τη συνέλευση του ΣΜΤ

Ενημέρωση από τη συνέλευση του σωματείου στις 24/06

Στη συνέλευση παρευρέθηκαν πάνω από εκατό συνάδελφοι, αλλά δεν είχε την τυπική απαρτία. Πραγματοποιήθηκε συζήτηση για τη δράση του σωματείου.

Tο επόμενο διάστημα το σωματείο θα προχωρήσει σε:

  1. Κινητοποίηση στην εταιρεία ΑΚΤΩΡ την Τετάρτη 1/07 ενάντια στις μαζικές απολύσεις που πραγματοποιεί η εταιρεία με πρόσχημα την κρίση. Η κινητοποίηση θα γίνει στις 8.30 πμ στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας (Ερμού 25, Νέα Κηφισιά). Τις επόμενες μέρες θα γίνουν ακόμα παρεμβάσεις σε εργοτάξια του ΑΚΤΩΡ στην Αθήνα.

Η εταιρεία ΑΚΤΩΡ είναι χαρακτηριστική περίπτωση για το πώς οι εταιρείες, αξιοποιώντας την κρίση κάνουν μαζικές απολύσεις

  1. Στάση εργασίας και κινητοποίηση στο ΤΣΜΕΔΕ και στο υπουργείο εργασίας, για τη διεκδίκηση ταμείου ανεργίας, την κατάργηση των εισφορών των ανέργων μηχανικών και την αποδέσμευση ΤΣΜΕΔΕ από Τράπεζα Αττικής, στις 10/7

Πρόσφατα η τράπεζα Αττικής αποφάσισε νέα αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου λόγω της συμμετοχής της στο κυβερνητικό πακέτο στήριξης των τραπεζών των 28 δις, ενώ προετοιμάζεται και επόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μέσα στο χρόνο. Το ταμείο που συμμετέχει στην Τράπεζα Αττικής οφείλει να συνεισφέρει για να διατηρήσει το μερίδιο του. Αυτή είναι και η απόφαση του ΔΣ του ταμείου και της ΔΕ του ΤΕΕ. Είναι προφανές πως η βαθύτερη πρόσδεση του ταμείου με την Τράπεζα Αττικής και το Χρηματιστήριο οδηγεί τις εισφορές μας σε απίστευτους κινδύνους, ενώ τα διάφορα κυβερνητικά «πακέτα σωτηρίας για την κρίση» (28 δις) έχουν ως μόνιμα και σταθερά θύματα τους εργαζόμενους και τους ασφαλισμένους. Η κίνηση αυτή αποτελεί πρόκληση για όλους μας, που βλέπουμε τις υπέρογκες εισφορές μας, να αξιοποιούνται, σε επιζήμιες «επενδύσεις», την στιγμή οι παροχές για τους ασφαλισμένους, έχουν πιάσει πάτο, ενώ είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ λόγω της κρίσης η καταβολή επιδόματος ανεργίας στους εργαζόμενους με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών και η κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ανέργους.

  1. Συμμετοχή στην πορεία που καλεί το συντονιστικό πρωτοβάθμιων σωματείων για την Κ. Κούνεβα στις 2/7, με αφορμή την απόφαση του ανακριτή να περατώσει την ανάκριση και να μπει ο φάκελος στο αρχείο.
  2. Συμμετοχή στην πορεία για τους μετανάστες στις 9/7. Απευθυνόμαστε σε πρωτοβάθμια σωματεία για κοινές πρωτοβουλίες.
  3. Σύσκεψη των σωματείων στον κλάδο της πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών για τη συλλογική σύμβαση και τις απολύσεις.
  4. Συντονισμό με το ΣΤΕΒ ενάντια στις απολύσεις στη βιομηχανία και για να συμπεριληφθούν στη συλλογική σύμβαση των μηχανικών της Βιομηχανίας οι εργαζόμενοι με ΔΠΥ
  5. Παράσταση στην αντιπροσωπεία του ΤΕΕ στις 11/07 που θα συζητήσει το ζήτημα της εκπαίδευσης, της επιβολής «ουσιαστικών» εξετάσεων και της πιστοποίησης των τεχνικών επαγγελματικών.

Τα μέλη του ΔΣ

Σύλβια Κοιλάκου, Πρόεδρος

Κώστας Βουρεκάς, Γραμματέας

Γιώργος Λάγκος, Ταμίας

Μάρκος Δασκαλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: