Δευτέρα, Οκτωβρίου 17, 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΜΤ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


ΚΑΤΩ Η ΑΘΛΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ, ΕΕ- ΔΝΤ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ
48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 19&20 ΟΚΤΩΒΡΗ.
19 ΟΚΤΩΒΡΗ 10.30 πμ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, 20 ΟΚΤΩΒΡΗ περικύκλωση της ΒΟΥΛΗΣ
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, μαζί με τους υποστηριχτές τους Ν.Δ.- ΛΑΟΣ- Μπακογιάννη, στο όνομα του χρέους και των ελλειμμάτων, ξεζουμίζουν την εργαζόμενη πλειοψηφία, για την «σωτηρία» του κεφαλαίου, των τραπεζών και των τοκογλύφων δανειστών. Χρησιμοποιούν την κρίση «ως ευκαιρία» για να ξαναχτίσουν την κοινωνία του μεσαίωνα και να παραδώσουν την μισθωτή εργασία φτηνό εργαλείο στην ακόρεστη δίψα του κεφαλαίου για κέρδη και άλλα κέρδη.
Η φοροεπιδρομή δεν έχει τέλος, ενώ μειώνουν ακόμα περισσότερο τη φορολογία των επιχειρήσεων. Η «εργασιακή εφεδρεία-απόλυση» θα προσθέσει κι άλλες απολύσεις, στο 1 εκατομμύριο και πλέον ανέργους. Το μισθολόγιο-φτωχολόγιο φέρνει νέες περικοπές μισθών, διάλυση των εργασιακών σχέσεων και πειθάρχηση των εργαζομένων. Καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις και επιβάλουν εργασιακή ζούγκλα με αποχαλίνωση της εργοδοτικής τρομοκρατίας, απολύσεις, ανεξέλεγκτη μείωση και μη καταβολή μισθών, κυριαρχία της μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης. Διαλύουν και τα τελευταία απομεινάρια δημόσιας υγείας, παιδείας, κοινωνικής ασφάλισης, ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία. Τίποτα δεν θα είναι δωρεάν, για όλα θα πληρώνουμε ξανά και ξανά. Με την επίσπευση της ψήφισης του νέου προϋπολογισμού σφαγιάζουν κι άλλο τις δημόσιες δαπάνες, εξολοθρεύουν τον δημόσιο τομέα, φέρνουν νέα φορομπηξία.
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!
Η ανατροπή της κυβέρνησης και όλου του σάπιου πολιτικού συστήματος είναι Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ για να μην εφαρμοστούν τα βάρβαρα Μνημόνια και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και η επίθεση που κλιμακώνεται ενόψει της χρεοκοπίας του λαού και της συμφωνημένης χρεοκοπίας της χώρας
Να οργανώσουμε την ενότητα και τους αγώνες μας. Να ξεπεράσουμε τη συμβιβασμένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ πρέπει να σφυρηλατήσουμε την ταξική αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων, των νέων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων.
  • Για την κρίση και το χρέος να πληρώσουν οι τράπεζες, το κεφάλαιο και οι υπηρέτες τους. Παύση πληρωμών -διαγραφή του χρέους, πάγωμα έως και διαγραφή όλων των δανείων των εργαζομένων.
  • Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ οι εργαζόμενοι.
  • Αρνούμαστε την πληρωμή όλων των χαρατσιών και των κεφαλικών φόρων.
  • Αξιοπρεπείς μισθοί και συντάξεις, μείωση των ωρών εργασίας και των ορίων συνταξιοδότησης.
  • Παλεύουμε για ένα άλλο δημόσιο, στην υπηρεσία των κοινωνικών αναγκών, ενάντια στη διαπλοκή του με τις πολυεθνικές και τους εργολάβους, τη διαφθορά. Να πάψει να είναι λάφυρο των κομμάτων του κεφαλαίου.
  • Δημόσια και δωρεάν παιδεία, υγεία, πρόνοια, συγκοινωνίες, υποδομές, υπηρεσίες.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά, απαγόρευση των απολύσεων, όχι απολύσεις – «εφεδρεία». Επίδομα ανεργίας ίσο με το βασικό μισθό για όλο το διάστημα της ανεργίας.
  • Επίδομα ανεργίας ίσο με τον βασικό μισθό για όλο το διάστημα ανεργίας και στους εργαζόμενους με δελτίο παροχής υπηρεσιών. Ο χρόνος ανεργίας να μετρά στα συντάξιμα έτη. Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
(ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ)
Πλατεία Καρύτση 10, ΑΘΗΝΑ, http://www.somtechnik.gr, τηλ: 6936 760879, 6977 806266

Δεν υπάρχουν σχόλια: