Δευτέρα, Ιουνίου 22, 2009

ΚΤΗΜΑ ΙΟΛΑ - ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΙΟΛΑ ΝΑ ΧΑΘΕΙ



Όλες και Όλοι την Τετάρτη 24 Ιουνίου στη συγκέντρωση 6.30 μ.μ. έξω από το κτήμα Ιόλα για συνέλευση και δράσεις (Χρυσοστόμου Σμύρνης & Δημοκρατίας)


Στις 23/09/2009 εκδικάζεται στο συμβούλιο της επικρατείας η αίτηση ακύρωσης του εργολάβου Γεωργίου, ο οποίος ζητά τον αποχαρακτηρισμό του κτήματος Ιόλα ως διατηρητέο. Η ανοιχτή συνέλευση της Δευτέρας 15/06 με τη συμμετοχή και την ένταση της απέδειξε τουλάχιστον το αυτονόητο: ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε το κτήμα και τη βίλα Ιόλα στο έλεος της μοίρας της. Με το να απαιτούμε αυτά που μας ανήκουν, αυτά που έπρεπε να μας είχαν παραχωρηθεί προ πολλού δεν χαρακτηριζόμαστε ούτε βερμπαλιστές, ούτε φαντασμένοι είμαστε λογικοί κάτοικοι που παίρνουν τις ζωές τους στα χέρια τους και διεκδικούν τα αυτονόητα: ελεύθερους πράσινους χώρους για αναψυχή και πολιτισμό από τους ίδιους τους κατοίκους.
Την Τετάρτη 17/06 η ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγ. Παρασκευής παραβρέθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο και απαίτησε να αναλάβει η δημοτική αρχή τις ευθύνες της. Η κοροϊδία και η αδιαφορία του Δημάρχου ήταν πάλι εμφανής. Αρνούμενοι τη δημιουργία ενός νέου Da Vinci κατανοούμε πως ο αγώνας για την προστασία του κτήματος Ιόλα εναποτίθεται στον καθένα μας και σε όλους μαζί: συλλογικά – αμεσοδημοκρατικά.
Συναποφασίζοντας να κατέβουμε την Τετάρτη έξω από το κτήμα Ιόλα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συνέλευση φωνάζουμε για ακόμη μια φορά:
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΛΑ ΙΟΛΑ. ΝΑ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγ. Παρασκευής – anoixtisyneleysiagparaskevis.blogspot.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

O dimos Agias Paraskevis prepei na provei se ameses energeies. Den einai dynaton na perimenoume mia zwi to Ypourgeio Politismou na apallwtriwsei to ktima. En anagei, as provei se daneismo gia na swsei to meros apo ton Gewrgiou, kai meta na zitisei mia oikonomiki voitheia kai apo tous katoikous Agias Paraskevis ws ektekti eisfora gia na ginei i apoplirwmi tou daneiou. An den kanoume kati twra, o Iolas tha ginei olos tsimento!